reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Prowadzicie ciążę u jednego lekarza?
Ja mam ciążę zgłoszoną, bo lekarz tez pytał, ale o karcie ciąży nic nie wspominał.. co to w ogole jest? Trzeba to miec?

U mnie z przeczuciem to tak, ze wiedzialam, ze jestem w ciazy, ale testy nie chcialy tego pokazac, nawet beta wyszla 2,3 i nie wierzylam, bo wiedziałam, ze przecież jestem w ciąży 🤣 po świętach wyskoczyl termin spodziewanej miesiączki i z testów i bety wyszlo juz jak trzeba 😆
I czuję, ze dziewczynka.. choć chcielismy pierwszego chłopca - ciekawe czy sie sprawdzi 😊 najważniejsze, zeby bylo zdrowe ❤
Ja ciąże prowadzę prywatnie. Zapisałam się do poradni k, żeby dostać skierowanie na badania, na kolejne wizyty już pewnie nie pójdę 😊

NOTE="angeliskax, post: 23444329, member: 203074"]
Oj jest, ja już 3x wystawiałam negatywna opinie i te 3 komentarze usunięto 😅
[/QUOTE]

Na google nie usuwają

38 TC idę do kasy w Lidlu, gość widząc mnie o koszyk staje przede mną z piwami w rękach ( zwykle przepuszczam , zwlaszc panów którzy bułki na śniadanie wpadają, bo za nim się wypakował to 3-4 już zapłaciło) z premedytacją go minęła i podeszłam bez kolejki. Mina gościa bezcenna
A była to kasa pierwszeństwa? Bo jak nie, to nie ma obowiązku 🤷‍♀️
[/QUOTE]
Z pierwszeństwem 🤪

"MamaKrzysia19, post: 23445197, member: 214644"]
Ja ciąże prowadzę prywatnie. Zapisałam się do poradni k, żeby dostać skierowanie na badania, na kolejne wizyty już pewnie nie pójdę 😊
[/QUOTE]

Jak dobry lekarz to bym została i chodziła co dwa tygodnie. Raz NFZ raz prywatnie.

Cześć dziewczyny ☺️ ja już wróciłam i powiem Wam, że czy tydzień codziennie wieczorem was czytałam ☺️

Poszukuje porady, może mi pomożecie. Mam wizytę usg na 26.01, to będzie równo 8+0. Mogę wizytę przełożyć jeszcze na 2.02 i to będzie 9+0. Poprzednia ciąża zatrzymała mi się w połowie 8 tygodnia, dlatego to usg jest dla mnie takie ważne.
Nie wiem czy zostawić 26.01 i jak wszystko będzie dobrze to za kolejne 2 tyg iść czy przełożyć na 02.02 :/

Cześć dziewczyny ☺️ ja już wróciłam i powiem Wam, że czy tydzień codziennie wieczorem was czytałam ☺️

Poszukuje porady, może mi pomożecie. Mam wizytę usg na 26.01, to będzie równo 8+0. Mogę wizytę przełożyć jeszcze na 2.02 i to będzie 9+0. Poprzednia ciąża zatrzymała mi się w połowie 8 tygodnia, dlatego to usg jest dla mnie takie ważne.
Nie wiem czy zostawić 26.01 i jak wszystko będzie dobrze to za kolejne 2 tyg iść czy przełożyć na 02.02 :/
jeśli wytrzymasz to możesz przełożyć. Ja bym wolala iść dwa razy na początek :)

Zostaw wcześniejszy termin, nowa ginekolog z uwagi na poronienia chciała mnie widzieć tuż po dodatnim teście, wydaje się to bezpieczniejsze

reklama
To zostawię wcześniejszy ☺️ może lekarz będzie widział czy serce nie bije za szybko czy za wolno i w razie czego może coś by poradził… każda wizyta 180 zł, ale trudno. Tu nie ma co oszczędzać ☺️

Planujecie lub używaliście już kiedyś detektora tętna?

Do góry