reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

kuzynka będzie się stawiać zaraz na indukcję i zastanawiam się ile dni to zajmuje zwykle. Czyli jak przyjmą ją jutro rano to pierwszego dnia jest próba podania żelu x2 czy rozłożone po jednym na dzień? Bo powiedzieli jej że urodzi jutro lub pojutrze

Z prawnego punktu widzenia nie powinno trwać dłużej niż 5 dni.
Próby oksytocynowe powinny być 3 co drugi dzień

reklama
Gratulacje 🥰 tylko szkoda że skończyło się usunięciem macicy :/ dlaczego tak?
Po rozcięciu powłok brzusznych okazało się, że macica jest cała w ogromnych żylakach i jest masa zrostów. Moja cesarka trwala 2h 10 minut. Cały czas mocno krwawilam. Wyjmowali macicę , wycinali żylaki. W końcu koniec pozszywano , mnie i przenieśli do pokoju po cesarce. Cały czas straszny krwotok , krew w ogóle nie krzepła , saturacja spadała. Po pół godzinie dostałam informację, że musimy usunąć macicę albo się wykrwawię. Usunęli macicę, a ja już 5 litr krwi dostaje z osoczem na zmianę na sali intensywnej terapii.

Po rozcięciu powłok brzusznych okazało się, że macica jest cała w ogromnych żylakach i jest masa zrostów. Moja cesarka trwala 2h 10 minut. Cały czas mocno krwawilam. Wyjmowali macicę , wycinali żylaki. W końcu koniec pozszywano , mnie i przenieśli do pokoju po cesarce. Cały czas straszny krwotok , krew w ogóle nie krzepła , saturacja spadała. Po pół godzinie dostałam informację, że musimy usunąć macicę albo się wykrwawię. Usunęli macicę, a ja już 5 litr krwi dostaje z osoczem na zmianę na sali intensywnej terapii.
Przynajmniej wiesz, że próbowali się Tobą zająć jak najlepiej. Mam nadzieję, że z Maluszkiem wszystko dobrze (pamiętam, że pisałaś o łożysku blisko blizny), że szybko zregenerujesz siły. Jeśli masz możliwość na oddziale, to myślę, że warto porozmawiać z psychologiem szpitalnym.

O Matko ile Ty przeszłaś podczas tego porodu 😱 tak bardzo mi przykro, ale najważniejsze, że maluszek już jest z Tobą, będzie dodawał Ci sił, abyś szybko wydobrzała, z całego serca Ci życzę szybkiego powrotu do zdrowia 💐 jesteś silna 💪🏻

reklama
Dzisiaj taka sama sytuacja co ostatnio miało miejsce . 2 dzień po stosunku ( nie pamiętam dokładnie czy 24h czy 48 h 🙈) po wizycie w toalecie na papierze wydzielina zoltawo -jasno zielona. Normalnie można było rozmywać ta wydzieline. (Nie mogę określić dokładnie koloru czy było to zielonkawe czy jednak żółte ) Odrazu po tym zajściu wzięłam papierem lakmusowy i sprawdziłam czy nie Sącza się wody ale na szczęście nie 😁

Do góry