reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

Właśnie miałam pytać ale mnie uprzedziłaś. Bety na pewnym etapie też się przecież nie bada 🤷🏻‍♀️ Potem już samo usg.

Zawsze te badania które zlecała mi ginekolog robiłam tak żeby były jak najświeższe na kolejna wizytę.
To ja mam wizyte w srode to wydaje mi sie ze 2 dni wczesniej zrobione badania bede ok . To usg piersi najwyzej zrobie na 3 wizyte

reklama
To ja mam wizyte w srode to wydaje mi sie ze 2 dni wczesniej zrobione badania bede ok . To usg piersi najwyzej zrobie na 3 wizyte
Myśle że tak. Ja mam pierwsza wizytę we wtorek i to już będzie 8+0
Wiec badania będę robić na początku lutego.
Ważne żeby się z tymi badaniami wirusowymi wyrobić w pierwszym trymestrze.

Myśle że tak. Ja mam pierwsza wizytę we wtorek i to już będzie 8+0
Wiec badania będę robić na początku lutego.
Ważne żeby się z tymi badaniami wirusowymi wyrobić w pierwszym trymestrze.
No wlasnie kojarzylam ze w poprzedniej ciazy mnie gonil ginekolog z tymi badaniami jak pojawil sie zarodek

Część, nieśmiało do Was dołączam. Przeczytałam calutki wątek, ale nie miałam odwagi nic napisać. Mam 28 lat i jestem z Torunia. Dzisiaj z terminu OM wypada mi 6+0, termin na 8.09. To moja druga ciąża, pierwszą, o którą staraliśmy się rok, straciłam w sierpniu (brak zarodka). Teraz czekam na pierwszą wizytę u lekarza na początku lutego i jakoś nie umiem się cieszyć. W pierwszej ciąży beta przyrastał normalnie, ale progesteron był bardzo niski - najpierw 6, potem urósł do 11. W tej ciąży beta na tym samym etapie była znacznie wyższa a progesteron wynosił 21 co mnie trochę uspokoiło, ale spełni będę spokojna chyba dopiero jak na własne oczy zobaczę zarodek z bijącym serduszkiem.

Czuje sie troche do tylu bo ja na pierwsze badania ,wlasnie na morfologie mocz ,kile,tsh,hcv,hiv,rozyczke,grupe krwi I toxoplazmoze ide dopiero w poniedzialek zeby miec na wizyte w srode bo zostalo mi zlecone na ostatniej wizycie u ginekologa
Ja jeszcze badan nie mialam zadnych pewnie zleci dopiero 25 wiec jeszcze duzo czasu haha Ale nie spieszy mi sie do kłucia 😂😁

Hej dziewczynki 💚 ja dzisiaj dzień lenia - trochę zle się znowu czuje, wiec leżę z netflixem i staram się nie myśleć ze jutro usg 😳 dam wam znać co i jak 😊 oby był jakiś postęp od poprzedniego bo już niby dzisiaj 6+3 wiec coś powinno byc … 🍀
Gratuluje wszystkim nowym dziewczynom 💚
Zobaczysz bedzie super. Wyjdziesz zadowolona i usmiechnieta z gabinetu 🤩♥️

reklama
Do góry