D
Deleted member 178444
Gość
I macie to zapewnione w standardach okołoporodowych. Jak można rodzic będąc odwodnioną? To przecież gwarancja komplikacji podczas porodu! Aż mi się ciśnienie podniosło ;/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jeść w sumie to z wrażenia mi tam się nie chciało ale co do picia to też jestem zdania że kobieta powinna...To jest wbrew prawu i NIE MOZNA zakazać kobiecie rodzącej picia! Od razu skarga na takie praktyki i domagać się swoich praw. To okrucienstwo. Niczym nie usprawiedliwione okrucieństwo!
Nie czytałam was, napisze co u mnie. Zapowiada się jak u olkifasolki, założyli mi ten cewnik, jutro planują oxy podać, po 24 nie mogę nic jeść już i pić samo założenie nie boli. Natomiast jest dyskomfort w pochwie i plamienie. I ból jak na okres dużo większy.... ciśnienie mam wyższe ale to z nerwów. Młoda lekarka mną się opiekuje i chyba się wystraszyła tego faktu i dnia po terminie. I mi tu na wywołanie zapodaje różne specyfiki...
Mi wręcz położna kazała podczas porodu "zjeść coś konkretnego" i wypić na raz pół litra wody, żeby zasilić siebie i Milosza. Miałam batona, a ta wysłała Przemka do bufetu po... pierogi [emoji14] i nie miałam lewatywy, ani żadnych innych pomocy, za to miałam zaje...ty, godny poród, który wspominam cudownie i jeszcze mi się połóg nie skończył, a ja już twierdzę, że chciałabym jeszcze raz, gdyby nie ta ciąża ;pJeść w sumie to z wrażenia mi tam się nie chciało ale co do picia to też jestem zdania że kobieta powinna...
Mi wręcz położna kazała podczas porodu "zjeść coś konkretnego" i wypić na raz pół litra wody, żeby zasilić siebie i Milosza. Miałam batona, a ta wysłała Przemka do bufetu po... pierogi [emoji14] i nie miałam lewatywy, ani żadnych innych pomocy, za to miałam zaje...ty, godny poród, który wspominam cudownie i jeszcze mi się połóg nie skończył, a ja już twierdzę, że chciałabym jeszcze raz, gdyby nie ta ciąża ;p
Ale po co to piszę... Bo, dziewczyny, mamy swoje prawa i nie są one ustalone tylko dla naszego komfortu, ale także dla bezpieczeństwa naszego i dzieci, także nie dajcie się zastraszyć i odebrać sobie tych porodow. Bo to WASZE porody.
Współczuję.ludzie to wstydu nie mają. 3 latka wpuścili? Dziwne bardzo. Ale nagły obrot sprawy.. mialobyc kontrolne ktg a tu takie rzeczy.. a napisz proszę co im się na tym ktg nie spodobało? Kolejny zapis już ok? Co do tego cewnika to masz leżeć czy z tym właśnie lepiej się przemieszczać żeby rozwarcie postępowało szybciej?Mam 1 kobietę w sali, siedzą z nią mąż , matka i synek 3 lata. Są głośno, biesiaduja sobie, jedzą, a ja tu z tym całym ustrojstwem w bólu umiarkowanym leżę pod ktg....
Kurcze że ludzie za krzty kultury nie mają i nie wiedzą że nie są sami na sali [emoji35]Mam 1 kobietę w sali, siedzą z nią mąż , matka i synek 3 lata. Są głośno, biesiaduja sobie, jedzą, a ja tu z tym całym ustrojstwem w bólu umiarkowanym leżę pod ktg....
Wydaje mi się że to ma związek ze skurczami i ciężką pracą obu organizmów związaną z przyjściem na świat.A to źle? Ciśnienie to widzę, że wysokie, ale mojemu też tak tętno skacze czasem na ktg [emoji57]
Co za dno. Niech spieprzają na korytarz. Pamiętam jak do Mileny teść i szwagier mieli wpaść a mąż już był to ZAPYTALI MNIE czy będzie mi to przeszkadzało bo gdyby to pójdą na korytarz... Więc Olu chamstwo chamstwem...Mam 1 kobietę w sali, siedzą z nią mąż , matka i synek 3 lata. Są głośno, biesiaduja sobie, jedzą, a ja tu z tym całym ustrojstwem w bólu umiarkowanym leżę pod ktg....