reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Mnie też ostatnio głowa boli, może z ciśnieniem jest cos nie halo...
Ja tam ciśnienie mam w okolicach 98/78 więc caly czas bym smacznie spała [emoji16]

Macie dziewuchy może jakieś info na temat skarpetek zluszczajacych do stop? Kupilam sobie dzisiaj zeby miec mieciutkie a tam info ze nie zaleca się dla kobiet w ciąży.. I leżą a przyznam, ze jestem w szoku troszkuu[emoji20]

Ja mam bardzo złe doświadczenie, kupiłam sobie takie trzymałam zalecany czas na nogach ale mnie jakos dziwnie siedziały. Zdjęłam a tam całe czerwone, szczypały i swędzialy niesamowicie. Miałam kilka dni bolące ranki aż od nich jakś świąd, nie polecam nie używaj szczególnie w ciąży!

reklama
Ja nie wytrzymuje w przyszłym tyg sie zapisuje do dentysty i wyrywam to dziadostwo [emoji14] naczytałam sie że można jeszcze spytam lekarza na wizycie i mam nadzieje na zielone światło tymbardziej że jeden ząb mi sie lekko krzywi :/

Ja jutro o 9 w koncu USG doczekałam sie!!!
Nie ma się co męczyć.
Super, będziesz mogła popodglądać dzidzię [emoji4]
Ja wizytuję w piątek i strasznie mi się już dłuży [emoji6]

Mnie tez ósemki wyszły ale na szczęście przebiły się już przez dziąsła i bólu nie ma :) jak wytrzymają i się nie popsują w trakcie ciąży to pójdę pi porodzie usunąć żeby mieć spokój :)
A ja się doczekałam :) dziś wizytuje ale dopiero o 17:40. Wiem ze dziś sporo tych wizyt się zapowiadało :D

@jurkovska czy orientujesz się jak to jest z tymi skierowaniami w lux med? Ja ostatnio byłam na USG ale miałam z innej placówki skierowanie ale nikt go ode mnie nie wziął. Czy to znaczy że mogę na nie zrobić jeszcze jedno czy jest jakiś system gdzie mają te skierowania?

No niestety skierowania w z lux-med można tylko realizować w lux-med. Innych nie przyjmują :( to jest słabe ale z można sie bezpośrednio za to dostać do specjalisty i szybko dostać skierowania :D
A co do mojego lekarza to mam internetowa kartę ciąży i w niej wszystkie skierowania są aktywne :)

Trzymam kciuki za Wasze wizyty. Miłego dnia dziewczyny. Gratuluję raz jeszcze dotychczasowych udanych wizyt.
Ja mam córkę i liczę po cichu na syna.
Do 6 marca daleko...

reklama
Mi 8 wyszły pare lat temu 3 bez objawowo , ale przy jednej to się nacierpiałam:( mam wszystkie do tego czasu, ale żałuje że dolnych nie usunełam po mi trochę zęby skrzywiły:(.
Kto dziś wizytuje? Ja mam o 12.40 trochę stresik jest, ale mam nadzie że będzie ok bo u wszystkich takie dobre wiadomości.
Ja dzisiaj idę na 17 godzinę [emoji2] jestem w 11+2 tc. Nie mogę się doczekać zobaczyć mojego szkraba. Dziewczyny dokucza wam rwa kulszowa ? Macie jakieś sposoby ?
Ja nie wytrzymuje w przyszłym tyg sie zapisuje do dentysty i wyrywam to dziadostwo [emoji14] naczytałam sie że można jeszcze spytam lekarza na wizycie i mam nadzieje na zielone światło tymbardziej że jeden ząb mi sie lekko krzywi :/

Ja jutro o 9 w koncu USG doczekałam sie!!!
Mi wyszły wszystkie ósemki i w ciąży jedna zaczęła się odzywać :( ból niesamowity , umówiłam się do dentysty założyła mi truciznę na ósemkę i kazała co 3 tygodnie się pokazywać na zmianę opatrunku ale ze już nic nie boli to nie idę bo się boję że mi coś naruszy i znowu będzie ból [emoji25] dentysta i ginekolog powiedzieli żeby z wyrwaniem poczekać aż się urodzi dziecko i wtedy się umówić .

Do góry