reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

@Ewarut mam problem z tym linkiem. Nie mam dostępu

c55f0dw4ay49a7ki.png
Nie dostałaś go wcale, czy link nie działa?

9t4d [emoji7]

reklama
Witam jako pierwsza we wtorek:biggrin2:
Właśnie zjadłam dwie parówki na ciepło wypiłam herbatkę i może uda mi się usnąć,ale obudziłam się głodna i na to miałam właśnie ochotę:p

Ja tez mam problemy ze snem. Wieczorem zasypiam jak tylko glowe przyloze do poduszki ale jak wstane po 3-4h na siusiu to juz pozniej nie moge usnac i tak sie mecze 2-3h zeby znow zasnac. Mam tak co 2 dzien praktycznie.

U nas od tygodnia zimniej sie zrobilo i dz8s bylo rano -23.
Wizyte mam na 21 luty cle wiem juz z gory ze usg dopiero 18 tydz a prywatnie u nas w Umeå kosztuje prawie 1000 kr ale slyszalam ze prywatne w Sztokholmie to 300 kr wiec duza roznica
W Polskiej klinice (co prawda u szwedzkojezycznego lekarza) place 350kr. Maja umowe panstwowa i od 1100kr nalezy sie rowniez frikort. Dowiedz sie bo moze i u Ciebie jak zaplacisz raz 1000kr to na nastepnej tylko 100 a jeszcze nastepne za darmo

Ja sie witam z goraca herbatka w dloni. Ide zaraz odprowadzic starszego szoguna do przedszkola. U nas aktualnie -8 :no:

Czekam w kolejce aaaaa.na razie pielegniarka zaskoczona, bo przychodzilam zawsze po tabletki. A teraz pyta o okres. Chwila ciszy i mowi to gratuluje, macie miejsce to czemu nie ;)

Dziewczyny ile ja się strachu najadłam. Mam dwójkę dzieci i teraz okazało się, że jestem w ciąży. Mam długie cykle. OM 18.12.2017 ale owulacja była 5.01- śluz się zgadzał i test wyszedł pozytywny. Miałam iść pierwszy raz na usg 6.02 ale nie mogłam wytrzymać i pojechałam do kliniki prywatnej na usg 29.01. Pani doktor przez Ok 40min na usg dopochwowym nie mogła znaleść mojej macicy aż w końcu się poddała i powiedziała ze może koleżanka z większym doświadczeniem coś zaradzi. Przeszłam do gabinetu obok i się tylko dowiedziałam ze pęcherzach zrobił mi się najprawdopodobniej w szyjce i w bliźnie po CC. Pojechałam zapłakana do szpitala, a tam lekarka na usg powiedziała ze mam pęcherzyk a nawet kilka w szyjce bo są to pecherzyki nabotha( nie wiem czy dobrze napisałam) a ze ciąża jest ale wczesna bo pęcherzach Ok 4mm normalnie w jamie macicy. Zleciła mi sprawdzenie bety i jej przyrostu. Wynik z 30.01 2347, a 1.02 4499 jeszcze wczoraj byłam czyli 5.02 12347. Zastanawiam się tylko czy to nie za mało. Przyrost jak by jest prawidłowy, ale sprawdzałam ze w poprzedniej ciąży w 6t4d miałam 66000. Jak myślicie ? Bo już wariuje przez te sytuacje z usg...

Dziewczyny ile ja się strachu najadłam. Mam dwójkę dzieci i teraz okazało się, że jestem w ciąży. Mam długie cykle. OM 18.12.2017 ale owulacja była 5.01- śluz się zgadzał i test wyszedł pozytywny. Miałam iść pierwszy raz na usg 6.02 ale nie mogłam wytrzymać i pojechałam do kliniki prywatnej na usg 29.01. Pani doktor przez Ok 40min na usg dopochwowym nie mogła znaleść mojej macicy aż w końcu się poddała i powiedziała ze może koleżanka z większym doświadczeniem coś zaradzi. Przeszłam do gabinetu obok i się tylko dowiedziałam ze pęcherzach zrobił mi się najprawdopodobniej w szyjce i w bliźnie po CC. Pojechałam zapłakana do szpitala, a tam lekarka na usg powiedziała ze mam pęcherzyk a nawet kilka w szyjce bo są to pecherzyki nabotha( nie wiem czy dobrze napisałam) a ze ciąża jest ale wczesna bo pęcherzach Ok 4mm normalnie w jamie macicy. Zleciła mi sprawdzenie bety i jej przyrostu. Wynik z 30.01 2347, a 1.02 4499 jeszcze wczoraj byłam czyli 5.02 12347. Zastanawiam się tylko czy to nie za mało. Przyrost jak by jest prawidłowy, ale sprawdzałam ze w poprzedniej ciąży w 6t4d miałam 66000. Jak myślicie ? Bo już wariuje przez te sytuacje z usg...
A z poprzedniej ciąży masz synka czy córkę?

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam nowe mamusie [emoji16]
Dziewczyny co poniedziałek będę dodawała osoby do grupy zamkniętej. Ale panuje tu pewien regulamin- osoby te muszą mieć co najmniej 30 postów i udzielać się tu w miarę możliwości. Osoby które mają zero postów i na piszą do mnie wiadomość na priv o dołączenie do grupy zamkniętej nie zostaną do niej dodane.
Tak więc pozdrawiam Was serdecznie [emoji3]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry