Ania23081991
Fanka BB :)
Mój mąż pracuje w Koperniku, ale nie chciałabym tam rodzic. Pierwszy wybór to Żeromski, drugi Siemiradzki.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Uwierz mi ze pierwszy poród jest zajebisty, bo nawet jak sie nasluchasz/naoglądasz to nie ma czego sie bać bo zwyczajnie nie wiesz co Cie tak naprawdę czeka więc nie zaprzątaj sobie tym głowy, urodzić trzeba a wierz mi na słowo przed pierwszym porodem jest komfortowo psychicznie przy drugim to już ciężko bo już raz to przeżyłaś i wiesz z czym to sie je. Chociaż naprawdę każdy poród jest inny. Moja siostra pierwszy poród miala straszny, 8h itd teraz bała sie jak cholera a urodzila w 1,5h z czego 5min partychJpdl... Mnie ta cała procedura porodu przeraża trochę. Ostatnio na Instagramie znalazłam taki profil empoweredbirthproject ze zdjęciami i filmikami z porodów bez cenzury. Staram się oglądać czasami, ale jeszcze chyba nie zdarzyło mi się oczu nie przymknąć, a generalnie rany i krew mnie nie ruszają za mocno nigdy. Mega wzruszające, ale jednocześnie trochę...jakby to delikatnie ująć...takie surowe i mocne [emoji23]
Ale znowu pocieszam się tym, że moja siostra dała radę, a ona się panicznie boi igieł, na widok krwi jej się słabo robi a kiedyś jak miała jelitówkę i wymiotowała, to dzwoniła do mnie z płaczem, że ona nie wie co się dzieje haha.
Mi też podobają się złoto czarne i dlatego albo bebetto Torino albo tako junama diamondAnexy podobno dobra firma, porządne wózki, gdyby tylko mieli złoto czarny no i widzę, że gondola dość wąska.
wg usg 11w 4 dSuper, gratuluję! [emoji3590] 4.75 cm to pewnie jakoś połowa 11tc?
Na pocieszenie napisze Ci, ze ja panicznie bałam się pierwszego porodu.. Uspokoiła mnie tylko troszkę wiadomość że nie boli cały czas tylko bóle powracają i odchodzą... Aaa i co najlepsze... Jak juz sie zacznie to niczego się nie boisz bo to już się dzieje [emoji6] i tak jak zaczynamy radzić sobie z bólem głowy, zęba itp to dajemy rade w bólach porodowych[emoji6]Jpdl... Mnie ta cała procedura porodu przeraża trochę. Ostatnio na Instagramie znalazłam taki profil empoweredbirthproject ze zdjęciami i filmikami z porodów bez cenzury. Staram się oglądać czasami, ale jeszcze chyba nie zdarzyło mi się oczu nie przymknąć, a generalnie rany i krew mnie nie ruszają za mocno nigdy. Mega wzruszające, ale jednocześnie trochę...jakby to delikatnie ująć...takie surowe i mocne [emoji23]
Ale znowu pocieszam się tym, że moja siostra dała radę, a ona się panicznie boi igieł, na widok krwi jej się słabo robi a kiedyś jak miała jelitówkę i wymiotowała, to dzwoniła do mnie z płaczem, że ona nie wie co się dzieje haha.
U mnie też według OM jest 11t4d ale na usg 12t i maluch też bardziej na 12 bo 5.44cm albo będzie duży teraz czekam do prenatalnych żeby dowiedzieć się co tam w brzuszku siedzi ale czuje że drugi chłopak będziewg usg 11w 4 d
wreszcie mogę normalnie funkcjonować
Wieczorem młodsza córka się pochorowała, a miała dzisiaj do kina z klasa jechać . Bałam sie ją zostawić samą w domu bo zdarzają jej się duszności przy infekcjach. Moja mama juz o 8 przyjechała , a ja nie śpię od 6 ( podłogi pomyte, dom wypucowany) ... taki stres
U położnej cisnienie miałam 145/98, aż drugi raz mierzyła, i było 135/90 , ale trzeba sobie chyba aparat kupić i kontrolować ...
10 minut temu wrociłam do domu
Co do wózka to bardziej zależy mi na fajnej spacerówce i porządnym foteliku do auta. Gondola , może jeszcze gdzieś w rodzinie, albo u znajomych się trafi cos fajnego , nie mam za bardzo cisnienia
fotkę wklejam do galerii usg , coś z aplikacji nie chciało mi dodać
ach , co za emocje