Ja też czuję się okropnie przemęczona, moje dziecko nie śpi za wiele w ciągu dnia i również marzę o 4 h nieprzerwanego snu mimo pomocy tatusia...nie umiem spać gdy obok się rozgrywa walkaJak tam dziewczyny radzicie sobie z swoimi maluchami ?! Mi doskwiera brak snu i ciężko pogodzić opiekne nad dwójka dzieci
reklama
Ale nie zapytałaś mnie ile czasu mam zamiar tak karmić. Chcesz karmić 2 lata to proszę. Ja nie. I mam do tego prawo.To ogromne gratulacje, ze udało Ci się tak karmić ponad 2 lata
olka11135
Fanka BB :)
Ale nie zapytałaś mnie ile czasu mam zamiar tak karmić. Chcesz karmić 2 lata to proszę. Ja nie. I mam do tego prawo.
Oczywiście, ze masz - ja napisałam, że nie znam dziewczyn które łączą takie karmienie zgodnie z WHO.
To Ty odpisałaś, że tak robisz i jest okej stąd mój komentarz.
Ludzie (również KP) żywią potem dzieci nutellą, pizzą itd. więc wiadomo że każdy rodzic decyduje o zdrowiu i przyszłości swojego dziecka sam
Z jednym dzieckiem jest dużo łatwiej. Teraz mam na stanie starszego i noworodka to tu jest najgorzej bo starszy by tylko bajki oglądał A ja nie mam siły jeszcze się z nim bawić cały dzień. No nic. Początki są trudne. Z czasem będzie łatwiej, co nie?
aspekt
Pytam bez złośliwości. Nie męczy Cię odciąganie mleka? Nie bolą piersi po nocy bez ssania? Nie budzisz się, kiedy mąż wstaje z butelką do dziecka w nocy? Skąd wziął się ten pomysł na używanie laktatora?Ja też karmię piersią i butla odciągnięta i nie zauważyłam jeszcze wybiórczości u synka i również uważam,że jest to dobre rozwiązanie, coraz więcej kobiet się na nie decyduje i myślę, że każda ma świadomość tego, że dziecko może sobie wybrać co woli.
Owca91
Moderator
Nie, nie ma takich butelek to jest chwyt marketingowy.
Zawsze butelka będzie inna niż pierś (chociażby dlatego, że każda z nas ma inne piersi jakim cudem butelka przypomina moją pierś i Twoją skoro na bank się bardzo różnią?)
Dajesz komuś radę, która może położyć KP.
Błagam zacznijmy być odpowiedzialni za nasze rady dawane anonimowo. To potem ta dziewczyna będzie miała problem, a nie ciocia dobra rada.
Moja wieloletnia praca z KP pokazuje, że nie - nie ma mam, które łączą KP i butelkę w takim czasie w jakim zaleca do WHO. Prędzej czy później następuje odstawienie na rzecz smoczka/butelki (najczęściej w skokach 4, 9 i 12 miesiąca).
I jak ktoś tak chce - to jego wola. Ale większość nie chce, większość potem idzie z płaczem do CDL i musi włożyć masę pracy i łez w powrót do karmienia piersią.
Ale ta dziewczyna nawet nie odpisała czy jest kp czy może daje mm także Kapturki też mogą rozleniwiać i dziecko może odrzucić piers a mnóstwo tu rad by karmić przez kapturki. Tak czy inaczej dałam możliwa alternatywę, ty napisałaś że może położyć kp - wybierze sobie sama co woli. Każdy raczej ślepo nie idzie za radami z internetu bez własnego pomyślunku, choć może naiwna jestem.
olka11135
Ale ta dziewczyna nawet nie odpisała czy jest kp czy może daje mm także Kapturki też mogą rozleniwiać i dziecko może odrzucić piers a mnóstwo tu rad by karmić przez kapturki. Tak czy inaczej dałam możliwa alternatywę, ty napisałaś że może położyć kp - wybierze sobie sama co woli. Każdy raczej ślepo nie idzie za radami z internetu bez własnego pomyślunku, choć może naiwna jestem.
Oj zdziwiłabyś się
Owca91
Moderator
Ja też karmię piersią i butla odciągnięta i nie zauważyłam jeszcze wybiórczości u synka i również uważam,że jest to dobre rozwiązanie, coraz więcej kobiet się na nie decyduje i myślę, że każda ma świadomość tego, że dziecko może sobie wybrać co woli.
Ja karmiłam córkę kpi także nie wiem, syna karmiłam i piersią i butla ale za krótko by się wypowiedzieć, czy by odrzucił piers na rzecz butelki. Wyszła mu nietolerancja laktozy I całkowicie przeszłam na modyfikowane, także ciągle już będzie jadl z butli. Mówiąc za siebie wolałabym jednak się wyspać i próbować karmić i butla i piersią na rzecz oddania raz na jakiś czas karmien mężowi- nawet jakby to miało położyć moje kp w jakimś tam skoku. Trudno, odciagalabym tak jak przy corce ale przynajmniej bym była wyspana choć trochę
reklama
Owca91
Moderator
Oczywiście, ze masz - ja napisałam, że nie znam dziewczyn które łączą takie karmienie zgodnie z WHO.
To Ty odpisałaś, że tak robisz i jest okej stąd mój komentarz.
Ludzie (również KP) żywią potem dzieci nutellą, pizzą itd. więc wiadomo że każdy rodzic decyduje o zdrowiu i przyszłości swojego dziecka sam
Tak właśnie jest
Załączniki
Podziel się: