reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Marlusia położna najwazniejsza:) reszta obleci:)

Dory to racja, nigdy nie wiadomo na kogo trafisz. Są ludzie i ludzie. Jeśli chciałabyś takiej naprawdę dobrej opieki to najlepiej prywatny. U mnie były i mniej miłe pielęgniarki ale z położnictwa nie wspominam żadnej źle, tylko noworodkow jedna taka młoda pizde ale było minęło, zacisnelam zeby i się nie dałam. Pech chciał że byłam tydzień to już wiedziałam która jest jaka. A do porodu wykupiłam sobie położna więc miałam wyjątkową i wspaniałą opiekę, polecam wam taka indywidualna opieke poloznej, najlepiej wydane pieniądze (słowa mojego meza)

Koko88 to oby było lepiej. Ja tak lezalam kiedyś w moim mieście (mieszkam blisko szpitala) na ginekologii po krwotoku w ciąży która stracilam i tam było chyba 10 osób na sali, łazienka na korytarzu ale dramat tam był, nigdy więcej tam.nie pójdę.

Mitsukurina farbowalabym:) teraz mam naturalne Ale gdyby była potrzeba to bym farbowala

reklama
@czarnulka28 dlaczego niby samoopalacza nie wolno? Az w szoku jestem... Teraz stosuje w sprayu i w poprzedniej ciąży też używałam ale w chuateczkach..[emoji50]
Włosy też farbuje.. Ale oczywiście wiem, ze są kobiety ktore trochę za bardzo fiksuja pod wieloma względami... Pamiętajmy.. Nie dajmy się zwariować [emoji23][emoji23][emoji23]
Czytałam w internecie ze nie wskazane w ciąży. Zwłaszcza w sprayu. No zapytałam lekarza już na pierwszej wizycie o to to mówił ze nie bardzo żeby na razie nie używać. Ale już kupiłam fajny produkt z erytruloza zamiast DHA które właśnie jest szkodliwe i będę uzywac. No nie wiem w sumie wszystko jedno i to samo. A Ty mowisz używasz ? Jakiego używasz ?

@pumelova ja chcę mieć osobistą położną opłacona właśnie... Chce uniknąć sytuacji z poprzedniego porodu, kiedy polozna stala sobie z lekarzem i gadali sobie przy scianie a mi kazała powoli przeć gdzie nawet nie wiedziałam w którym momencie dokładnie... Teraz chce miec opieke w 100% poświęcona tylko mi przez położną... No i właśnie mam pytanie... Gdzie mam znaleźć namiary na tą położną? Pocztą pantoflową czy w szpitalu pytac?

Czytałam w internecie ze nie wskazane w ciąży. Zwłaszcza w sprayu. No zapytałam lekarza już na pierwszej wizycie o to to mówił ze nie bardzo żeby na razie nie używać. Ale już kupiłam fajny produkt z erytruloza zamiast DHA które właśnie jest szkodliwe i będę uzywac. No nie wiem w sumie wszystko jedno i to samo. A Ty mowisz używasz ? Jakiego używasz ?
Firmy DAX.. Nie trzeba rozsmarowywac, chociaż ja zawsze gdzieś tam przetre jak za mokro.. Nie robi smug.. Ogólnie mega polecam!
I tez nie wyobrazam sobie chodzić blada bo wygladam odrazu jakbym chora byla z depresją level hard[emoji23][emoji23][emoji23]

DIewczyny fajna sprawa u Was z tymi porodami, tyle przygotowań, położna. To napewno super przeżycie. Ja miałam dwie cesarki i to zupełnie inaczej chyba nie ma takiej aury. Teraz tez będę miała cc

DIewczyny fajna sprawa u Was z tymi porodami, tyle przygotowań, położna. To napewno super przeżycie. Ja miałam dwie cesarki i to zupełnie inaczej chyba nie ma takiej aury. Teraz tez będę miała cc

Dziewczyny które maja tarczyce jakie zalecenia do lekarza dostaliście bo mi przez miesiąc tsh z 0.80 skoczyło na 1,55 a dopiero będę w czwartek wiedzieć jak z terminami a biorę 75 letrox mam listek 100 i zastanawiam się czy nie brać 3 razy w tygodniu kiedyś sobie sama ustawiałam po wynikach a w ciąży to trochę strach

Wszystko ok[emoji3] dziecię ma 4,5 cm. Serduszko bije, główka, mózg, brzuszek, 2 ręce i 2 nogi wszystko na swoim miejscu[emoji39] termin USG cały czas wychodzi na 28 sierpnia[emoji16]
IMG_20190212_175340.jpeg

Firmy DAX.. Nie trzeba rozsmarowywac, chociaż ja zawsze gdzieś tam przetre jak za mokro.. Nie robi smug.. Ogólnie mega polecam!
I tez nie wyobrazam sobie chodzić blada bo wygladam odrazu jakbym chora byla z depresją level hard[emoji23][emoji23][emoji23]
Heheheheh no dokładnie. Ja tez niecierpie siebie jak zaczynam blednąć tez czuje się chora. Tylko ja to opalam się raczej samoopalacz mało nie mam cierpliwości. Będąc już w ciąży jeszcze dwa dni przed testem byłam na solarium i dostałam masakryczne jakieś plamy a to była już oznaka ciąży zapewne. No to ja chyba tez kupie zwykły samoopalacz. Jak często nakładasz go? Co ile dni? Ja to kiedy codziennie na twarz bo szybko schodzi

reklama
A i u mnie największe tsh było 2.20 i wtedy czuje się tragicznie i mam kołatania serca i zawroty głowy wiec nie chce żeby mi tak podskoczyło

Do góry