Bajdelka z tego co pamietam jak Wit K byla doustna to przy karmieniu mm nie trzeba bylo jej dawać, ona jest w składzie. Przy karmieniu piersia kazali dawać 30dni. Jestem pacjentka dr. Pasnika- heparyne ciągniemy do końca i 6 tyg po porodzie ze względu na mutacje u mnie. Skoro Ty masz chorobę zatorowo zakrzepowa zdecydowanie wg tego co czytałam Ty też powinnas miec dłuższy okres że wzgledu na ryzyko zakrzepow, ale to przy cc nie wiem jak jest przy sn. Ja K2MK7 biorę 200.
Co do opinii lekarza, nigdy nie spotkałam lekarza na swojej drodze ktory widzial przeciwskazania do szczepień, nawet po nopach.... Dr. Pasnik jest za szczepionkami i wszystkimi procedurami (sama o to pytałam) ale szanuje decyzje rodzica. Jest mega madrym czlowiekiem, uczył się od bardzo dobrego prof i dzięki niemu zostalam mama. A raczej jego absolutnie trafionej diagnostyce. Lepiej poszukac badania naukowe i samemu wyciagnac wnioski przeciez kazda z nas po zapoznaniu się z nimi moze miec inne odczucia i podjąć inna decyzje. Ale sam fakt że jest wycofana z innych krajow i jest uznana za rakotwórcza i szkodliwa powinna dać do myślenia.
Acard zazwyczaj odstawia się szybciej, ja nie zdążyłam...
Nie ufam lekarza, zbyt wiele razy się pomylili, zbyt wiele razy podjęli zla decyzje dlatego od tego czasu "patrzę im na ręce" i bardzo duzo czytam. Ja zaplacilam juz najwyższą cenę czyjis błędów.... Wiecej nie zapłace, bo sprawdze u 5 specjalistow zanim zaczniemy coś dzialac. Oni czesto nawet nie zlecają zwyklej morfologi co jest absurdem, przed szczepieniem nie wspomne, bo nie dobory żelaza i niska hemoglobina w polaczeniu ze szczepionka moze skonczyc sie katastrofa.