reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

reklama
Ja dziś hej w Biedronce zobaczyłam u babki dwie siatki kiwi to aż slina mi leciala.. aż się cofnelam po nie. Wykupila wszystkie bo były przecenione na 6 zl :( myslalam, e jej je wyrwe :p
Zazdroszę Wam tych prenatalnych już :( :D ja myślę, że sobie zrobię prezent urodzinowy i umówię się w marcu między 8 a 12 na prenatalne :)
Brzuuuuch mnie dzisiaj boli, ciągnie, jest ściśnięty, bo dużo pracy przy kompie :(
Koleżanka mi kiwi kupiła [emoji7] mam fazę na kiwi :D

No pycha ;) zjadłam pół z kurczakiem i pół z pieczarkami i z surowka tez z koperkiem 🙊
Choć ja bardzo malo fast foodowa ale niekiedy mnie najdzie 😋

Dobra jestes z ta woda z cytryną 🤣🤣
Ja też za fast foodami nie jestem ale teraz to jadlabym i jadła 🤔🙃

Hyhyhyhy dobra??? Nieeee !!! Leniwa!!!?? Takkkkk😂😂😂😂😂😂 i to baardzooo ostatnio 😂😂😂😂

Moje przy tym rozmiarze też nie są 🍊, ale przy hormonach dają radę- było tych kilka dni, kiedy cycuchy już wiedziały o ciąży, a brzuchol nie 😂 miło mi się na siebie patrzyło, nie powiem. Cóż, po ciąży pewnie będą niżej, ale co tam. Jak mi to będzie przeszkadzać, to sobie "zrobię". A może nie będzie? Może będę po prostu dumna ze swojego ciała, że dalo radę? 🤔 (Ja pierniczę, ale jestem refleksyjna 😂, też tak teraz macie?)
Generalnie ja jestem dumna ze swojego ciała i tak jak kiedyś swirowalam na tym punkcie po drugiej ciąży przestałam.. Zaakceptowałam siebie taka jaka jestem i jestem dumna a zwłaszcza z cycków chociaż utrudniają mi kupno czegokolwiek bluzki stanika kurtek itd 😂😂😂😂😂😂

Mi wyszły ostatnio ketony w moczu. I pewnie przez to, że mam za długa przerwa w jedzeniu między kolacja A śniadaniem + mało jem przez mdłości i wymioty. Lekarka kazała mi jeść codziennie koło 22 kanapkę, czy mi się to podoba czy nie. 🤣 Właśnie próbuje w siebie wmusić. 🤣

Moja ważyła 4 700 i mierzyła 62 cm :D
Mój syn miał 3,5 kg wiec tak optymalnie. I nawet pomimo dużej głowy wyszedł szybko i bezproblemowo [emoji23] ale obok mnie leżała dziewczyna z synkiem ponad 4 kilo i ona była mocno zmasakrowana, jak ja wychodziłam do domu to ona dopiero jako tako zaczynała chodzic.

Hyhyhyhy to ja dałam w szklankę dosłownie pół cytryny i tak zalewałam woda z dzbanka z filtrem 😂😂😂😂😂😂😂 nie chciało mi się jej kroić, najpierw wycisnęłam ręcznie sok,rozcienczylam i wypilam a reszta heja do szklanki 😂😂😂😂😂
dziewczyny uważajcie z tą cytryną 😅 moja mamuśka ze dwa lata temu chciała być rześka i powabna wiec wstawała rano i woda z cytryną na czczo i tak cały dzień i po jakimś czasie jej wyszła taka straszna alergia na cytrynę 🙄 się nabawiła na stare lata. Potem narzekanie, bo jakiś lekarz jej powiedział, że to się pare kropel do wody daje a nie na maksa 😅

Do dziewczyn z żylakami:

Byłyście już u angiologa? Nosicie pończochy uciskowe? Ja byłym w grudniu i zalicił mi zacząć od razu nosić pończochy, a w ciąży koniecznie. Powiedział, że powinnam nosić 2, ale ciężko zacząć od 2, wiec mam na razie 1. Dostałam od razu skierowanie na kolejną wizytę ( w przypadku ciąży, no a stało się, że ciąża miesiąc po wizycie jest) i tu pytanie: zastanawiam się, czy umawiać się od razu, czy w 2. trymestrze dopiero. No i zastanawiam się, czy już kupować 2, bo taki ucisk docelowo powinnam mieć.

A propos pończoch, jeśli nie nosicie, a powinnyscie: polecam :-) trzeba się przyzwyczaić, ale nogi dziękują 🙏 szkoda, że tak drogie ( we Wro 260 zł para).
Ja jestem po operacji na żylaki. Trochę sobie olalam te ponczochy, ale jak noszę to wieczorem nogi są jak nowe

reklama
dziewczyny uważajcie z tą cytryną 😅 moja mamuśka ze dwa lata temu chciała być rześka i powabna wiec wstawała rano i woda z cytryną na czczo i tak cały dzień i po jakimś czasie jej wyszła taka straszna alergia na cytrynę 🙄 się nabawiła na stare lata. Potem narzekanie, bo jakiś lekarz jej powiedział, że to się pare kropel do wody daje a nie na maksa 😅
Jak alergia na cytrynę? Pierwsze słyszę? Że jak to się objawia? 🤔 To chyba ogólnie alergia na cytrusy a nie tylko na cytrynę?
Ja w sumie nie wyciskam tej cytryny tylko daje dwa plasterki umytej cytryny w skórce ;) I tak woda przechodzi tym aromatem ;)

Do góry