Bo usg II trymestru jest refundowane z NFZ, a z III trymestru już nie, więc może dlatego wpisali drugi, bo inaczej nie mogliby w szpitalu wpisać do rozliczenia Pytanie w którym tygodniu wtedy byłaś jak robili Ci to usg czy łapiesz się na widełki do usg III trymestruAktualnie jestem przez tydzień w domu. Czytałam na mamaginekolog (Link do: USG III trymestru (28-32 tyg.) – co warto o nim wiedzieć?) że usg 3 trymestru nie musi być robione przez lekarza z certyfikatem. Do wypisu ze szpitala dostałam wynik usg ale jest napisane USG II trymestru i nie wiem czy się pomylił czy to coś innego... W szpitalu w sumie nie pytałam o to, chyba nie miałam głowy, za ciężkie przeżycia tam miałam.
reklama
Cookie Cookie
Fanka BB :)
Ale to już 3 trymestr, więc nie wiem czemu tam jest 2
Cookie Cookie
O tym nie pomyślałam, to był 31 tydzieńBo usg II trymestru jest refundowane z NFZ, a z III trymestru już nie, więc może dlatego wpisali drugi, bo inaczej nie mogliby w szpitalu wpisać do rozliczenia Pytanie w którym tygodniu wtedy byłaś jak robili Ci to usg czy łapiesz się na widełki do usg III trymestru
CiesiaKlesia
Jak u was ze skurczami i twardnieniem brzucha? Macie coraz częściej?
angeliskax
Moderator
No to zrobili Ci te usg III pewnie ale wpisali II.O tym nie pomyślałam, to był 31 tydzień
angeliskax
Moderator
Mi twardnieje brzuch jak za dużo pochodze i długo noszę synka. A tak żadnych skurczów.Jak u was ze skurczami i twardnieniem brzucha? Macie coraz częściej?
Cookie Cookie
Mi też twardnieje czasem właśnie jak chodzę. Skurczy nie czuje, aczkolwiek szyjka mi sie skróciła z 4 cm na 2.9 cm...A odnośnie wagi to maluch w 31 tygodniu ważył ponad 1800 g.
angeliskax
Moderator
już teraz będzie się skracała u mnie też krótsza jest niż ostatnio i lekarz nawet potwierdził, ze w III trymestrze szyjka juz sie skraca.Mi też twardnieje czasem właśnie jak chodzę. Skurczy nie czuje, aczkolwiek szyjka mi sie skróciła z 4 cm na 2.9 cm...A odnośnie wagi to maluch w 31 tygodniu ważył ponad 1800 g.
CiesiaKlesia
To u mnie w końcu dłuższa niż zwykle z 27 poszła na 31, a teraz już było 35mm
reklama
CiesiaKlesia
U mnie ostatnia noc nieprzespana. Ciągle twardy brzuch i lekkie skurcze. Teraz w ciągu dnia też co jakiś czas. Nieważne czy chodzę czy odpoczywam