reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2019

Zaraz mnie szlag jasny trafi. DRUGI DZIEŃ POD Rząd nie zjawił sie klient dla ktorego przyjechałam godzinę wcześniej do pracy. Co sie dzieje z tymi ludzmi do cholery. Zero szacunku :(
W dodatku kiepsko się dzisiaj czuję, od rana jestem jak warzywo a teraz godzine sobie siedze jak ta dupa :/

reklama
Zaraz mnie szlag jasny trafi. DRUGI DZIEŃ POD Rząd nie zjawił sie klient dla ktorego przyjechałam godzinę wcześniej do pracy. Co sie dzieje z tymi ludzmi do cholery. Zero szacunku :(
W dodatku kiepsko się dzisiaj czuję, od rana jestem jak warzywo a teraz godzine sobie siedze jak ta dupa :/
Współczuje... ja właśnie czekam na kuriera, który miał być pół godziny temu, a też chce iść już do domu :/

Hej mamusie. Jestem tu nowa chociaż próbowałam już wcześniej napisać ale nie mogłam odgrzebać swojego hasła. Dawno nie używane :p
Chciałam dołączyć do Waszego grona, termin mam na 4 września. To moja 3 ciąża i znoszę ja fatalnie. Mdłości mam od rana do wieczora, do tego często biegunki, jestem prawie bez życia dobrze ze moje dzieci już są samodzielne i raczej to oni mi pomagają a ja wegetuje. To moja najgorsza ciąża w żadnej nie czułam się tak zle. Dziś zaczął się 11 tydzień i mam nadzieje ze w końcu będzie lepiej. Za dwa tyg mam prenatalne usg i muszę w końcu zebrać siły i isc do laboratorium bo nawet nie jestem w stanie badań porobić. A mam cała listę. Najbardziej boje się toxo i cytomegalii w poprzednich ciążach nie miałam przebytych tych chorób i często powtarzałam. Dziewczyny czy Wy tez to badacie i jak z przebyciem tych paskudztw?

Mój cukier dziś od rana za wysoki. Do tej pory od dwóch tygodni w miarę utrzymuje się w normie, wystarczyła odpowiednia dieta. A dzisiaj cukier na czczo 94, 1h po śniadaniu 162, 1h po obiedzie 212. Jestem przerażona, A wizyta u diabetyka dopiero za tydzień.

@asiek08 u mnie mdlosci się zaczęły juz w 5tyg i co dzień to gorzej :(fajnie że teraz tak dobrzre trafilas na partnera :)

Mi to zawsze glupio jest tak zawalczyć o swoje i nawet jak sie mega źle czułam to stalam w tych kolejkach jak głupia [emoji849] za to mój zawsze pytał, jak kolejka do kasy pierwszeństwa to pytal kto korzysta z kasy, jak nikt to szedł na poczatek ze mną [emoji28]
Tak naprawdę dopiero wszyscy z dzieckiem mnie zaczeli wpuszczac w kolejke bo tak sie darła zawsze[emoji23]

My mamy dwa pokoje z czego jeden to narazie graciarnia, bedziemy sie tam przenosić z sypialnią ale to taki micro pokój że w sumie tylko łóżko tam wejdzie. A w naszej obecnej sypialni zrobimy córce pokój, potem zamieszka tam dwójka.
Fajnie że tak dużo z Was sie buduje, będziemy kibicować :)

@Aleeksandraa oj ja też za pierwszą ciążą tęsknię, za tym odpoczynkiem

Ja większość rzeczy mam po córce, jak będzie chłopak to moja siostra ma dwóch synów. Wiadomo że coś kupie żeby dzidziuś miał swoje ale na spokojnie :) mocno sie zastanawiam czy zmieniać wózek na podwójny czy kupić tylko dostawke dla córki [emoji848]

@justyndziuk ja dla córki mialam Anex Sport i jestem baaardzo zadowolona!

@Kimpossible ehh no dla Was obojga to niespodzianka, szkoda że mąż Cie nie wspiera teraz :( o dotacje sie staraj, życie po dziecku też jest, chociaz wiadomo że bedzie trudniej ale my kobiety wszystko ogarniemy! A jaką firmę chcesz założyć?

@Mama1990 wrzuć kiedyś link, zrobimy zakupy :D

@Ania23081991 u mnie cera tak jak w poprzedniej ciąży okropna, robią mi się takie przebarwienia koło ust, syfy, masakra

@Kattee mój w poprzedniej ciąży był na kazdej wizycie ze mną prawie, jak mialam usg dopochwowe to po prostu patrzył tylko na monitor. Teraz tylko na prenatalne bedzie jezdzil bo ktoś się musi dzieckiem zająć

@jurkovska mój w pierwszej ciąży też był w ciąży ze mną i też bardziej niż ja [emoji23][emoji23]teraz na szczęście mu przeszło

@dory mój mąż ma pracę na zmiany więc zazwyczaj udawało się dopasować :)

@Mamawrześniowa ja mam z Tobą wizytę 8 tylko o 12:15 :)

Okej trochę nadrobilam, reszta później bo uciekam z córką na spacer

Mój cukier dziś od rana za wysoki. Do tej pory od dwóch tygodni w miarę utrzymuje się w normie, wystarczyła odpowiednia dieta. A dzisiaj cukier na czczo 94, 1h po śniadaniu 162, 1h po obiedzie 212. Jestem przerażona, A wizyta u diabetyka dopiero za tydzień.

Sprobuj jeść grejfruty. Pomagają na zbicie cukru, pij dużo wody.

@Mitsukurina mnie dosyć często kłuje po lewej stronie w klatce piersiowej, tak jakby serce, przypomina to nerwoból, ale teraz unikam stresu więc nie wiem skąd się to wzięło.
Na studiach miałam dużo przejść z nerwobólami po lewej stronie klatki piersiowej. Taka już moja uroda. Lekarka mi kiedyś powiedziała, że jak jest rzeczywiście problem z sercem to prawie nigdy nie boli po lewej stronie tylko naokoło w innych miejscach.

@Klauduśka23
I mam jeszcze pytanko.. Kiedy zaczęły się u Was mdłości? W którym tygodniu? Ja dzisiaj zaczynam 7 i wszystko bylo ok ale od wczoraj dziwnie sie czuję ale też nie chce sie nakręcać...
Ja po mdłościach dowiedziałam się że jestem w ciąży - już od 4go tygodnia i towarzyszą.

Boże. A ja mam 36 i to moje 1 dziecko :(
Huraa nie jestem najstarszą pierwszorazową mamą :) Urodzę krótko po 30 urodzinach.

Ja też już po dzisiejszej wizycie. Wszystko w normie i w porządku termin USG potwierdza się z terminem OM (poród na 22.09). Dostałam lutienę i magnez na złagodzenie moich nieprzyjemnych objawów około ciążowych. Tylko niestety cytologię, morfologię i cukier będę musiała powtórzyć, bo miałam robione dawniej niż pół roku temu.

WP_20190206_15_28_03_Pro.jpg

Ja też już po dzisiejszej wizycie. Wszystko w normie i w porządku termin USG potwierdza się z terminem OM (poród na 22.09). Dostałam lutienę i magnez na złagodzenie moich nieprzyjemnych objawów około ciążowych. Tylko niestety cytologię, morfologię i cukier będę musiała powtórzyć, bo miałam robione dawniej niż pół roku temu.

Zobacz załącznik 940456
Cudne zdjecie!!! Było już serduszko? Ja się spodziewam odrobinę mniejszej dzidzi u siebie jutro i jestem bardzo ciekawa czy bedzie serce. Według OM jestem w 6+2

reklama
Gratulacje! Ja tez na 22.09:)

Zobacz załącznik 940456

Do góry