reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ja się w życiu nie spodziewałam że moja kluska będzie taka mała.
Myślałam że się przesłyszałam jak położne do siebie tam mówiły wymiary.
Główka 33cm, waga 3300, długość 51cm
A ja tak leżę i myślę "co?! Że ile?"
No Ty cały czas mówiłaś, że rodzisz duże dzieci [emoji14]

reklama
Narazie krótkie info: dziś rano o 5:01 przyszła na świat nasza córeczka, 4 kg i 56 cm :)
Poród zaczął się naturalnie, nawet nie zdążyłam dostać zaplanowanego znieczulenia :))
Gratulacje! Duża dziewczyna :D

Ja dziś byłam w mojej pracy, załatwić część papierologii. Stres miałam straszny, bo jak zaszłam w ciążę miałam duże spięcie z szefową. Było oschle, ale w granicach kultury. Zabrakło tylko gratulacji z jej strony... ;/
Oprócz, tego zaliczyliśmy zakupy z dziecmi, bo Werka potrzebowała nowych butów. Także trochę się nachodziłam. Szkoda, że mój tyłek nie rejestruje tego chodzenia. Jak gruba byłam, tak jestem, ani pół kilo nie zeszło od porodu :/
IMG_20180917_162409.jpg

Załączniki

• IMG_20180917_162409.jpg
    IMG_20180917_162409.jpg
    91,5 KB · Wyświetleń: 516

Ja dziś byłam w mojej pracy, załatwić część papierologii. Stres miałam straszny, bo jak zaszłam w ciążę miałam duże spięcie z szefową. Było oschle, ale w granicach kultury. Zabrakło tylko gratulacji z jej strony... ;/
Oprócz, tego zaliczyliśmy zakupy z dziecmi, bo Werka potrzebowała nowych butów. Także trochę się nachodziłam. Szkoda, że mój tyłek nie rejestruje tego chodzenia. Jak gruba byłam, tak jestem, ani pół kilo nie zeszło od porodu :/Zobacz załącznik 899145
Nie wiem gdzie jest ta gruba dziewczyna. Wyglądasz na prawdę ładnie :)

Oprócz, tego zaliczyliśmy zakupy z dziecmi, bo Werka potrzebowała nowych butów. Także trochę się nachodziłam. Szkoda, że mój tyłek nie rejestruje tego chodzenia. Jak gruba byłam, tak jestem, ani pół kilo nie zeszło od porodu :/Zobacz załącznik 899145
No właśnie muszę się zgodzić z @martabunia gdzie Ty jesteś gruba? [emoji848]
Wyglądasz super [emoji16]

Nie wiem gdzie jest ta gruba dziewczyna. Wyglądasz na prawdę ładnie :)
No właśnie muszę się zgodzić z @martabunia gdzie Ty jesteś gruba? [emoji848]
Wyglądasz super [emoji16]
Hahaha dziekuje dziewczyny, ale dodatkowe 10 kg mega mi ciąży i ciężko mi się na siebie patrzy w tym wydaniu. Za jakiś tydzień zbadam tarczycę, bo coś mi się widzi, że znowu ona winna, jak 4 lata temu.
Ja jutro wyskoczę z chłopem na zakupy . Gdzieś blisko.
Muszę sobie kupić że dwie koszulki rozpinane i sukienkę jakąś .
I może jakie dresy.
Potrzebuje kilku sztuk na "już" takich odpowiednich do karmienia.
Bo teraz to muszę podwinąć wszystko w górę :unsure: więc odpada karmić przy kims.
Cały brzuch i cycki na wierzchu :no2:
Więc chce zapolować na coś z guzikami lub suwakiem
Ja tam ubieram po prostu bluzki z dużym dekoltem. Wielkie cycki odwracają uwagę od wielkiej reszty - taka mam przynajmniej nadzieję [emoji14]

Hahaha dziekuje dziewczyny, ale dodatkowe 10 kg mega mi ciąży i ciężko mi się na siebie patrzy w tym wydaniu. Za jakiś tydzień zbadam tarczycę, bo coś mi się widzi, że znowu ona winna, jak 4 lata temu. Ja tam ubieram po prostu bluzki z dużym dekoltem. Wielkie cycki odwracają uwagę od wielkiej reszty - taka mam przynajmniej nadzieję [emoji14]
No tak jak stajesz na wadze z tym o to przystojniakiem to nic dziwnego że masz te parę kilo więcej [emoji12][emoji12][emoji12] Następnym razem odłóż go do łóżeczka zanim wejdziesz na wagę [emoji16][emoji12]
IMG_20180917_211106.jpg

Załączniki

• IMG_20180917_211106.jpg
    IMG_20180917_211106.jpg
    125,5 KB · Wyświetleń: 406

zawsze mnie to zastanawiało... czy dziecko chustowane nie jest bardziej problemowe przez pryzmat ciągłej obecności? pytam czy takie noszone dziecko nie przyzwyczaja się do tego że jest ciagle przy matce i z czasem jest problem bo chce być tylko na rękach?

reklama
Do góry