reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2022

Wydaje mi się ze jest za wcześnie a ciąża z usg może być młodsza 🙂
Ja dzisiaj 4+3, bylam u lekarza że względu względu wymioty i źle się czuję to tylko tyle zobaczyłam, następna wizyta 17.01
Ja poszłam tylko dlatego, że lekarka mówiła, żeby po Pregnylu przyjść w miarę szybko. To moja pierwsza ciąża, nie wiem dokładnie co znaczy szybko 😛
Też zobaczyłam tyle co Ty :) później wrzucę zdjęcie. A jakie wymiary ma Twoja kuleczka? Co powiedział na nią lekarz?

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiła mnie :)

reklama
Ja dzisiaj 4+3, bylam u lekarza że względu względu wymioty i źle się czuję to tylko tyle zobaczyłam, następna wizyta 17.01
Mi pani doktor kazała przyjść 3.01, żeby sprawdzić czy wszystko ok i może podać jakieś leki :) muszę cierpliwie przeczekać ten tydzień.

U mnie widać tyle. Oby urosło :)

Załączniki

• IMG_20211227_211713.jpg
    IMG_20211227_211713.jpg
    828,4 KB · Wyświetleń: 129
Ja poszłam tylko dlatego, że lekarka mówiła, żeby po Pregnylu przyjść w miarę szybko. To moja pierwsza ciąża, nie wiem dokładnie co znaczy szybko 😛
Też zobaczyłam tyle co Ty :) później wrzucę zdjęcie. A jakie wymiary ma Twoja kuleczka? Co powiedział na nią lekarz?

Dziękuję Ci za odpowiedź, uspokoiła mnie :)
Mi lekarz kazal odpoczywać, wizytę mam 17.01 bo wtedy będzie przynajmniej wszystko widać, więc nie stresuj się jeśli za tydzień dalej za dużo nie zobaczysz 🤷‍♀️ to było za malutkie żeby zmierzyć, mam brać witaminki i odpoczywać żeby dzidzia dobrze się rozwijała

Mi lekarz kazal odpoczywać, wizytę mam 17.01 bo wtedy będzie przynajmniej wszystko widać, więc nie stresuj się jeśli za tydzień dalej za dużo nie zobaczysz 🤷‍♀️ to było za malutkie żeby zmierzyć, mam brać witaminki i odpoczywać żeby dzidzia dobrze się rozwijała
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. To dla mnie bardzo ważne i super wsparcie. Też biorę witaminy i staram się wyluzować. Już mi lepiej niż od razu po wizycie.
Lekarka obawia się, że trzeba będzie podać luteinę. Może dlatego kazała przyjść już za tydzień.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. To dla mnie bardzo ważne i super wsparcie. Też biorę witaminy i staram się wyluzować. Już mi lepiej niż od razu po wizycie.
Lekarka obawia się, że trzeba będzie podać luteinę. Może dlatego kazała przyjść już za tydzień.
Póki nie ma plamien to jest bardzo dobrze 🙂 mój ginekolog kazal mi ze jakby coś się działo to od razu dzwonić do niego a nie czytać w internecie 🤣 najważniejszy to kwas foliowy żeby dzidzia sie rozwijała 😍

hej :) Ja też dość nieśmiało - 23ego grudnia minął mi termin @. 24.12 dobrą nowinę przekazałam pod choinką ;) mężowi :) <3 testy pozytywne od 20.12.
Na razie podchodzę na chłodno i się bardzo boję, ale i mam wielką nadzieję, że będzie tym razem ok (To moja druga ciąża, niestety pierwsza zakończyła się poronieniem).

A 11stycznia mam pierwszą wizytę.
Cześć Luni + cześć Wam wszystkim-dołączam :)
Mam zupełnie identyczną sytuację. Pierwsza zakończyła się poronieniem w 13 tc. Teraz 20-go test pozytywny, termin miesiączki miałam na 24. Teraz ju_ bardzo pozytywny test. Od dziś/jutra zaczynam zastrzyki z heparyny z uwagi na wykrytą trombofilię, która była przyczyną wcześniejszego poronienia.

Mam zupełnie identyczną sytuację. Pierwsza zakończyła się poronieniem w 13 tc. Teraz 20-go test pozytywny, termin miesiączki miałam na 24. Teraz ju_ bardzo pozytywny test. Od dziś/jutra zaczynam zastrzyki z heparyny z uwagi na wykrytą trombofilię, która była przyczyną wcześniejszego poronienia.
Cześć 😊
Ale fajnie, że coraz na więcej😁😁😁

reklama
Cześć dziewczyny. Jestem na tej stronie zupełnie nowa.
23 grudnia miałam termin spodziewanej miesiączki, nie przyszła. 24 i 25 grudnia zrobiłam testy i dwie piękne kreski na każdym. Dziś zrobiłam betę i mam 1015, co wskazuje na 5 tydzień. Poszłam do swojego lekarza, żeby umówić się na wizytę. Przyjął mnie już dziś, bo w tym cyklu miałam podany Pregnyl (wcześniej bez niego pęcherzyki w jajnikach rosły zbyt duże i zbyt późno pękały).
Niestety na wizycie pęcherzyk bardzo malutki. Z jednej perspektywy 0,29 cm, a z innej 0,19 cm). Pani Doktor powiedziała, że jest za mały na swój wiek, ale że może się rozwinąć. Mam przyjść za tydzień, 3.01.
Może jednak za bardzo się pospieszyłam i faktycznie jeszcze urośnie. To moja pierwsza ciąża. Miała któraś z Was już tak ?
Cześć dziewczyny! Super, że jesteście! :) Coraz nas więcej!

@Majena94 Poszłaś jeszcze bardzo wcześnie więc się nie stresuj niepotrzebnie :) za tydzień trzymam kciuki, że już będzie pięknie wszystko widać :)
a teraz przynajmniej wiesz, że się wszystko ulokowało w macicy, więc też to jest dobra informacja :)

Do góry