reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Mi najwygodniej w sukienkach. Kupiłam w weekend 2 w h&m za 4o zł i szaleje.. leginsy, spodnie i reszta mnie uwiera i ściska.
W sumie nam już teraz tylko 4 sukienki, plus ta z Lidla, ale albo ja rosne, albo robi się krótsza
Będę musiała jeszcze raz wybrać się na zakupy po jakieś luźniejsze ciuchy dla siebie, bo nie dotrwam do końca ciązy nosząc to co mam :( Popatrzyłam dzisiaj na zdjęcia sprzed 2-3 miesięcy i trochę się załamałam tym jak przytyły mi nogi.. u mnie wszystkie krótsze sukienki odpadają, a mam dwie które byłyby wygodne... co z tego skoro źle bym się w nich czuła :( zazdroszczę Wam wszystkim szczupłych nóg, które można bez wstydu odsłonić :(
Kuźwa siedzę na Gemini i nie wiem... w końcu nic nie zamówiłam. Boże beznadziejna ze mnie matka.
A ja nie zrobiłam zakupów, bo jak dodałam wszystko czego trzeba, wliczając w to zapas pieluch to wyszła mi taka kwota, że musiałam chwilowo odpuścić.. :(
Jeden plus, znalazłam dzisiaj moją starą koszulę nocną, którą teraz bez żalu poświęcę na poród...

U mnie też od wczoraj leje :( Ale muszę zabrać psa i popłynąć do paczkomatu...

Dobrze pamietam, że po tym możesz być np. nauczycielem wspomagającym?
Można, ale praca z dzieciakami w szkole to raczej nie moja działka...ja pracuje z dorosłymi z NI

Ale dzisiaj skrobiecie :-)
Będę musiała jeszcze raz wybrać się na zakupy po jakieś luźniejsze ciuchy dla siebie, bo nie dotrwam do końca ciązy nosząc to co mam :( Popatrzyłam dzisiaj na zdjęcia sprzed 2-3 miesięcy i trochę się załamałam tym jak przytyły mi nogi.. u mnie wszystkie krótsze sukienki odpadają, a mam dwie które byłyby wygodne... co z tego skoro źle bym się w nich czuła :( zazdroszczę Wam wszystkim szczupłych nóg, które można bez wstydu odsłonić :(

A ja nie zrobiłam zakupów, bo jak dodałam wszystko czego trzeba, wliczając w to zapas pieluch to wyszła mi taka kwota, że musiałam chwilowo odpuścić.. :(
Jeden plus, znalazłam dzisiaj moją starą koszulę nocną, którą teraz bez żalu poświęcę na poród...
Ja się tam nie przejmuje moimi nogami..a w sumie udami, nosze to co mi się podoba i w czym mi najwygodniej. Dzisiaj mi przyszła paczka z H&M, bo zamówiłam kilka rzeczy na wyprzedaży, w sensie koszulek bluzek, bo już mi się znudziły sukienki, a pogoda też u mnie taka deszczowa.
U mnie na gemini ponad 400 zł i narazie nie zamawiam :/

U nas za chwile lunie. Juz grzmi. Jak ja mialam nadzieje, ze ubranka posusze to sie burza zebrala :(.
Leze, bo brzuch stwardnial i nie mam czym oddychac. Komode sobie dzisiaj daruje. No, chyba ze tylko przez internet obejrze.

Podobno jakieś grady mają być itepety ale oczywiście NIE NA MAZOWSZU nigdy tak nie pragnęłam deszczowego lata jak w tym roku!
A jeszcze z Bartkiem się pokłóciłam bo pyskuje od trzech dni. A teraz Kacpra do płaczu doprowadził do płaczu.
Zaraz lunie, pytanie czy bedzie lepiej po deszczu sie oddychalo.
Jak pisalas o obozie dla Kacpra to nawet mialam pisac czy Bartka nie mozesz wyslac w zamian. On chyba by sie odnalazl na koloniach. I Ty bys odsapnela ;).

Chloe zaraz będę miała ochotę na żeberka i kalafior :) nie wiem czy dam radę wszystko wysunąć jak na wszystko mam ochotę co Wy jecie :)

My już po wizycie, przepływy i łożysko ok, położenie główkowe, Mała waży 2047, co odpowiada 31.08. Zobaczymy kiedy postanowi do nas wyjść :)

Urodziny mojego K :) dobra data :)

Ech, Werka wróciła z przedszkola ze stanem podgorączkowym, teraz już ma ponad 38 stopni :/ mam nadzieje, że to tylko incydentalne... Tylko mi jej chorobska teraz brakuje :/

Dziewczyny co Wy w tym Gemini zamawiacie, że takie kwoty? :O

Ja się tam nie przejmuje moimi nogami..a w sumie udami, nosze to co mi się podoba i w czym mi najwygodniej. Dzisiaj mi przyszła paczka z H&M, bo zamówiłam kilka rzeczy na wyprzedaży, w sensie koszulek bluzek, bo już mi się znudziły sukienki, a pogoda też u mnie taka deszczowa.
U mnie na gemini ponad 400 zł i narazie nie zamawiam :/
To u Ciebie też spore zamówienie na Gemini ;)

Na punkcie ud ogólnie mam kompleksy... A teraz to już naprawdę są monstrualne. Pocieszam się widokiem sąsiadki z piętra wyżej ktora w ciąży wyglądała jak świnka Pigi a teraz po 2-3 miesiącach od porodu zrobiła się z niej energiczna drobna laska :)

Ja tak Was czytam i opisujecie to co czujecie z brzuszka. A u mnie spokojnie, mały się rusza czuje go regularnie ale to tak na spokojnie, żadnych większych wygibasów.
No i pojechaliśmy sobie z tej naszej wioski do miasta by coś dobrego zjeść i pokorzystac z normalnego internetu ( takie to problemy pierwszego świata) i tak idę i jak mnie zginęło, nie wiem co to było, ale aż nogi zaciągnęłam bo miałam wrażenie ze dziecko mi wypada. Pierwszy raz coś takiego...

W ogóle dziś w nocy była u nas taka burza z piorunami, jeden to chyba walną gdzieś blisko bo aż się wszystko zatrzęsło, a ja się mega boje burz:(

Dziś mam look na typową cieżarnà :)

IMG_3198.JPG

Załączniki

• IMG_3198.JPG
    IMG_3198.JPG
    546,6 KB · Wyświetleń: 312
reklama
Do góry