reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
@Martitka5 w tej sytuacji to ja Ciebie podziwiam, ze na taki okres zostawiasz sobie wyprawke... Ja psychicznie nie ogarnelabym wszystkich potrzebnych rzeczy.. I do 30ego tygodnia to ja planuje zrobić wyprawke moim dzieciom na rozpoczęcie roku szkolnego, zeby z brzuchem nie cisnąś się pomiędzy matkami i dziećmi a gdzie tu jeszcze do maluszka... A stać zawsze się coś może.. Nie tylko na początku ciąży więc nie ma co mieć takiego negatywnego myślenia.. [emoji6]
Popieram w całości ja też muszę na 1 września zrobić wyprawkę do szkoły dla córki a to mój termin porodu jednocześnie.

Dziewczyny a macie już imiona wybrane bo ja zawsze myślałam ze mam dla dziewczynki a teraz prędzej dla chłopca miałam a tu wymarzona panna i nie mam pojęcia [emoji33]

Ja też i przy jednej i przy drugiej po ponad dwa tygodnie w szpitalu :|
Pierwsza córeczka w sumie zdrowa, zoltaczka była ale nie duża, mimo to ja naswietlali "przy okazji" bo i tak ja musiałam długo leżeć :/ miałam krwotok poporodowy do tego stopnia że musieli mi przetaczac krew.
Przy drugiej.. Zoltaczka nasilona baaardzo. Plus duuuzy spadek wagi i krwiak w główce. Po tym porodzie też miałam krwotok ale dla mnie skończyło się lepiej.
Az się obawiam tego trzeciego porodu..

Nie wiem czy ktos ma tak jak ja też jutro przy sobocie prenatalne :) ale trzymajcie jutro za nas kciuki, wizytę mamy na 11 20 :) chyba dziś nie zasne
Kciuki zaciśnięte [emoji4]

Cześć dziewczyny. Dołączam do Was z opóźnieniem bo parę dni temu koleżanka pokazała mi to forum. Z początkiem roku wylądowałem u ginekologa po rocznych staraniach o dzidziusia(mąż pracował za granicą, a ja miałam długie cykle typowe dla PCO) i Po 3msc regularnych starań po jego powrocie z kontraktu. Stwierdziłam nie ma na co czekać, mam 30 lat i to ma być pierwsze dziecko. Ginekolog kieruje mnie po najbliższej @ na drożność jajowodów...Nie zdarzyłam zrobić badania. 01.02 pierwszy pozytywny test, dzień pożniej drugi, 4.02 ginekolog potwierdza 6 tydzień ciąży:) termin porodu 26.09. I teraz moje pytanie, jak Wasze brzuszki się mają? Widać już lekkie kształty? Powiem Wam, że o ciąży wiedza tylko bliskie osoby, do końca pierwszego trymestru czekam z informacją ale ciężko mi juz ukrywać brzuszek bo jest już delikatnie mówiąc widoczny-czy to możliwe? Czy to ma sie jakoś do budowy ciała? Całe życie byłam szczupła, myślałam, że w moim przypadku znacznie poźniej bede dostrzegać pierwsze oznaki rosnacego brzuszka. No chyba, że w tym roku wyjątkowo poniosło mnie zimowe obrzarstwo? :)

@Ania23081991 ja wyprawke bede robić dla córek do pierwszej i szóstej klasy[emoji43][emoji43][emoji43] wszystko x2 [emoji23]

@asica.g dzisiaj mam 10tydz +3dni... W sumie +2 bo jakos dziwnie mi Pani ginekolog obliczyla termin na 25ego a powinno byc na 24ego[emoji848]

reklama
@asiek08 ja mam dzisiaj 11+0 i mi wpisała gin w karcie 23.09 ?? Powinnam mieć 20.09 wg moich obliczeń..

@e.ska witaj! Lepiej późno niż wcale! Możesz zajrzeć na przypięte forum gdzie zobaczysz nasze brzuszki :) w osobnym wątku są nasze bobaski.
Powodzenia! [emoji177]

Co do imion to dziewczyny już się wcześniej chwaliły imionami.
U mnie jednak zostaje Ignaś jak Brdzie chłopak i Wiktoria jak będzie córcia [emoji177] mam nadzieje, ze na prenatalnym się dowiem (19.03).

I co już wszyscy poinformowani o ciąży? Czy jeszcze czekacie? U mnie w sumie tylko w pracy wiedza i najbliższa rodzina. Ze znajomych tylko dwie przyjaciółki. :)

Do góry