reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

reklama
Byłam wczoraj na prenatalnych. Jest syn. Z om termin na 8.09 A z wczorajszego usg na 2.09. Skakał jak pilka więc w 3d nie dało się zdjęcia zrobić [emoji23] zdrowy i mocno aktywny dzieciak. Miałam na 17.30 weszłam o 18.30 A wyszłam o 19.45 [emoji28]Zobacz załącznik 946584
Natalka gratuluję [emoji8] jak fajnie widać dzidziolka na tym ekranie [emoji6]
Ile masz wpisane w pomiarze NT ma usg?

Madeline robiony jest test obciążenia glukozą chyba od 24 tygodnia ciąży. Polega na tym, że mierzą Twój poziom cukru we krwi przed i dwie godziny (jest też wersja taka, że godzinę i dwie) po wypiciu roztworu glukozy. Ale jeśli wcześniej czujesz, że jest coś nie tak, to powiedz lekarzowi. Ja mając już zdiagnozowaną cukrzycę na czczo miałam zawsze świetne wyniki, więc bez tego badania niczego by u mnie nie wykryli. Teraz też chcę się wybrać wcześniej.

Ja juz byłam na krzywej bo na czczo wyszlo mi 93, ale teraz mam ładne wyniki na czczo 91 i po 2h 118, wiec cukrzycy nie ma :)
Gratuluje kolejnego chlopaka! Ja tez chce już wiedzieć no :p a jeszcze 2 tygodnie czekania !

Madeline robiony jest test obciążenia glukozą chyba od 24 tygodnia ciąży. Polega na tym, że mierzą Twój poziom cukru we krwi przed i dwie godziny (jest też wersja taka, że godzinę i dwie) po wypiciu roztworu glukozy. Ale jeśli wcześniej czujesz, że jest coś nie tak, to powiedz lekarzowi. Ja mając już zdiagnozowaną cukrzycę na czczo miałam zawsze świetne wyniki, więc bez tego badania niczego by u mnie nie wykryli. Teraz też chcę się wybrać wcześniej.
Ja byłam skierowana w 5tc i wyszła mi cukrzyca

reklama
Ale powiem wam że już sobie współczuję jak ruchy będą odczuwalne. Kopał, skakał, uderzał rączkami, obroty, brzuszki, prezenie, wypinanie, odpychanie no szok normalnie.. szalony taki że hej [emoji16]

Do góry