reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

A może weź to z jakimś innym lekarzem obgadaj czy to konieczne i np. nie da rady później tego zrobić.

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Też bym się z kimś jeszcze skonsultowała.
No wlasnie u mnie pierwsza ciaza, chociaz moze to tez jelita... :-D
Wiesz ja w pierwszej ciąży dzień przed ślubem czyli 4msc tak się kiedyś też liczyło dostałam jednego porządnego kopa a potem długo nic. Ale to nie były tak jak yeraz bulgoty przesuwające się tylko wyraźny kopniak. Teraz na USG widziałam jak młode się rusza ale nie czułam nic wiec obstawiam procesy trawienne

reklama
Ale się uśmiałam. Myślałam że ja mam kopnięte sny. Wcześniej rzadko mi się coś śniło a jak już to rano nie pamiętałam co. Teraz jak na złość nie mogę ich zapomnieć a śnia mi się takie bzdury że wstyd się przyznawać. Po tym jak całą noc mnie gonili przez las i pole kukurydzy bliżej nieokreślone osobniki i dopiero udało mi się schować za sztuczną choinką przestałam czytać kryminały. Wsałam spocona i zmęczona jakbym brała udział w jakimś maratonie.
Co do smaków to pierwsze co odrzuciło mnie właśnie od kawy. Nigdy za nią nie przepadałam ale z racji że pracuje w trybie zmianowym i raz o 6 rano kłade się spać a za 24h o 6 rano zaczynam pracy to poprostu bez kawy trzeba by było do mnie mówić drukowanymi żeby dotarło. Po sylwestrze zeżarłam wszystkie śledzie, potem wszystko w occie, potem własny przecier pomidorowy ze słoika, następnie ogórki kiszone, kapusta kiszona a aktualnie żółty ser i kabanosy o i wczoraj śledzie w śmietanie. Specjalnie gnałam po nie do sklepu bo i się tak zachciało.
Co do sikania to też często biegam do kibelka a w nocy budzą mnie ostatnio straszne bóle brzuch bo pęcherz przepełniony. Jak się obudzę nie ważne czy o 3 czy o 5 rano to zasypiam dopiero jak ma dzwonić budzik żeby wstać małemu do przedszkola. Czuje się normalnie wtedy jak zombi. A i pierwsze sikanie rano mam takie po kropelce normalnie nie idzie się wysikać bo nie chce lecieć później w ciągu dnia już normalnie. Czy któraś z Was też tak ma?
Kurcze zazdroszcze tym co już po wizytach ja mam dopiero jutro na 16. Normalnie do tego czasu to ja chyba znose całą kratkę jajek.
Co do ruchów to już byłam pewna że poczułam ale to jednak chyba było powietrze w kiszkach które też nie najlepiej mi sę sprawują gdy sie stresuje przed wizytą przez co też się boję tego fotela.

Kasiaczek89pl ja też bym poszła z tym do innego lekarza. Lekarze się mylą a w tej sytuacji każda ich pomyłka moze się dla Was żle skończyć. Moja teściowa już miała wyznaczoną date na operację usunięcia macicy i reszty bo ponoć zmiany nowotworowe miała ale na szczęscie poszła do innego lekarza który przepisał jej luteiny i jeszcze jakieś inne tabletki i po miesiacu okazało się że wszystko się wchłonęło i jest ok. I przez 7 lat aż do jej śmierci nic się nie działo więc druga diagnoza była jednak poprawna.

Efka19840 Ja sikam normalnie ale dziś od dwóch siknięć czuję że mnie coś chyba tam szczypie zawsze w takich wypadkach brałam Urosept nie wiecie czy mogę go dziabnąć w ciąży? Koszmarnie boję się żeby mi się nie rozkręciło... Albo może Debelizynę można? Bo ja to mam posrane te nery i wolę uniknąć jazd z tym związanych szczególnie teraz.

Kasiaczek89pl ja też bym poszła z tym do innego lekarza. Lekarze się mylą a w tej sytuacji każda ich pomyłka moze się dla Was żle skończyć. Moja teściowa już miała wyznaczoną date na operację usunięcia macicy i reszty bo ponoć zmiany nowotworowe miała ale na szczęscie poszła do innego lekarza który przepisał jej luteiny i jeszcze jakieś inne tabletki i po miesiacu okazało się że wszystko się wchłonęło i jest ok. I przez 7 lat aż do jej śmierci nic się nie działo więc druga diagnoza była jednak poprawna.
Ale nie umar£a na to co jej się wchłonęło?

Efka19840 Ja sikam normalnie ale dziś od dwóch siknięć czuję że mnie coś chyba tam szczypie zawsze w takich wypadkach brałam Urosept nie wiecie czy mogę go dziabnąć w ciąży? Koszmarnie boję się żeby mi się nie rozkręciło... Albo może Debelizynę można? Bo ja to mam posrane te nery i wolę uniknąć jazd z tym związanych szczególnie teraz.

Tego nie wiem ale mi w aptece dała sok z żurawiny , Zurawit i opieprzyła żeby do lekarza iść a nie ich pytać , bo nie maja nic żeby mi dać z czystym sumieniem. Ale to był pierwszy trymestr w drugim można więcej leków.

Ja chodzę na NFZ do gina który ciężarówki ma tylko we wtorki a w ogóle na NFZ przyjmuje 2x w tygodniu a konowałom internistom nie ufam.

BTW. Ocieplenie idzie
:D:happy:8-)

Nie potrafię dodać do odp wszystkich dziewczyn które mi odpowiadały :/ z jedna lekarka konsultowałam , twierdziła żeby się nie przejmować nawet za wysokim ca 125 (wynik 120 przy normie 35) bo według niej nie wyglada to na grozne ( brak ukrwienia unaczynienia ) nic raczej na jakaś tam torbiel ale to młoda lekarka nie ma żadnych opinii na jej temat . Co prawda rzeczowa dokładna ale nie wiem jakie ma doświadczenie z takimi rzeczami. Problem w tym ze konsultacje na oddziale z moja gin i ordynatorem mam w pon i wtedy maja ustalić termin operacji a mamy czwartek i za bardzo nie zdążę załatwić innej wizyty u innego lekarza.

Ja chodzę na NFZ do gina który ciężarówki ma tylko we wtorki a w ogóle na NFZ przyjmuje 2x w tygodniu a konowałom internistom nie ufam.

BTW. Ocieplenie idzie
:D:happy:8-)

Tez im nie ufam. Może któraś z kobietek wie i Ci napisze. Ja tez mam jakieś trefne nery przejdę bez skarpetek z łazienki do salonu i kij ze w domu ciepło jak mi nogi zmarzną i zaraz szczypie i siku co piec minut , albo nie wyleje się na czas bo nie ma gdzie i to samo jest

reklama
Nie potrafię dodać do odp wszystkich dziewczyn które mi odpowiadały :/ z jedna lekarka konsultowałam , twierdziła żeby się nie przejmować nawet za wysokim ca 125 (wynik 120 przy normie 35) bo według niej nie wyglada to na grozne ( brak ukrwienia unaczynienia ) nic raczej na jakaś tam torbiel ale to młoda lekarka nie ma żadnych opinii na jej temat . Co prawda rzeczowa dokładna ale nie wiem jakie ma doświadczenie z takimi rzeczami. Problem w tym ze konsultacje na oddziale z moja gin i ordynatorem mam w pon i wtedy maja ustalić termin operacji a mamy czwartek i za bardzo nie zdążę załatwić innej wizyty u innego lekarza.
A jakie są opcje? Jakie ryzyko? Coś wiesz? Pamiętaj ty decydujesz!

Do góry