reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Co do ruchów w pierwszej ciąży czułam je w 15 tc pan doktor mówił że to dlatego że jestem szczupłą i szybko je czuję bo normalnie powinnam ok 20tc a w drugiej już w 13 tc sytuacja ta sama bo brzuch miałam płaski i pani dr to samo tłumaczyła :)

reklama
Ooo, u mnie brzuszel wyglada mniej wiecej tak samo :) moze ciuuuupke większy. Z tym ze u mnie jest 10+0. Sie zastanawiałam czy tylko ja go widze czy rzeczywiście trochę zaczyna byc widoczny:)
W ogole dziewczyny, tez Was tak dziwnie bola brzuszki? Jak siedzę to oki, ale jakis spacer czy stoje to tak dziwnie boli, nie na okres tylko tak smiesznie ciagnie.
W ogóle pochwale sie ze od 3 dni nie plamie ♡ bardzo mnie to cieszy, moze w koncu bede miala spokój:)
Mnie tez tak ciągnie jak dużej pochodzę w sklepie albo przy kasie jak stoje długo w drugiej ciąży tez tak ciągnął mnie cała ciąże

Dziewczyny gratuluje wizytek wczorajszych i dzisiejszych i bobasków cudownych.
Wczoraj miałam tak fatalny dzień zyganie biegunka a raczej bóle jak na nią a w tyłku korek jak się człowiek 2 tyg nie załatwia. Ledwo żywa jestem w czwartek na wizycie powiem lekarzowi ze tak się mecze ze muszę chhba jednak coś brać. Koleżanka w aptece odradziła mi czopki Torcan ze są bardzo mocne. Ale ja już nie jestem w stanie funkcjonować

Ja z 1 czułam pękające baloniki w 12 TC...i czasami mi się wydaje że dzidzię też czuje, bo wzdęcia mam w innym miejscu hehe ale teraz to nie balonik tylko jakby się całe obracało jak mu się moja pozycja nie podoba[emoji16]
Ja tez od poniedziałku czuje takie w jednym miejscu dziwne jakby dotknięcia, przesunięcia. Nie są to gazy. Takie jakby dotknięcie od środka.

Ja w pierwszej ciąży ruchy poczułam w 12 tc jeszcze przed prenatalnymi kilka dni i lekarka wmawaila mi ze to nie są ruchy. I to nie były dotknięcia motyla. To były kopniaczki lekkie ale dobrze wyczuwalne trwające kilka minut czy czas. Z czasem się nasilały i szybko widziałam na brzuchu jak nawet skóra się podnosi a brzucha jeszcze nie miałam wcale. Ale byłam szkapa a dzidziuś był zwykle 2 tyg do przodu.
W drugiej ciąży niby czuć wcześniej niż w pierwszej a ja poczułam ok 15-16 i już się denerwowałam ze tak późno. Ale synek był wzrostowo normalny nie wyprzedzał rozwoju i tez urodził się prawie 1 kg mniejszy
Mi się wydaje ze to może zależy od tego gdzie zarodek się umiejscowił czy na przedniej czy na tylnej ściance macicy

W grudniu był wysportowany, ja widzę różnice. Dla mnie teraz jest okrągły, widzę ta wypukłość [emoji177]
IMG_0736.JPG
IMG_0737.JPG

@czarnulka28 współczuje dolegliwości [emoji45]

@Klaudia278 mnie tez ciągnie jak pochodzę za długo do tego twardnieje i jest to bardzo nieprzyjemne..

Wiem już wszystko. Dla spokoju zadzwoniłam sobie i lekarka sprawdziła w swoich zapisach jeszcze raz: crl- 5.9 cm a chl - 10.1 cm. Uff..bo już się zdenerwowałam tymi prenatalnymi że się nie uda. Jakoś wczoraj przyjęłam do wiadomości te 10 cm i nawet nie wpadłam na to że to za dużo....chyba za duzo wrazen bylo. Dzięki Dziewczyny:)

reklama
Wiem już wszystko. Dla spokoju zadzwoniłam sobie i lekarka sprawdziła w swoich zapisach jeszcze raz: crl- 5.9 cm a chl - 10.1 cm. Uff..bo już się zdenerwowałam tymi prenatalnymi że się nie uda. Jakoś wczoraj przyjęłam do wiadomości te 10 cm i nawet nie wpadłam na to że to za dużo....chyba za duzo wrazen bylo. Dzięki Dziewczyny:)
Zamieszanie było, ale najważniejsze że już wiesz [emoji16] na prenatalne się zmiescisz hihi

Do góry