reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny, a tak z ciekawości, czy któraś odczuwa już dyskomfort w obcisłych spodniach? Założyłam jeansy do pracy i nie mogłam wytrzymać, cały dzień chodziłam z rozpiętymi spodniami, szczęście, że akurat miałam dłuższą marynarkę 🤣 Jak zakładam materiałowe spodnie to pod spodem muszę mieć rajstopy bo jest mi zwyczajnie zimno i też mnie uciskają 😁 Dodam, że mam 165 cm i wyjściowo 53 kg, zawsze miałam płaski brzuch i już odczuwam, że niekiedy mi zwyczajnie ciasno. Może grubsze leginsy będą dobrym rozwiązaniem?
A ja w drugą stronę chudnę, bo jako rasowy słodyczocholik odrzuciło mi słodycze, na samą myśl mi niedobrze haha a jadłam ich kilogramami i wszystko się luźne robi 8-)

Dziewczyny, a tak z ciekawości, czy któraś odczuwa już dyskomfort w obcisłych spodniach? Założyłam jeansy do pracy i nie mogłam wytrzymać, cały dzień chodziłam z rozpiętymi spodniami, szczęście, że akurat miałam dłuższą marynarkę 🤣 Jak zakładam materiałowe spodnie to pod spodem muszę mieć rajstopy bo jest mi zwyczajnie zimno i też mnie uciskają 😁 Dodam, że mam 165 cm i wyjściowo 53 kg, zawsze miałam płaski brzuch i już odczuwam, że niekiedy mi zwyczajnie ciasno. Może grubsze leginsy będą dobrym rozwiązaniem?
oj mi na maxa też wywaliło brzuch... mam wrażenie, że ta macica się powiększa zdecydowanie. W sumie mam w nawyku też wciąganie brzucha, wiadomo :D i mimo to ciągle nie jest płaski tak jak przed ciążą

Dziewczyny a czy jak zrobię drugą betę z innego labo to coś mi to da czy i tak ciężko będzie coś wywnioskować ?
Najlepiej w tym samym labo robić bo może być badana różnymi urządzeniami. Nie wiem jak beta ale badalam progesteron w labo nr 1 i wynik był 11.6 ale norma dla kobiet w ciąży od 11 a w drugim labo 8.5 ale norma dla kobiet w ciąży od 2 :-D Ponoć wszystko dobrze , a już stresa miałam że spada zamiast rosnąć.
Byłam dziś badać betę, pojechałam specjalnie 30km do labo gdzie robią na cito a się okazało ze już nie robią. Więc wyniki będą dopiero koło 20 :-(

Najlepiej w tym samym labo robić bo może być badana różnymi urządzeniami. Nie wiem jak beta ale badalam progesteron w labo nr 1 i wynik był 11.6 ale norma dla kobiet w ciąży od 11 a w drugim labo 8.5 ale norma dla kobiet w ciąży od 2 :-D Ponoć wszystko dobrze , a już stresa miałam że spada zamiast rosnąć.
Byłam dziś badać betę, pojechałam specjalnie 30km do labo gdzie robią na cito a się okazało ze już nie robią. Więc wyniki będą dopiero koło 20 :-(
Ja właśnie pierwszą betę zrobiłam w labo gdzie na wyniki czeka się godziny 11 kolejnego dnia. I myślałam ze coś przyspieszę ale faktycznie lepiej poczekać i mieć pewny wynik.

reklama
A ja w drugą stronę chudnę, bo jako rasowy słodyczocholik odrzuciło mi słodycze, na samą myśl mi niedobrze haha a jadłam ich kilogramami i wszystko się luźne robi 8-)
Ja też tak trochę mam że odrzuciło mnie od słodyczy i w ogóle jakoś nie mam apetytu ale w dżinsach i tak mi niewygodnie. Lekarka mi dziś powiedziała że napięta dość macica jest może to z tego taki dyskomfort. Najgorzej czuję brzuch jak prowadzę auto.

@wezsietatatooo to startujemy z takiej samej wagi 😄 też mam 165cm i jak się ważyłam w dniu poztywnego testu to miałam 52.5kg, dzis rano juz 53.3 ale to na pewno głownie zatrzymana woda. (No i te ładniejsze piersi 😛) ciekawe na jakiej wadze skończymy 😉

Ja już po wizycie, sprzęt kiepski i zdjecia nie mam, ale udało się lekarce w końcu znaleźć ten migajacy punkt, będący mam nadzieję serduszkiem więc trochę się uspokoiłam. Wszystko tam gdzie być powinno. Dziś u mnie 6+2, i za dwa tygodnie idę znowu, żeby lepiej już było widać i jak wszystko będzie ok to założą mi kartę ciąży.
Ale dostałam już cały ten pakiet badań do 10 tyg do zrobienia, więc czasy biegania z sikami w torebce powracają 😂

Trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze wizyty ❤

Do góry