reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
A wiecie może czy np w 1 trymestrze można usuwać kamień? Ja byłam na wizycie w grudniu ale wiem, że chyba jeszcze jedna rzecz mi została do zrobienia i tak się zastanawiam, czy wgl można w 1 trymestrze, czy ewentualnie stomatolog sam to oceni?
Oczywiście, że można, nawet trzeba. Normlanie się wykonuje zabiegi, jak ciaza nie jest zagrożona to też podaje się lidokaine normalnie (znieczulenie). Kobietom w ciąży robi się też zdjęcia rtg, a jakbys się nie daj Boże połamała? to przecież tego tak nie zostawia, wszystko zależy od przypadku.
Gabinet stomatologiczny to mój dom 😅 wychowalam sie w nim, zapach dentysty kojarzy mi się z domem, gabinet mam w domu rodzinnym 🤦‍♀️makabra 😅 także nic się nie bać, isc ladnie do dentysty.
Dzień dobry.
Ja po wizycie- jest serduszko, bije [emoji3590] wiek z USG identyczny jak z OM- termin 11.09.
Fasolka ma 1 cm i wygląda na to że wszystko dobrze. Następna wizyta 10.02 do tego czasu tona badań i jeśli dalej będzie git to idę na L4. Muszę porozmawiać w pracy [emoji6]
O to podobnie jak ja :) mi wychodzi termin na 10.09, na wizytę idę za miesiąc od poprzedniej, czyli 11 lutego, wole sie nie stresować i skoro mowil ze wizyta za 3, 4 tyg to wolałam juz 4 🙈
Kiedy planujesz na l4 isc ? Bo ja się bije z myślami 🤔
Dziewczyny, ja to mam inną zagwozdke. TSH 4.55. dostałam euthyrox 50tke (Ft3 i Ft4 w normie). I pytanie, jak to u Was wygląda? Też macie problem? 6 tydzień ciąży.
Ja tsh 2,52 i dostałam też euthyrox, 0.25, nigdy wcześniej nic nie brałam na tarczycę 🤷🏼‍♀️ ale mowil ze w ciąży powinno być tsh <2

O to ja podobnie się umówiłam, już w skonczonym 13 tyg na 3.03. Wolałabym chwilę wcześniej ale taki był termin u mojego zaufanego lekarza.

Też myślałam i wolabym, żeby to było trochę szybciej, ale takie same przedziały terminu wyliczała lekarka prowadząca i Pani u której umawiałam te badania.

Dziewczyny mam dwa pytania:
1. Czy macie jakieś żółte upławy albo czy miałyście ?

2. Czy badania prenatalne dwuskładnikowe - pobranie krwi i USG to jest to samo co test Pappa?

Dzisiaj zaczynam 6. tydzień 😊

Załączniki

• 77457916-b0b4-4ebe-bfc0-1712b6eff7dd.jpg
    77457916-b0b4-4ebe-bfc0-1712b6eff7dd.jpg
    15,9 KB · Wyświetleń: 84
reklama
Do góry