reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrześniowe mamy 2021

HeJ. NO nie wiem czy mówisz o mnie bo nie nazwałabym Alesund okolicami Trondheim. Ale tak. Mieszkam w Norwegii i będę rodzić w alesund. Ale chętnie nawiąże z Tobą kontakt również. Twoja pierwsza ciąża w Norwegii? TP. Mam na 22. 9.
Gdzieś mi się obiło Trondheim o oczy dlatego zasugerowałam się, że tam będziesz rodzić, a jak mówiłam na bieżąco nie jestem 😊
To moja druga ciąża tutaj ale zmieniłam miejsce i teraz będę rodziła w innym szpitalu niż pierwsze dziecko 😉

reklama
Gdzieś mi się obiło Trondheim o oczy dlatego zasugerowałam się, że tam będziesz rodzić, a jak mówiłam na bieżąco nie jestem 😊
To moja druga ciąża tutaj ale zmieniłam miejsce i teraz będę rodziła w innym szpitalu niż pierwsze dziecko 😉
Ja rozwazam porod domowy. To Twoja druga ciąża w Norwegii?? Moja pierwsza w Norge dwie poprzednie w pl i muszę przyznać że trochę inaczej to się odbywa...

N a kieyd masz tp :) robiłaś już jakieś usg prywatnie czy załapałaś się na genetyczne badania. Ile masz lat?

Ja mam wskazania do cc ( w Norwegii, sama wiesz jak o to trudno!) moje dzieci lubią być ogromne, a ja raczej XS 😅 mam 32 lata, tzn skończę w tym roku w październiku. Termin mam na 18 września, pierwszego syna przenosiłam i mam nadzieję nie będzie im się paliło z cięciem i ustalą mi na dzień terminu. Tu nie miałam jeszcze żadnych badań. Byłam w lutym w Polsce i tam zrobiłam usg i krew. 😉

Ja mam wskazania do cc ( w Norwegii, sama wiesz jak o to trudno!) moje dzieci lubią być ogromne, a ja raczej XS 😅 mam 32 lata, tzn skończę w tym roku w październiku. Termin mam na 18 września, pierwszego syna przenosiłam i mam nadzieję nie będzie im się paliło z cięciem i ustalą mi na dzień terminu. Tu nie miałam jeszcze żadnych badań. Byłam w lutym w Polsce i tam zrobiłam usg i krew. 😉
A mieszkasz w trondheim czy gdzieś w okolicach:)
Czasem jeździmy do trd do Ikei np 😅

Mi tydzień temu (wtedy był 10+4) pobrlqi pierwsza próbkę moczu i badania krwi. Ide na USG prywatnie w przyszły wtorek.
Na refundowane genetyczne i nipt się nie załapałam w Norge kryterium 38+...
A w tym. Roku må być zmiana 35+ więc czuje się pokrzywdzona bo w lipcu kończę 36. Do tego przeszłam koronę w 7 8 tc i jakoś mało kogo to rusza.
Sama wiesz trochę dziwaczny kraj

Długo tutaj mieszkasz?
Dołączasz do prywatnego wątku? :)

Piąty rok, trzeci pod obecnym adresem. Na covid testosowaliśmy się w piątek i w następny też będziemy ale na szczęście negatywni 😊 No jest specyficznie, poki dobrze to dobrze ale jak coś się dzieje uważam, że są trochę opieszali i mają swoje procedury. Mieszamy w Åfjord. Za fiordem 🙂 co do prenatalnych itp na nic nie mam szans, mocz krew i mierzenie brzucha. Usg jedno i musi starczec. Najbliżej prywatnie w Trd ale to prom i 100 km drogi. Cały dzień wyprawy i spore koszta samej drogi. Na prywatny raczej nie dołączę. Zwolnienia nie dostanę jeszcze długo 😅 więc pewnie gdzieś do 8 miesiąca będę pracować więc brak czasu przy małym dziecku, dojazdach itp

Piąty rok, trzeci pod obecnym adresem. Na covid testosowaliśmy się w piątek i w następny też będziemy ale na szczęście negatywni 😊 No jest specyficznie, poki dobrze to dobrze ale jak coś się dzieje uważam, że są trochę opieszali i mają swoje procedury. Mieszamy w Åfjord. Za fiordem 🙂 co do prenatalnych itp na nic nie mam szans, mocz krew i mierzenie brzucha. Usg jedno i musi starczec. Najbliżej prywatnie w Trd ale to prom i 100 km drogi. Cały dzień wyprawy i spore koszta samej drogi. Na prywatny raczej nie dołączę. Zwolnienia nie dostanę jeszcze długo 😅 więc pewnie gdzieś do 8 miesiąca będę pracować więc brak czasu przy małym dziecku, dojazdach itp
400km ode mnie mieszkasz:)
Ja też ciągle pracuje a plan jest za 2 ms zredukować czas pracy. Zobaczymy co z tgeo wyjdzie..

A co tak często się testujecie? Jesteś na kwarantannie.?

Jesteśmy od piątku. 26 lutego wracaliśmy z Polski przez Szwecję i robiliśmy najpierw przed wejściem na prom i na granicy. Siódmego dnia jak wyjdziemy negatywni kończymy kwarantannę 😁 pracy tak na 100 proc nie jestem pewna, pracuję w lecznicy dla zwierząt i z takim wielkim brzuchem może być ciężko. W pierwszej ciąży z
Racji mojej budowy ( niski wzrost i szczupła budowa ciała) i wagi młodego brzuch miałam przeogromny, nawet położne zadziwiał 🙊🙈

Jesteśmy od piątku. 26 lutego wracaliśmy z Polski przez Szwecję i robiliśmy najpierw przed wejściem na prom i na granicy. Siódmego dnia jak wyjdziemy negatywni kończymy kwarantannę 😁 pracy tak na 100 proc nie jestem pewna, pracuję w lecznicy dla zwierząt i z takim wielkim brzuchem może być ciężko. W pierwszej ciąży z
Racji mojej budowy ( niski wzrost i szczupła budowa ciała) i wagi młodego brzuch miałam przeogromny, nawet położne zadziwiał 🙊🙈
Ja też miałam spory brzuch zwłaszcza w 1 ciąży. Też jestem mała 164 cm start z wagą 54 w każdej z ciąż . W pierwszej ciąży dobiłam 20kg. W 2giej 15..

reklama
Do góry