reklama
Ania23081991
Fanka BB :)
Popieram w całości ja też muszę na 1 września zrobić wyprawkę do szkoły dla córki a to mój termin porodu jednocześnie.@Martitka5 w tej sytuacji to ja Ciebie podziwiam, ze na taki okres zostawiasz sobie wyprawke... Ja psychicznie nie ogarnelabym wszystkich potrzebnych rzeczy.. I do 30ego tygodnia to ja planuje zrobić wyprawke moim dzieciom na rozpoczęcie roku szkolnego, zeby z brzuchem nie cisnąś się pomiędzy matkami i dziećmi a gdzie tu jeszcze do maluszka... A stać zawsze się coś może.. Nie tylko na początku ciąży więc nie ma co mieć takiego negatywnego myślenia.. [emoji6]
Anastazja35x
Dziewczyny a macie już imiona wybrane bo ja zawsze myślałam ze mam dla dziewczynki a teraz prędzej dla chłopca miałam a tu wymarzona panna i nie mam pojęcia [emoji33]
asica.g
szczęśliwa mamcia :)
A który u Was dokładnie tydzień i dzień?
Ostatnia edycja:
asica.g
Kciuki zaciśnięte [emoji4]Ja też i przy jednej i przy drugiej po ponad dwa tygodnie w szpitalu :|
Pierwsza córeczka w sumie zdrowa, zoltaczka była ale nie duża, mimo to ja naswietlali "przy okazji" bo i tak ja musiałam długo leżeć :/ miałam krwotok poporodowy do tego stopnia że musieli mi przetaczac krew.
Przy drugiej.. Zoltaczka nasilona baaardzo. Plus duuuzy spadek wagi i krwiak w główce. Po tym porodzie też miałam krwotok ale dla mnie skończyło się lepiej.
Az się obawiam tego trzeciego porodu..
Nie wiem czy ktos ma tak jak ja też jutro przy sobocie prenatalne ale trzymajcie jutro za nas kciuki, wizytę mamy na 11 20 chyba dziś nie zasne
asica.g
Nie mam żadnego pomysłu ani dla chłopca ani dla dziewczynki...
Dziewczyny a macie już imiona wybrane bo ja zawsze myślałam ze mam dla dziewczynki a teraz prędzej dla chłopca miałam a tu wymarzona panna i nie mam pojęcia [emoji33]
Cześć dziewczyny. Dołączam do Was z opóźnieniem bo parę dni temu koleżanka pokazała mi to forum. Z początkiem roku wylądowałem u ginekologa po rocznych staraniach o dzidziusia(mąż pracował za granicą, a ja miałam długie cykle typowe dla PCO) i Po 3msc regularnych starań po jego powrocie z kontraktu. Stwierdziłam nie ma na co czekać, mam 30 lat i to ma być pierwsze dziecko. Ginekolog kieruje mnie po najbliższej @ na drożność jajowodów...Nie zdarzyłam zrobić badania. 01.02 pierwszy pozytywny test, dzień pożniej drugi, 4.02 ginekolog potwierdza 6 tydzień ciąży termin porodu 26.09. I teraz moje pytanie, jak Wasze brzuszki się mają? Widać już lekkie kształty? Powiem Wam, że o ciąży wiedza tylko bliskie osoby, do końca pierwszego trymestru czekam z informacją ale ciężko mi juz ukrywać brzuszek bo jest już delikatnie mówiąc widoczny-czy to możliwe? Czy to ma sie jakoś do budowy ciała? Całe życie byłam szczupła, myślałam, że w moim przypadku znacznie poźniej bede dostrzegać pierwsze oznaki rosnacego brzuszka. No chyba, że w tym roku wyjątkowo poniosło mnie zimowe obrzarstwo?
@Ania23081991 ja wyprawke bede robić dla córek do pierwszej i szóstej klasy[emoji43][emoji43][emoji43] wszystko x2 [emoji23]
@asica.g dzisiaj mam 10tydz +3dni... W sumie +2 bo jakos dziwnie mi Pani ginekolog obliczyla termin na 25ego a powinno byc na 24ego[emoji848]
@asica.g dzisiaj mam 10tydz +3dni... W sumie +2 bo jakos dziwnie mi Pani ginekolog obliczyla termin na 25ego a powinno byc na 24ego[emoji848]
reklama
justyndziuk
@asiek08 ja mam dzisiaj 11+0 i mi wpisała gin w karcie 23.09 ?? Powinnam mieć 20.09 wg moich obliczeń..
@e.ska witaj! Lepiej późno niż wcale! Możesz zajrzeć na przypięte forum gdzie zobaczysz nasze brzuszki w osobnym wątku są nasze bobaski.
Powodzenia! [emoji177]
Co do imion to dziewczyny już się wcześniej chwaliły imionami.
U mnie jednak zostaje Ignaś jak Brdzie chłopak i Wiktoria jak będzie córcia [emoji177] mam nadzieje, ze na prenatalnym się dowiem (19.03).
I co już wszyscy poinformowani o ciąży? Czy jeszcze czekacie? U mnie w sumie tylko w pracy wiedza i najbliższa rodzina. Ze znajomych tylko dwie przyjaciółki.
@e.ska witaj! Lepiej późno niż wcale! Możesz zajrzeć na przypięte forum gdzie zobaczysz nasze brzuszki w osobnym wątku są nasze bobaski.
Powodzenia! [emoji177]
Co do imion to dziewczyny już się wcześniej chwaliły imionami.
U mnie jednak zostaje Ignaś jak Brdzie chłopak i Wiktoria jak będzie córcia [emoji177] mam nadzieje, ze na prenatalnym się dowiem (19.03).
I co już wszyscy poinformowani o ciąży? Czy jeszcze czekacie? U mnie w sumie tylko w pracy wiedza i najbliższa rodzina. Ze znajomych tylko dwie przyjaciółki.