reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Co do ubierania. Ja Mikołaja ubieram cieplej niż normalnie bym ubierała dziecko bo Miki szybko się wychładza. Np. dziś długie body i spodnie... i skarpetki. Jak wieje to cienka czapka. W wózku mam rożek i kocyk na wrazie gdyby było mu chłodno. Sprawdzam na karku i odpowiednio przykrywam lub odkrywam.

reklama
@KINDERBUENOO88 jak Twoje testowanie nowych miejsc?
Co do zmiany zycia po urodzeniu dziecka.
Dla mnie jest to zmiana o 180st. Mysle, ze dla dziewczyn, ktore maja kolejne dziecko zmiana nie jest tak zasadnicza. Na razie sukcesem jest 30 min.spacer po pobliskim parku :).
Czy slyszalyscie, zeby w Polsce/W-wie dzialaly kluby mam? Kolezanka chodzila na takie spotkania w Austrii i b.sobie chwalila. Moze jakies "kregi"chustonoszenia albo kp? Potrzebuje kontaktu z ludzmi. Kolezanki i rodzina pracuja, na razie mam m.w domu, ale za tydzien zostane sama z dzieckiem, a ja jestem osoba towarzyska. Telefon to malo.
Idź na plac zabaw zaraz bedziesz miała koleżanek po kokardki ;)

Oj nie dziwię sie! Przeprowadzka, dwójka dzieci szkolnych (we wrześniu) plus noworodek, to musi być hardcore...
Przeprowadzka póki co tylko w głowie ;) hardcore będzie po podpisaniu umowy :)
Bartek sam do szkoły bryka więc poza stresem moim jest ok. Woze tylko Kacpra. Odbieram obu póki co. Najgorsze są poranki przed wyjściem z domu...

Dla mnie jest to zmiana o 180st. Mysle, ze dla dziewczyn, ktore maja kolejne dziecko zmiana nie jest tak zasadnicza. Na razie sukcesem jest 30 min.spacer po pobliskim parku :).
Czy slyszalyscie, zeby w Polsce/W-wie dzialaly kluby mam? Kolezanka chodzila na takie spotkania w Austrii i b.sobie chwalila. Moze jakies "kregi"chustonoszenia albo kp? Potrzebuje kontaktu z ludzmi. Kolezanki i rodzina pracuja, na razie mam m.w domu, ale za tydzien zostane sama z dzieckiem, a ja jestem osoba towarzyska. Telefon to malo.
Na pewno sa poszukaj na grupach na Facebooku.
Albo nawet napisz posta na jednej z takich grup.:blink:

ROSNĘ
inCollage_20180916_155234206.jpg

Załączniki

• inCollage_20180916_155234206.jpg
    inCollage_20180916_155234206.jpg
    539,6 KB · Wyświetleń: 485
Co do ubierania. Ja Mikołaja ubieram cieplej niż normalnie bym ubierała dziecko bo Miki szybko się wychładza. Np. dziś długie body i spodnie... i skarpetki. Jak wieje to cienka czapka. W wózku mam rożek i kocyk na wrazie gdyby było mu chłodno. Sprawdzam na karku i odpowiednio przykrywam lub odkrywam.
To ja małą dzisiaj tak samo ubrałam - body na długi rękaw, spodenki i kocyk na to. Zawsze można odkryć/przykryć.

Na pewno w Warszawie jest klub mam i nie jeden,,nawet w Pruszkowie jest.

Co do kolezanek z placu zabaw, to mi sie nie udalo znaleźć,.choc syn prawie 3 lata.

reklama
Do góry