reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Cześć dziewczyny,

Miło, że tyle nowych osób dołącza :)

@Mia96 - ja jestem z Ustronia :) chyba musimy z @Justa01 umówić się kiedyś na wspólną kawkę [emoji477][emoji507][emoji4]

@Justa01 dobrze ze znasz przyczynę krwawien. Odpoczywaj dużo i będzie wszystko dobrze.

My planowaliśmy spokojny weekend w domu. Mój mąż zaczął remontować nasz przyszły dom i cały tydzień tyral na mlocie pneumatycznym i zasuwajac z gruzem. Chcieliśmy po prostu odpocząć. A naszemu Młodemu wyszły bakterie w moczu. Jako że to już któryś epizod trafiliśmy wczoraj na SOR do Katowic. Po 6 godz przyjęli nas na oddział. Masakra, myślałam, że się poplacze jak usłyszałam, że znów szpital. Mam nadzieję że szybko nas wypuszcza. [emoji24]

Dziewczyny jakie mialyscie tetno dziecka w 10-11-12 tygodniu? Mi po wizycie ginekolog wpisała 146 i się zastanawiam czy to nie za niskie? Nie wiem czy wpisała na oko czy faktycznie tyle bylo, bo gdy słyszałam go na monitorze to walilo jak szalone. A przeczytałam to w książeczce dopiero, gdy wyszłam z gabinetu [emoji849]

Udanej, spokojnej niedzieli dla wszystkich [emoji4]

reklama
O coraz nas więcej z jednej okolicy :D
Pytałam was wczoraj co do moich plamien, brudzen. Akurat mieliśmy wczoraj badania prenatalne więc poznałam przyczynę :)
W szpitalu z krwawieniem jak byłam to był faktycznie krwiak, ale w ostatnich dniach mam naprawdę bardzo często różne plamienia. Zmienia się tylko ich intensywność i kolor :/
Okazalo się że aktualnie łożysko zeszło bardzo nisko i zasłania częściowo ujście szyjki, lekarz mówił, że takie plamienia są przy tym częste. Uspokoiłam się znając przyczynę :) w nocy mimo wszystko znów chwila stresu bo obudzilo mnie jakbym dostała intensywny okres. W niektóre dni jest tego malutko, w niektóre wypływa i wypływa.
Właśnie miałam pisać posta o plamieniach. Czy któraś z dziewczyn jeszcze się z nimi boryka?
Mnie już one doprowadzają do szału. Pojawiają się i znikają. Jak już się uspokoi na dwa dni i myślę, że mam problem z głowy, to potem znowu jakiś pojedynczy brązowy upław się pojawia.
Ja funkcjonuję właściwie normalnie. Po prostu nie dźwigam nic i staram się czynności takie jak np odkurzanie robić na raty, bo się szybko męczę.
Na plamienia mam i Duphaston, i Luteinę, magnez no i zastrzyki.
Podobno przy lekach rozrzedzających krew (Acard i heparyna) krwawienia występują częściej. Mi też właśnie dosyć często krew z nosa leci i z dziąseł.
Boję się tych prenatalnych we wtorek bardzo.

jakie są normy na toxoplazmoze? Bo boje się że w klasie igm mam zbyt wysokie moje wyniki są następujące miano przeciwciał przeciwko texo w klasie igg 26 a w klasie igm 0.700. C

Ja miałam wizytę w piątek. 10+3, tętno 144. Lekarz nic nie mówił czyli powinno być ok.
Cześć dziewczyny,

Miło, że tyle nowych osób dołącza :)

@Mia96 - ja jestem z Ustronia :) chyba musimy z @Justa01 umówić się kiedyś na wspólną kawkę [emoji477][emoji507][emoji4]

@Justa01 dobrze ze znasz przyczynę krwawien. Odpoczywaj dużo i będzie wszystko dobrze.

My planowaliśmy spokojny weekend w domu. Mój mąż zaczął remontować nasz przyszły dom i cały tydzień tyral na mlocie pneumatycznym i zasuwajac z gruzem. Chcieliśmy po prostu odpocząć. A naszemu Młodemu wyszły bakterie w moczu. Jako że to już któryś epizod trafiliśmy wczoraj na SOR do Katowic. Po 6 godz przyjęli nas na oddział. Masakra, myślałam, że się poplacze jak usłyszałam, że znów szpital. Mam nadzieję że szybko nas wypuszcza. [emoji24]

Dziewczyny jakie mialyscie tetno dziecka w 10-11-12 tygodniu? Mi po wizycie ginekolog wpisała 146 i się zastanawiam czy to nie za niskie? Nie wiem czy wpisała na oko czy faktycznie tyle bylo, bo gdy słyszałam go na monitorze to walilo jak szalone. A przeczytałam to w książeczce dopiero, gdy wyszłam z gabinetu [emoji849]

Udanej, spokojnej niedzieli dla wszystkich [emoji4]

To pierwsze igg, drugie igm - tak jest u mnie.
Ja mam igg wysokie, igm ujemne i jutro jadę zrobić awidność
1551605267140.jpeg

O co chodzi z tym prywatnym bo gdzieś wątek zgubiłam ? Ale jestem jak najbardziej za bo na ogólnym to sama za dużo nie pisze , bo każdy może wejść i przeczytać .

@Madeline86 ostatnio tętno 168 - tydzień 12+0 wcześniej 171 - tydzień 9+0, ja z kolei zastanawiam się czy nie za wysokiej [emoji848] sądzę, że niepotrzebnie nabijamy sobie głowę takimi rzeczami, gdyby coś było nie tak to napewno lekarz by nas o tym poinformował

Dziewczyny wrzućcie trochę na luz bo inaczej wykończycie się psychicznie, są rzeczy na które nie mamy wpływu, po co zamartwiać się na zapas, zwłaszcza jeśli nie ma powodu. Nie ma sensu się nakręcać, trzeba o siebie dbać, w każdym aspekcie, dzidzia nie będzie szczęśliwa z wiecznie zestresowaną mamą. Najlepiej znaleźć sobie jakieś inspirujące zajęcia, które odciągnie was od negatywnych myśli i korzystać z czasu, którym jest ciąża

Witam wszystkie nowe mamusie[emoji4] coraz nas więcej, super.

U nas zapowiada się piękny dzień, spałam do 10, mąż robi śniadanie, a później wybieramy się na spacer do lasu.
Udanej niedzieli wam życzę

Hej dziewczyny!
Serdecznie witam nowe mamusie na forum :) tez jestem za zamkniętym wątkiem, dzielimy się tu dość intymnymi sprawami wiec cała Polska nie musi o nas czytać ;)
@Madelaine701 mnie od od początku ani razu lekarz nie bada tętna płodu. Pokazywał tylko na ekranie pulsujące serduszko :) jedni lekarze sprawdzają, inni nie.
Miłego dnia dziewczyny! Bez przykrych dolegliwości :-*

reklama
Mi
Właśnie miałam pisać posta o plamieniach. Czy któraś z dziewczyn jeszcze się z nimi boryka?
Mnie już one doprowadzają do szału. Pojawiają się i znikają. Jak już się uspokoi na dwa dni i myślę, że mam problem z głowy, to potem znowu jakiś pojedynczy brązowy upław się pojawia.
Ja funkcjonuję właściwie normalnie. Po prostu nie dźwigam nic i staram się czynności takie jak np odkurzanie robić na raty, bo się szybko męczę.
Na plamienia mam i Duphaston, i Luteinę, magnez no i zastrzyki.
Podobno przy lekach rozrzedzających krew (Acard i heparyna) krwawienia występują częściej. Mi też właśnie dosyć często krew z nosa leci i z dziąseł.
Boję się tych prenatalnych we wtorek bardzo.
To pierwsze igg, drugie igm - tak jest u mnie.
Ja mam igg wysokie, igm ujemne i jutro jadę zrobić awidność Zobacz załącznik 948207
Właśnie nie bo nie dają mi wynikowlekarz wpItalia w karte ciazy i powiedział ze są bardzo dobre i ze nie będziemy już robić badań w kierunku toxo a mnie te wyniki trochę niepokoja tym bardziej ze nie wiem jakie ma normy to labolatorium. Dzięki za inf

Do góry