reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2020

Hej mamuśki 🙂 zapewne to jeszcze za wcześnie, ale czy macie już może jakieś pomysły na imiona?
Ja nie mam.
Ja dziś 7+5. Ale się martwię, bo wyszło mi za wysokie TSH. Mam wizytę u endokrynologa. Przed ciążą miałam wyniki idealne. Teraz się trochę załamałam...
Nie martw się, tsh skacze w ciąży, ja miałam w poprzedniej na pierwszych badaniach 10,9.
Ktoś poruszal temat chyba wczoraj :)
Ja :)

reklama
Dziewczyny jeśli kropek miał na pierwszym usg wymiar 7+5 to jak sobie od daty tej wizyty odejmę te 7 tygodni i 5 dni to wyjdzie mi data zagnieżdżenia tak?

Ja dziś 7+5. Ale się martwię, bo wyszło mi za wysokie TSH. Mam wizytę u endokrynologa. Przed ciążą miałam wyniki idealne. Teraz się trochę załamałam...
Absolutnie nie ma się czym załamywać! Jaki masz wynik? Wiem że ciężko, bo sama jeszcze niedawno panikowałam z opryszczką, ale moja rada - NIE SZUKAJ KOMPLIKACJI W WYSZUKIWARCE! Fragment z bloga mamaginekolog: Często pacjentki, gdy dowiadują się, że mają nieprawidłowy wynik TSH i zalecam im konsultację u endokrynologa oraz rozpoczęcie suplementacji hormonów tarczycy - są krótko mówiąc przerażone. Chciałabym Was w tym miejscu uspokoić - prawidłowo leczone choroby tarczycy w ciąży nie stanowią zagrożenia dla ciąży czy rozwoju płodu.

Endokrynolog na pewno pomoże, nie ma co się martwić na zapas! Kobietki latami leczą się na niedoczynność, hashimoto, i też przy stabilnym leczeniu rodzą zdrowiutkie dzieci, spokojnie😊

Od chwili zaplodnienia zygota dzieli sie na wiecej komorek itd, zarodek przecież pojawia sie pozniej:)
A no faktycznie 🤦‍♀️ Więc dziewczyny wyliczyłam, że do zapłodnienia doszło 27 listopada, nie mam pojęcia kiedy w takim razie była owu bo okres miałam od 21 listopada 4 dni, przytulanki były tylko 25 listopada a potem już po zapłodnieniu 28 i 29 listopada. Szok.

reklama
Do góry