reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Mi lekarka mówiła ze na początku kwas foliowy wystarczy, a teraz (9-10tc) powoli mozna resztę tam dołączać..? Zaczynam Femibion Natal1 i mam jeszcze PregnaDHA.. żelaza brakuje ale zawsze mialam raczej za wysokie więc sie nie martwię.

A slyszalyscie o metafolinie czyli zmetylowanej formie kwasu foliowego na wypadek gdyby Wasz organizm go nie przetwarzal, ja sie dopiero dowiedzialam 3miesiace temu i na wszelki wypadek łykalam kwas właśnie w tej formie..

@Mimi93 ja mam tak samo ale zostalo mi po chorobie, to tak jakby z zatok spływa, sinupret jest dozwolony w ciąży.

Ja nie biorę progesteronu ale z tego co poczytalam to jak się rozpocznie to nie można go odstawić w trakcie ciąży także pilnujcie stanu posiadania..ale może coś innego slyszalyscie od swoich lekarzy?
Co do tego progesteronu to chyba zależy od powodu, z jakiego się go bierze.

8599sek27f3kxupf.png

reklama
Mi braklo duphastonu i nie wzięłam dwóch tabletek i w sumie nic się nie stało [emoji14]

I parę razy rano go zwymiotowalam... Więc tak jakbym go nie wzięła.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Co do zajmowania się dzieckiem po porodzie to najgorsze było pierwsze przewijanie, nie wiedziałam jak złapać dziecko, żeby nie uszkodzić:) cala się trzęsłam i trwalo to wieki, a mały ryczał cały czas jak nie był przy piersi. No i nie byłam do końca świadoma, że po porodzie sn również wszystko boli, nie da sie usiąść, szwy strasznie ciągną, a krew przez pierwsze dni leje się strumieniami i to bardzo utrudnia opiekę nad dzieckiem. W domu już było lepiej, bo miałam pomoc meża i mamy i spokojnie mogłam się zająć karmieniem piersią 24/h a oni ogarniali resztę :) kąpiele to od początku był obowiązek męża, tzn on trzymał, a ja asystowałam i uważam, że to tatusiowie powinni kąpać, bo pewniej trzymają dziecko i nie przejmują się drobiazgami ;) o przewlekłym zmęczeniu i nieprzespanych nocach nie wspominam, bo to ma chyba każda mama ;)

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

Witam serdecznie. Przeglądam ten wątek już od kilkunastu dni ale nie miałam odwagi dołączyć aż do dziś. Jestem po wizycie u ginekologa i usg i na szczęście serducho bije. Dostałam plik skierowań oraz mam brać witaminy, magne b6, Wit D probiotyki i luteina ehhh jest tego trochę. Ogólnie czuje się nie najgorzej tylko zmęczona jestem ciągle i piersi chyba się powiększyły trzykrotnie i strasznie bolą. Trzymam kciuki za nas wszystkie.

Dzień dobry :) mnie już córka obudziła. O 11 wizyta więc mam nadzieję, że czas szybko zleci. Zaczęłam prasować ;)
Miłego dnia [emoji4]

w5wqzbmhtbjgomj7.png

Witam Was [emoji2]
Wszystkie które nie dostały priva z linkiem proszone są o przysłanie mi priva. Do wieczora dostaniecie dostęp do grupy zamkniętej.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry