kasiaczek89pl
Fanka BB :)
Ja bede miala w 32+2 czyli 33 tydz. Moj lekar mowi ze to usg do 34 tyg sie robi
Jeden ze od 28-32 a drugi ze 30-34 będzie mówić. Tak i tak jest poprawnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja bede miala w 32+2 czyli 33 tydz. Moj lekar mowi ze to usg do 34 tyg sie robi
Mam nadzieje sie to nie wada jednak. A infekcje dawno mialas? Z objawami czy tylko na podstawie badania moczu? Nie wiedzialam, ze od infekcji pecherza moga byc jakies powazne wady. Przewaznie pisza, ze jest ryzyko niskiej masy urodzeniowej i przedwczesny porod..u mnie jak nie urok to sraczka ;[ wczoraj dobre wiadomości, dzisiaj po wizycie w szpitalu gorsze - małemu się nie domyka zastawka trójdzielna w serduszkuna razie doktor powiedział, żeby się tym nie przejmować bo to może być spowodowane moją ostatnią infekcją pęcherza.
no ale jak tu się nie denerwować, ciągle coś.. ;/ kontrola za 3 tygodnie i wtedy bedzie wiadomo, czy od infekcji czy wada serca![]()
No ja tez mam co wizyte usg i wtedy tak pobieznie patrZy czy sersce dobrze bije i wszysko ok , organy wewnetrzne, mozg i konczyny. A prenatalne to poprostu wszystko to samo tylko dokladniej z mierzeniemJeden ze od 28-32 a drugi ze 30-34 będzie mówić. Tak i tak jest poprawnieja mam ostatnio co wizytę takie bardzo szczegółowe usg z przepływami ocena dobrostanu itd wiec bardzo się nie stresuje tym , bo nieraz zwykle usg bardziej było konkretne niż prenatalne czy połówkowe
ale zrobić zrobię
No to faktycznie niedobre wieści . A to wyszło podczas zwykłego usg czy robiłaś echo serduszka ?u mnie jak nie urok to sraczka ;[ wczoraj dobre wiadomości, dzisiaj po wizycie w szpitalu gorsze - małemu się nie domyka zastawka trójdzielna w serduszkuna razie doktor powiedział, żeby się tym nie przejmować bo to może być spowodowane moją ostatnią infekcją pęcherza.
no ale jak tu się nie denerwować, ciągle coś.. ;/ kontrola za 3 tygodnie i wtedy bedzie wiadomo, czy od infekcji czy wada serca![]()
może być to wada która daje objawy, lub bezobjawowa. teoretycznie żyje się z nią normalnie, ale od początku już trzeba być pod kontrolą kardiologa. staram się na razie za dużo nie czytać w necie i się nie nakręcać..Faktycznie niedobre wieści. Czym grozi taka wada? Jak wygląda leczenie i życie z nią? Mam nadzieję że to wszystko przez infekcje i mały jest zdrowy
na połówkowym usg gdzie badali przepływy było wszystko super.A wcześniej na usg nie było widać że się ie domyka?
A tak przy okazji to dziewczyny robicie badania prenatalne te trzecie, ktore są od 28 do 32 tygodnia?
infekcję skończyłam leczyć w zeszłym tygodniu, dzis zaniosłam mocz na posiew kontrolny, dlatego lekarz mówił że może infekcja już nie daje objawów, ale jest niedoleczona dlatego serduszko dziecka czasem w takich sytuacjach jest jakby "przeciążone" i niedomaga, później wraca do normy.Mam nadzieje sie to nie wada jednak. A infekcje dawno mialas? Z objawami czy tylko na podstawie badania moczu? Nie wiedzialam, ze od infekcji pecherza moga byc jakies powazne wady. Przewaznie pisza, ze jest ryzyko niskiej masy urodzeniowej i przedwczesny porod..
echo dzisiaj w szpitalu miałam robione ze względu na cukrzycęNo to faktycznie niedobre wieści . A to wyszło podczas zwykłego usg czy robiłaś echo serduszka ?
Z tego co czytam w internecie wynika, że te 3 badania są obowiązkowe, więc to trzecie będę miała albo na wizycie 10 lipca albo miesiąc później.A wcześniej na usg nie było widać że się ie domyka?
A tak przy okazji to dziewczyny robicie badania prenatalne te trzecie, ktore są od 28 do 32 tygodnia?
To ja jestem jeszcze sto lat za murzynami bo w 2003r nie były.Dwa razy na studiach miałam przedmiot Komunikacja i kultura języka, przerobilismy dwie książki profesora Jana Miodka, znanego językoznawcy i tak było, że teraz już dwie formy są dopuszczalne, bo stały się „za bardzo” powszechne i nie da się ich wykorzenić![]()
To wiem jużOtworzyli i otwarli to tez obie formy poprawne![]()
Ja 10 lat temu i u mnie się nie sprawdził.Zobacz załącznik 869844 Miała któraś z Was ten laktator ? Dostałam od ciotki, sama miałam kupować tomeee teepee i teraz nie wiem