reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

Hej hej, znacie jakieś miejsca na wakacje z niemowlakiem? ☺️
Myśmy byli w Osadzie Śnieżka i było fajnie. Ośrodek mocno zrobiony pod dzieci, chociaż myślę, że nieco starsze. Dwulatek zachwycony 🙂 dużo schodów.
No u nas 10 miesięcy i syn stanął przy łóżku 😂😀
To moja ma ledwo 9 miesięcy skończone! Na razie rzadko na nóżki wstaje. Na kolanka i gryzie łóżeczko od góry 😅
Ciekawa jestem jak Wasze dzieci rozwijają się w tym względzie 😊
Wychodząc robi "pa pa" 😅 potrafi się odwrócić do nas, zrobić pa pa i wypełznąć z pokoju 😁 bawi się też ze sobą w lustrze albo z nami w "a kuku"! Ale ja ją mało uczę tak naprawdę. gaworzenia pełen zakres.

A jak z ząbkami Wasszych dzieci? Moja ma już 8 i zaraz się przebije czwórka. Wydaje mi się to bardzo wcześnie 😳

reklama
O rany, 8 zębów? 😲 U mojego dwie dolne jedynki i chyba właśnie idą górne. Tzn gorączkuje mi od 24h z niewiadomego mi powodu, tylko po tym że jest marudny od 3 dni, robi więcej kupek i mniej je wnioskuję, że to wina przebijających się górnych zębów. Choć czytam w necie, że na zęby gorączka to max 37.8,a on w nocy nawet 39 z paroma miał 😵‍💫 i jak zwykle weekend, kiedy przychodnia zamknięta 😖

O rany, 8 zębów? 😲 U mojego dwie dolne jedynki i chyba właśnie idą górne. Tzn gorączkuje mi od 24h z niewiadomego mi powodu, tylko po tym że jest marudny od 3 dni, robi więcej kupek i mniej je wnioskuję, że to wina przebijających się górnych zębów. Choć czytam w necie, że na zęby gorączka to max 37.8,a on w nocy nawet 39 z paroma miał 😵‍💫 i jak zwykle weekend, kiedy przychodnia zamknięta 😖
U nas tak było wychodzą górne 2 i gorączka była do 39 stopni ale doszedł do tego mokry kaszel i się okazało zapalenie oskrzeli 🥲
Dostał pierwszy raz antybiotyk plus do tego inhalacje
Jest już duza lepiej
I dziasiaj stanął już pare razy przy łóżku

Jejku, szkoda maluszków, tak przeżywają 😔 a to aż 20 zębów! Moja zdaje się nie zauważać. Tylko ślini się trochę mocniej. I ciągle coś gryzie i wkłada do buzi, ale nie wiem na ile to zęby, a na ile wiek.

A jak jedzą Wasze dzieci? Rezygnują z mleka? Ja nie zauważyłam, żebym ją rzadziej przystawiała do piersi, mimo 3-4 posiłków stałych 😕

A jak jedzą Wasze dzieci? Rezygnują z mleka? Ja nie zauważyłam, żebym ją rzadziej przystawiała do piersi, mimo 3-4 posiłków stałych 😕
Mój jest na modyfikowanym i wypija 5 razy po 180 ml, oczywiście nie chce nic jeść prócz musów owocowo warzywnych i kaszek bo mimo wielu już prób ma odruch wymiotny. Oj ciężko jak narazie mamy z tym jego jedzeniem 😉

Moja by jadła moje owsianki zblendowane i słoiczki, te po 5 miesiącu, bo są gładkie 😅 jakieś placki, kanapki czy naleśniki też coś tam je, ale jak ma coś z grudkami to od razu odruch wymiotny 🤷‍♀️

U nas trochę mniej mleka pije. Takie pewne, że pije codziennie to na wieczór i całą noc, a w ciągu dnia różnie. Czasem dostanie i pije, a czasem jesteśmy na zewnątrz cały dzień i nie ma jak. Ale stosunkowo dużo je normalnego jedzenia. I też lubi słoiczki te gładkie. Jak raz czy dwa kupiłam coś po 12 miesiącu, gdzie już poważne kawalki były to nie chciał zbytnio. I jak sama ugotuję i zgniotę widelcem to też gardzi. Ale wszystko inne będzie gryzł, nie ma problemu z kanapką, owocami. I jak dam coś, żeby sam jadł, to musi być bardzo głodny, żeby włożyć to do buzi, bo tak to patrzy jakby się brzydził i tylko paluszkiem przesuwa po całym stoliku.

Moja by jadła moje owsianki zblendowane i słoiczki, te po 5 miesiącu, bo są gładkie 😅 jakieś placki, kanapki czy naleśniki też coś tam je, ale jak ma coś z grudkami to od razu odruch wymiotny 🤷‍♀️
Myślałam że mój tylko ma takie odruchy wymiotne na grudki i trochę zaczęłam się martwić bo to już 10 miesięcy za nami a praktycznie stałych posiłków nie mamy 😔

reklama
U nas ok
Mały pełza po całym pokoju
Robi pieska ale nie siada
Maluszek odpukać niechoruje chyba dlatego że kuzyn jego przestał chodzić do żłobka bo czesto di nad przyjeżdżają a on w tym żłobku ciągle chory i małego zarażał teraz niechodzi niechoruje i mały też zdrowy

Do góry