reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
I teraz ja wywołałam burze ;) jeśli macie możliwość owszem, idzcie na l4 ale poprostu w obawie o dobro naszego kraju mam nadzieję że będzie to dużo bardziej kontrolowane i będą stawiane twarde warunki ( jak chociażby obniżenie chorobowego do 30% pensji) niż obecnie;) każda praca jest zła sama w sobie..przy biurku też ciężko wiedzieć 8godzin non stop ( mnie to nie dotyczy żeby nie bylo)
Kwestia poglądów :). Ja tam jestem socjalistką z natury, więc uważam, że słabszym, chorym i potrzebującym należy się pomoc od państwa i już. Kobieta w ciąży powinna być podmiotem społecznej troski. Szczególnie w dzisiejszych czasach, kiedy przyrost naturalny jest w naszych szerokościach geograficznych tak mizerny. Mogę z uśmiechem na ustach oddać, jak Norwegowie na ten cel znaczącą część swoich dochodów. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Anglia wg mnie wcale nie ma najsłuszniejszych rozwiązań w opiece zdrowotnej.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

I teraz ja wywołałam burze ;) jeśli macie możliwość owszem, idzcie na l4 ale poprostu w obawie o dobro naszego kraju mam nadzieję że będzie to dużo bardziej kontrolowane i będą stawiane twarde warunki ( jak chociażby obniżenie chorobowego do 30% pensji) niż obecnie;) każda praca jest zła sama w sobie..przy biurku też ciężko wiedzieć 8godzin non stop ( mnie to nie dotyczy żeby nie bylo)
Państwo NAs okrada jak tylko może to dlaczego My nie powinniśmy korzystać z tego co nam sie należy?

Kwestia poglądów :). Ja tam jestem socjalistką z natury, więc uważam, że słabszym, chorym i potrzebującym należy się pomoc od państwa i już. Kobieta w ciąży powinna być podmiotem społecznej troski. Szczególnie w dzisiejszych czasach, kiedy przyrost naturalny jest w naszych szerokościach geograficznych tak mizerny. Mogę z uśmiechem na ustach oddać, jak Norwegowie na ten cel znaczącą część swoich dochodów. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Anglia wg mnie wcale nie ma najsłuszniejszych rozwiązań w opiece zdrowotnej.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom
Hmm czyli z brzuchem mam dźwigać transportery z piwem a panowie żule jak ich poproszę nie przyniesie bo to mój obowiązek taki nie okrada państwa jak dostaje rentę alkoholową??

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

W Anglii czy Irlandii nie słyszałam żeby któras z dziewczyn dostała zwolnienie szybciej niż 12tydzien.

Koleżanka czy moja kuzynka wymiotowaly w pracy ale chodzily bo MUSIAŁY [emoji4] bo mniejsza kasa później. U nas jakby to wprowadzili chyba tylko z zagrożeniem życia by były l4.

Dla lekarza wcześniejsze poronienie nie miało znaczenia z racji że druga ciąża przebiega prawidłowo i jedynie zaświadczenie o ciąży mogę dostać by zmienili mi stanowisko pracy [emoji4]

Wiadome jest to że jeżeli pracodawca nie ma dla ciebie stanowiska... Ale w jego Obowiązku jest Ci zapewnić! I jakby było to dobrze sprawdzane przez inspekcje pracy czy sam zus który wypłaca 80% zwolnień byłoby bez podstawnych[emoji4]

Co do szczepionek [emoji39] ja dziecko szczepię i szczepić będę. Każda matka ma swój rozum i wie co jest dla dziecka najlepsze ale nie widze sensu nakrecania innych matek. Nie chcesz nie szczep ale nie wmawiaj innym swojego przekonania [emoji39]

Ja leżę na antybiotyku.

Serduszko już bije. Wszystko rozwija się prawidłowo ale mnie taka grypa dopadła że ledwo funkcjonuje [emoji58]do tego młoda też jesy chora... Oszalec idzie.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

reklama
Joanna nikt ci nie każe. Mówisz szefowej tu masz zaświadczenie ze jestem w ciąży i masz zrobić tka że nie będę nosiła tylko obsługa klienta. Albo pip że w ciąży każesz mi nosić i tyle w temacie

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka

Do góry