reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrześniowe mamy 2021

Czesc, tez rzadko się odzywam, ale albo czasu brak, albo okropne samopoczucie 😪 czy zapisujecie się na to badanie Nifty? Ja bym chyba się zdecydowała, ale czy bezpiecznie jest zapisac sie przez stronę internetową? I czy wybrać to badanie, czy Sanco? Poradźcie coś 😉
Ja robię usg prenatalne i do tego sanco, to mi zaproponował lekarz ale pewnie dlatego ze w jego szpitalu robią akurat to badanie. Myśle ze sanco i nifty to w zasadzie to samo, wiec chyba nie ma różnicy na które się zdecydujesz.

reklama
Ja też tylko usg robię, bo tak jak cześć z was mówi że pappa to tylko statystyki. Ja nie zniosłabym myśli przez 6miesiecy ze nosze chore dziecko i zastanawiała się każdego dnia jak sobie dam radę 😶
A co do tej wizyty o której wam mówiłam, zdecydowałam że pójdę w sobotę czyli po 2tyg od ostatniej i 2tyg przed następna. Niech sprawdzi powie że jest Oki i już będzie mi lżej 😉 dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W sumie macie rację że lepiej zrobić usg i być spokojna a nie ciągle się stresować 😉
Miłego dnia wszystkim! 😘

Wiek zwieksza ryzyko wystąpienia chorób. I historię chorób w rodzinie. Przecież chodzi o przekazywanie genów;) chociażby dlatego u kobiet powyżej 35 lat badania są refundowane. Gdyby wiek nie miał nic do rzeczy dlaczego by tak było?)

Może źle skonstruowałam zdanie :). Z wiekiem ryzyko wzrasta oczywiście, ale nie ma większego znaczenia czy mam 20/25/30 lat :) wady losowe nie liczą wieku. Chodzi mi o to, ze często dziewczyny piszą: ja mam dopiero 23 lata, nie robię badań. A wada losowa może się brzydko mówiąc „trafić” w każdym wieku. O to mi chodziło :)

Czesc, tez rzadko się odzywam, ale albo czasu brak, albo okropne samopoczucie 😪 czy zapisujecie się na to badanie Nifty? Ja bym chyba się zdecydowała, ale czy bezpiecznie jest zapisac sie przez stronę internetową? I czy wybrać to badanie, czy Sanco? Poradźcie coś 😉
Nie chce wprowadzać w błąd, ale wydaje mi się że jedno z tych badań ma ubezpieczenie na wypadek błędu :)

Ja też tylko usg robię, bo tak jak cześć z was mówi że pappa to tylko statystyki. Ja nie zniosłabym myśli przez 6miesiecy ze nosze chore dziecko i zastanawiała się każdego dnia jak sobie dam radę 😶
A co do tej wizyty o której wam mówiłam, zdecydowałam że pójdę w sobotę czyli po 2tyg od ostatniej i 2tyg przed następna. Niech sprawdzi powie że jest Oki i już będzie mi lżej 😉 dzięki dziewczyny za odpowiedzi. W sumie macie rację że lepiej zrobić usg i być spokojna a nie ciągle się stresować 😉
Miłego dnia wszystkim! 😘
Oh! Pappa to bardzo ważne badanie :) statystyka odnośnie wyliczenia ryzyka wad. Z usg prenatalnym tworzy całość, to naprawdę ważne badanie.. :)

Witam drogie panie. Co tam dziisaj w planach obiadowych macie?
Miałam pierwotnie robić brązowy ryż i brokuła z filetem z kurczaka, ale jak na fejsie zobacyzlam zdjęcie zajedwabiście udekorowanych pierogów, zmieniłam zdanie. Dzisiaj robię ruskie [emoji23]

Dzisiaj u mnie 7+3, trochę ciągnie w podbrzuszu ale mam takie odcuzcie jakby mi wszystko tam się rozciągało i powiekszalo, cyce bolą w normie. Senność dzisiaj wyjątkowo łaskawa, tak samo jak i mdłości. Chwilo trwaj.
😂 ja właśnie dziś miałam na nie ochotę i zjadłam 2 talerze + kwaśnica

Tak, to prawda;) jedynie z wiekiem ryzyko rośnie, ale nawet zdrowa 20 latka może urodzić chore dziecko.
Może źle skonstruowałam zdanie :). Z wiekiem ryzyko wzrasta oczywiście, ale nie ma większego znaczenia czy mam 20/25/30 lat :) wady losowe nie liczą wieku. Chodzi mi o to, ze często dziewczyny piszą: ja mam dopiero 23 lata, nie robię badań. A wada losowa może się brzydko mówiąc „trafić” w każdym wieku. O to mi chodziło :)

O to jednak działają te suwaczki!
A dobra ale chyba tylko przez przeglądarkę a w aplikacji nie działają a wygodniej mi się korzysta przez apke[emoji52]

reklama
u mnie dzisiaj dorsz na spaghetti z cukinii :)
Ja zaczęłam 9 tydzień i czuje się nadal super, zero objawow wiec korzystam zaraz idę pobrodzic w śniegu i po zapas dupka i nowe suplementy bo stare wyjadlam :-)
Ja póki co łykam kwas foliowy i magnez z b6, zapytam się gina na wizycie czy mam jednak brać jakiś zestaw witamin. Dość popularne widzialam falvit mama czy pregna plus.. Zobacyzmy, 14 lat temu w ciąży z córką falvit łykałam.

Do góry