reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

@Kattee To nie jestem sama :D Jeszcze, żeby mieć z kim połazić, a Mężu wraca po 5, a jak się cieplej zrobi to pewnie jeszcze później. Może mamę uda się wyciągnąć, albo bratanice jak będą. A jak nie to sama pójdę no trudno :p A jak cieplej będzie to nie ma bata chociaż godzina dziennie musi być ;o

reklama
Jezu też bym coś porobiła, muszę leżeć i wszystko mnie już boli. W pierwszej ciąży lezalam do 15 tc ale potem mega dużo spacerowalam, rodzilam w czerwcu więc cała wiosnę codziennie parę km. Super to było. Mam nadzieję że będzie podobnie i że nic się nie będzie działo (szyjka itp). Na basenie nie byłam ale może się wybiorę jak będę mogła, bo z młodą fajniej. Może strój kupię jakiś bo na wakacje mamy jechać w czerwcu.

W pierwszej ciąży gin odradzal rower więc ja bym spytala czy można nawet na stacjonarnym;)

@marlusiaj
Ja też wcześniej bylam dość aktywna, w pewnym momencie wyrobilam sobie juz kaloryferek na brzuchu, w listopadzie zawody w biegach a teraz kompletnie nic... Ale od II trymestru tez planuję włączyć cwiczonka z You Tube.. Z Kasią Kepka i Szymonem Gasiem (gymbreak).. Mają ćwiczenia dla ciężarnych... [emoji3526]

Hej hej :)
A ja mam słomiany zapał jeśli chodzi o ćwiczenia. Mąż jest aktywny, ćwiczy, biega, z synem robi jogę a ja się wolę przyglądać :D ale tak mam głównie zimą, jak przyjdzie wiosna, wystartuje do ogródka sadzić kwiatki :D wiosna i latem jestem mega aktywna ;)
Odnośnie ruchów w pierwszej ciąży poczułam dokładnie w majówkę (na półmetku), w drugiej ponoć czuć wcześniej, zobaczymy ;)

Ja też po walentynkowej wizycie ale wczoraj świętowaliśmy, byli też moi rodzice więc mniej czasu. Okruszek super - ma 10 cm, wierci się jak szalony, a w pewnym momencie nawet walnął się w główkę rączką. Płci nie widać ale nie nastawilam się że zobaczę. Może uda się 25.02 na prenatalnych. Ważne że serduszko bije pięknie 167.
Co do moich wyników to muszę powtórzyć tsh bo mam za niskie i dorobić t3 i t4. Ale być może to tylko taki wynik w pierwszym trymestrze. Poza tym jest ok. Narazie kosmówka jest za wysoko i może się z tego zrobić łożysko przodujące ale nastawiam się pozytywnie bo nie jest to przesądzone.
Czuje się już naprawdę dobrze. Szybciej się tylko męczę. A że nie plamię, a lekarka nie widzi przeciwwskazań to przytulam się z mężem dużo i często:p

Ja też po walentynkowej wizycie ale wczoraj świętowaliśmy, byli też moi rodzice więc mniej czasu. Okruszek super - ma 10 cm, wierci się jak szalony, a w pewnym momencie nawet walnął się w główkę rączką. Płci nie widać ale nie nastawilam się że zobaczę. Może uda się 25.02 na prenatalnych. Ważne że serduszko bije pięknie 167.
Co do moich wyników to muszę powtórzyć tsh bo mam za niskie i dorobić t3 i t4. Ale być może to tylko taki wynik w pierwszym trymestrze. Poza tym jest ok. Narazie kosmówka jest za wysoko i może się z tego zrobić łożysko przodujące ale nastawiam się pozytywnie bo nie jest to przesądzone.
Czuje się już naprawdę dobrze. Szybciej się tylko męczę. A że nie plamię, a lekarka nie widzi przeciwwskazań to przytulam się z mężem dużo i często:p
W którym ty tyg jesteś? Bo ja mam 11+2 i moje dziecię ma 5 cm[emoji848]

Doti88 fajny prezent;) u mnie zakaz odwiedzin bo grypa więc cały dzień kisze się sama. Krwotok ustal, jeszcze przy podcieraniu coś brudze. Oby tak zostało bo chciałabym wrócić do domu, do córki i męża:(
trzymqm kciuki za szybki powrót do domu

@Paula2019, dobrze, że już w domu :)

@dory, fajna randka :)

@Mama1990, powodzenia na wizycie :)

@marlusia, ja z osoby bardzo aktywnej stałam się kanapowcem . Planuję od przyszłego tyg zacząć dłuższe spacery po moich biegowych ścieżkach , bo i tęskno troche, dzisiaj właśnie odświeżyłam moje sportowe ubrania bo piękna pogoda jest :)

@Ania23081991 , wow , 10 cm, to chyba nasz forumowy rekord . Na kiedy masz termin ?

No sama się zdziwiłam bo liczyłam na jakieś 5-6 cm. Ale pytałam lekarki dwa razy, mam też na zdjęciu zapisany pomiar. Nie wiem co myśleć....gin powiedziała że wielkość w normie. Może się za bardzo wiercił i coś nie tak wyszło...porównam na badaniu 25.02. Trochę się teraz zestresowalam.
Mam aktualnie dziś 11+3 bo Okruszek nadrobił

reklama
Patrzysz na CRL? [emoji6]
No sama się zdziwiłam bo liczyłam na jakieś 5-6 cm. Ale pytałam lekarki dwa razy, mam też na zdjęciu zapisany pomiar. Nie wiem co myśleć....gin powiedziała że wielkość w normie. Może się za bardzo wiercił i coś nie tak wyszło...porównam na badaniu 25.02. Trochę się teraz zestresowalam.
Mam aktualnie dziś 11+3 bo Okruszek nadrobił

Do góry