reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Pierwsza to puste jajo, więc ciężko powiedzieć co się stało. W drugiej trisomia 69 - potrójny zestaw chromosomów, to musiało się tak skończyć... Zrobiliśmy wszystkie możliwe badania, wszystko z nami ok. Ja mam mutację w genach MTHFR i PAI, ale biorę leki i mamy nadzieję że tym razem będzie ok :yes:

Ja tez pierwszym razem puste jajo, drugim nie wiem, poprostu serce przestalo bic, a teraz, jesli poronie to badam sie od stop do glow...

No to trzymam kciuki zeby wszystko bylo tak dobrze jak jest teraz! ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Idę jutro w końcu zbadać prolaktynę, wymyśliłam że zbadam od razu tez progesteron. Co jeszcze powinnam zbadać? TSH badałam i było ok. Dodam że staramy się od 16 cykli i nic nie wyszło jak do tej pory :( może to głupie ale tak sobie myślę że wolałabym w między czasie ze trzy razy poronic ale przynajmniej miałabym to poczucie spokoju że przynajmniej udało mi się zajść w te moja upragniona ciążę..

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

A co dokładnie badasz??? Moje tsh niby w normie było ale chorobę ujawniły przeciwciala antyTpo a prolaktyne badalam lykajac tabletkę wówczas 2 razy krew pobierają. Życzę powodzenia i trzymam kciuki nam też trochę zeszło ok. 9 m-cy

Czesc dziewczyny przez jakiś czas tutaj nie zaglądałam bo wróciłam do pracy i zupełnie nie miałam czasu, a jak miałam to przyznam ze wolałam sobie utnąć drzemkę albo po porostu poleżeć nie skupiając się na niczym. Zreszta przez większość tygodnia chodziłam jak zombi [emoji4]

Niestety raczej nie uda mi się nadrobić tego wszystkiego co napisaliście ale mam nadzieje ze u każdej z Was wszystko dobrze. Witam nowe mamy i gratuluje wizyt fasolowych

No właśnie ja tez byłam wczoraj na wizycie. Kropek ma 9,5 mm, serduszko pięknie bije i wyglada ze wszystko jest dobrze. Ciesze się ogromnie [emoji4] z usg wychodzi ze 7tyg1dzien a z Om 7tyg2dni wiec tez się fajnie pokrywa [emoji4]

Dobranoc !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Idę jutro w końcu zbadać prolaktynę, wymyśliłam że zbadam od razu tez progesteron. Co jeszcze powinnam zbadać? TSH badałam i było ok. Dodam że staramy się od 16 cykli i nic nie wyszło jak do tej pory :( może to głupie ale tak sobie myślę że wolałabym w między czasie ze trzy razy poronic ale przynajmniej miałabym to poczucie spokoju że przynajmniej udało mi się zajść w te moja upragniona ciążę..

Napisane na PRA-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom
Nawet nie wiesz co mówisz o poronieniu...ja poronilam 2 razy i uwierz nie chciałabyś przez to przechodzić...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam. Nieśmialo chcialabym do Was dolaczyc.
Mam 26 lat i jestem juz mama prawie 3 letniej Wiktorii.
Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciazy. Termin porodu z OM na 25 wrzesien a z usg dowiem sie w piatek :) nie moge sie juz doczekac wizyty. Ostatnio bylo widac sam pecherzyk.

Nawet nie wiesz co mówisz o poronieniu...ja poronilam 2 razy i uwierz nie chciałabyś przez to przechodzić...

Zgodzę się z Tobą ja też poroniłam 2 razy i puste pęcherzyki w obu przypadkach koszmar to był . Pierwszą ciążę udało się 18cs ale ja wiem że za bardzo chciałam i to jest prawda że jak za bardzo się chce ma duży wpływ jak odpuściłam cykl nie myślałam itd to od razu się udało. .Wolałabym 1-3lat starać bez efektów niż przeżyć poronienie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom

Zgodzę się z Tobą ja też poroniłam 2 razy i puste pęcherzyki w obu przypadkach koszmar to był . Pierwszą ciążę udało się 18cs ale ja wiem że za bardzo chciałam i to jest prawda że jak za bardzo się chce ma duży wpływ jak odpuściłam cykl nie myślałam itd to od razu się udało. .Wolałabym 1-3lat starać bez efektów niż przeżyć poronienie.

Napisane na Lenovo A6020a40 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie w obu przypadkach były zarodki. W pierwszym w 10tc przestało bić serduszko A w drugim w 6tc nie zdążyłam dojechać do lekarza bo wszystko że mnie poleciało po drodze...

reklama
U mnie w obu przypadkach były zarodki. W pierwszym w 10tc przestało bić serduszko A w drugim w 6tc nie zdążyłam dojechać do lekarza bo wszystko że mnie poleciało po drodze...

U mnie 9 tydzień żadnych niepokojących objawów wizyta kontrola i serce już nie biło. Na drugi dzień zabieg, znieczulenie nie zadziałało [emoji33][emoji22][emoji22][emoji22]

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry