reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Ponoć moja mama i babcia od strony mamy też nie miały

8599sek27f3kxupf.png

reklama
Mnie wczoraj wieczorem glowa rozbolala , nie moglam zasnąć z tego powodu. Poszlam poszukać tabletek i zadnych odpowiednich nie znalazlam i od razu zasnelam hehe

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Podobno można napić się też lekkiego naparu z melisy. Ja aktualnie trzymam w dłoni pastylkę luteiny i nie wiem czy ja brać [emoji21][emoji21][emoji21]

gannvfxm7rdcfbwj.png

No ja jak wcześniej narzekałam na brak objawów tak od jakiegoś tygodnia ciągle mnie mdli. Poprawia się tylko gdy coś jem. I nie wiem czy to z powodu tabletek, które biore, jak progesteron, czy po prostu objaw ciąży.

Luteina strasznie wzmaga mdlosci. Pamietam to z pierwszej ciazy... ciagle mdlosci, wymioty i zgaga. Gdy przestalam ja brac to przeszlo.

Czytam was i o prenatalnych. I muszę się przyznać, że ja tych 1 prenatalnych wogóle nie mam zamiaru robić choć mam refundowane. Dlaczego?
Bo ta wiedza nic mi nie da.
Co innego te późniejsze kiedy można wykryć różne schorzenia, które można leczyć w brzuchu mamy.
Nikogo oczywiście tu nie przekonuję, że ma robić tak samo, po prostu chciałam się z wami podzielić moimi przemyśleniami.

Aleczka, ja na Twoim miejscu zrobiłabym chociaż samo usg, tym bardziej, że masz darmowe. Część wad genetycznych jest ciężka do wykrycia w późniejszym terminie, a mając taką wiedzę można się przygotować na przyjęcie na świat chorego dziecka, wybór odpowiedniego szpitala do porodu specjalizującego się w danych przypadkach, zrobienie dodatkowych badań i podjęcie leczenia w jak najszybszym czasie. Usg genetyczne nie pokazuje wyłącznie ryzyka wystąpienia zespołu downa, edwardsa itp ale jest to również dokładne badanie anatomiczne, które ocenia czy dziecko rozwija się prawidłowo. Niestety mam w rodzinie przypadek, gdzie zespół downa nie został wykryty przed porodem, rodzice ani personel szpitala nie byli na to kompletnie przygotowani, dziecko miało dodatkowe wady i musiało być natychmiast przetransportowane do innego szpitala na operację - części powikłań dałoby się uniknąć mając taką wiedzę wcześniej. Dlatego tak bardzo wszystkich uczulam na robienie tych badań, siebie również.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

W, kurcze, kategoryczny zakaz tycia, jakbyś nadwagę miala! Ja w pierwszej ciąży przytyłam prawie 30 kg, przy czym 20kg w trzecim trymestrze (God bless thyroid). Myślę że ciężko tyle przytyć będąc zdrowym, chyba, że zatrzymuje się woda w organizmie, a na to często nie mamy wpływu. Takie kategoryczne wagowe zakazy wywołują u mnie dreszcze. Potem kobita przekroczy o pół kilo i zjadają ja wyrzuty sumienia, a często jest Bogu ducha winna w tej sprawie.
Ot, takie luźne przemyslenia ;)
Idę żezrec banana i zagryźć kapusta kiszona :D
Nie nie absolutnie nie mówię że to dużo. Ja po prostu widzę i czuje że tyle nie w tych miejscach w których powinnam.. A niestety u mnie pierwsze się rozrastaja boczki i uda..:/ i chce za wszelką cenę uniknąć później odchudzania ( kiedyś wazylam 75kg) :) ale niedługo zamierzam uderzyć na basen - że względu również na rwe kulszowa ;)

No to sie załapię w 13w3d [emoji6] A wcześniej jeszcze położna. Dam radę. Do polskiego lekarza to chyba musiałabym albo do Londynu jechać albo do Peterborough, bo w Cambridge krucho z ginekologami (chyba, że coś przeoczylam szukając). W ciągu dnia nie zdążę między odporowadzaniem i przyprowadzaniem córki ze szkoły, tym bardziej, że jeszcze przez kilka tygodni pracuję.
Dzięki za rady, jakoś wytrzymam :-)
Zapraszam do mnie:) chodzę do polskiej kliniki na croydon A lekarka jest przesympatyczna!;)

reklama
Hehehe ja też miałam ogromny brzuch - 120cm w pasie do porodu! A mam 160 cm więc byłam prawie kwadratowa [emoji23] pewnie będzie powtórka z rozrywki.

Do góry