reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Tez im nie ufam. Może któraś z kobietek wie i Ci napisze. Ja tez mam jakieś trefne nery przejdę bez skarpetek z łazienki do salonu i kij ze w domu ciepło jak mi nogi zmarzną i zaraz szczypie i siku co piec minut , albo nie wyleje się na czas bo nie ma gdzie i to samo jest
Ja mam skłonność do kamicy i jak mi piasek złazi to właśnie debelizynka i/lub urosepcik jedna dawka i zazwyczaj na rok mam spokój.

reklama
A jakie są opcje? Jakie ryzyko? Coś wiesz? Pamiętaj ty decydujesz!

Właśnie cudna doktor prowadząca nic nie mówiła póki co. Według niej jedyne wyjście. Zero o ryzyku , zbywa pytania ze nie czas jeszcze ze na tej konsultacji wszystko omówimy. Kurde boje się. Nie bólu, operacji czy nawet tego ze się okaże złośliwe coś ,tylko o tego małego człowieka mojego ... i kurczę płeć mi potwierdziła , nasze marzenia się spełniły to chłopiec. Ale nie umiem się cieszyć tym. W dodatku po ciąży pozamacicznej nie mam jednego jajowodu, jak mi ciachna jajnik z drugiej strony to chyba już szans na dziecko nie będzie :( nie wiem czy będę chciała kolejne ale jeżeli nie daj Boże z tym coś się stanie a ja w dodatku zostanę bez szans na ciąże to psychiatryk murowany ... ale o tym tez ani słowa nie mówiła. Nic nie mówiła właśnie jeszcze. Jeżeli w pon się rzeczowo i konkretnie nie dowiem co i jak to się na tamten szpital wypne i będę szukała gdzie indziej. Wezme męża żeby mnie czasem nie zbywali. Jutro będę szukać jakiegoś lekarza na szybko byle dobrego , w sobotę mogę spróbować do takiego który był ordynatorem oddziału pare lat wiec chyba jakieś ogarnięcie ma.

No miałam tylko usg dopochwowe, potem przez brzuch, za każdym razem tylko omawiamy wyniki, lekarz pyta, czy mam jakieś dolegliwości i tyle. Jak powiedziałam na początku ciąży, że miałam sporą nadżerkę i chciałabym, żeby sprawdził, czy szyjka utrzyma ciążę, powiedział, że teraz to szyjka już nie ma wyjścia i mam się nie martwić. Powinnam zmienić lekarza? Podskórnie czuję, że tak, ale upewnijcie mnie w tym...

Mnie na każdej wizycie bada ginekologicznie - sprawdza wizualnie, czy nie ma nadżerki itp. oraz bada ręcznie, gdzie znajduje się dno macicy. Później USG i tam na pewno mierzy szyjkę. Dodam, że chodzę prywatnie.

Dziewczyny ale mam beznadziejny humor, nie spałam w nocy i się martwię. Okazuje się ze ta zmianę na jajniku moja lekarka planuje mi usunąć po świętach :/ dalej nie wie co to jest ale mówi Że na pół roku mnie z tym nie zostawi
Ja mam torbiel dwukomorową na jajniku. Na początku miała 8 cm, teraz 6 i lekarz mówi, że póki nie boli itp. to zostawić, bo może się wchłonąć lub pęc. Wolałabym, żeby zniknęła przed porodem, bo chcę rodzić SN. Inna lekarka wcześniej panikowała, że w 16 tygodniu operacja, że od razu trzeba usuwać.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie na każdej wizycie bada ginekologicznie - sprawdza wizualnie, czy nie ma nadżerki itp. oraz bada ręcznie, gdzie znajduje się dno macicy. Później USG i tam na pewno mierzy szyjkę. Dodam, że chodzę prywatnie.

Ja mam torbiel dwukomorową na jajniku. Na początku miała 8 cm, teraz 6 i lekarz mówi, że póki nie boli itp. to zostawić, bo może się wchłonąć lub pęc. Wolałabym, żeby zniknęła przed porodem, bo chcę rodzić SN. Inna lekarka wcześniej panikowała, że w 16 tygodniu operacja, że od razu trzeba usuwać.

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie odróżniam torbieli cyst itd ona mówi na to zmiana , a na skierowaniu napisała guz. A faktycznie to mówi ze ona nie wie co to jest. Ale ze się jej nie podoba ze w środku ma jakieś grudki czy jakoś tak. Kurde mało mówi , mało tłumaczy a ja przecież lekarzem nie jestem i skąd mam wiedzieć jak nie od niej. Ona mi od początku mówiła żeby usuwać , twierdzi ze to się nie zmniejszyło od piątego tyg w dodatku to ca 125 niepokojące ...

Ja wiecznie miałam zapalenie pęcherza ale od poprzedniej ciąży biore witaminy z żurawiną Vitamin plus mama i od tamtej pory nie miałam problemu i teraz to też nie będzie od pęcherza tylko raczej od ucisku. A co do teściowej to zmarła na co innego a problemy kobiece do końca już się nie pojawiły

Ja dostałam harmonogram co i jak na pierwszej wizycie w sensie co robią z ciążą na NFZ.

Coś mnie dziś jakoś jak jajniki boli.... żeby to nie było nic z nerkami ani dzieckiem....

Goj ja często mam problemy z pęcherzem, więc na pierwszej wizycie u gin zapytałam profilaktycznie czy jakby coś się działo to czy mogę brać furaginę i powiedział, że od II trymestru tak. Mnie lekarz badał tylko na pierwszej wizycie ginekologicznie i na kolejnej sama cytologia, a tak to na każdej usg i badania z krwi mam i się pyta czy nic mnie nie szczypie, nie boli, nie ciągnie. Pewnie jakbym zgłaszała jakieś dolegliwości to by mnie zbadał. Ja też już czuję ruchy od 15 tyg :)

reklama
Goj ja często mam problemy z pęcherzem, więc na pierwszej wizycie u gin zapytałam profilaktycznie czy jakby coś się działo to czy mogę brać furaginę i powiedział, że tak. Mnie lekarz badał tylko na pierwszej wizycie ginekologicznie i na kolejnej sama cytologia, a tak to na każdej usg i badania z krwi mam i się pyta czy nic mnie nie szczypie, nie boli, nie ciągnie. Pewnie jakbym zgłaszała jakieś dolegliwości to by mnie zbadał. Ja też już czuję ruchy od 15 tyg :)
Jelit? Ruchy?:-D:-D:-D

Do góry