reklama
Wiolus85
Fanka BB :)
U mnie będzie różnica 14 lat i tym się nie przejmuje. Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa. A młody jest na etapie rozmowy z moim brzuchem co mnie zaskoczyło. Juz się przyzwyczaił do nowej sytuacji.
Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
HejHej dziewczyny Według ostatniej miesiączki termin przypadałby mi na 4 października jednak nie znalazłam jeszcze takiego forum. Zrobiłam test ciązowy i w koncu wyszedł pozytywnie. Robiłam pierwszą betę w czwartek 25-01-18 i wyszła mi 12,250... jaki powinien być przyrost po 4 dniach i jaką powinnam mieć jutro? Strasznie się denerwuje. Powiedzcie kiedy miałyście pierwsze usg i jakie miałyście pierwsze Bety i z jakim przyrostem. Z gory dziękuje za odpowiedzi
Po 48 godzinach minimalny przyrost powinien wynosić 66%, ale lepiej jak by to było bliżej 100%. U Ciebie to 4 dni, więc kolejne 66%.
Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
akozka
Misia Kosia 3.12.09
Hej. Nie nadążam za Wami. Nawet nie wiem w co się "wtrącać", tyle piszecie.
U mnie będzie różnica 8 lat i prawie 10 miesięcy, córka ma urodziny początkiem grudnia. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy o ciąży i bardzo się zastanawiamy kiedy to zrobić. W sumie wiemy tylko my, dwie lekarki, które mi przepisywały antybiotyk na zatoki i moja mama, bo chciałam ją podtrzymać na duchu po kolejnej chemii. Tesciom może powiemy w weekend, jak pojedziemy na dluzszy weekend do Polski, ale nie jestem pewna.
Z badań nie wiem co zrobimy, pewnie wszystko na co nam pozwolą. Mając prawie 40 na karku i masę dziwnych chorób, wolę nie ryzykować zdrowia dziecka i sprawdzić czy w razie potrzeby możemy pomóc jeszcze zanim się urodzi.
Fajnie macie, że robicie USG i betę i inne takie. Ja najbliższą wizytę u położnej (pierwsza) mam 12.2, a USG dopiero 6.3. nawet nie wiem czy na pewno jestem w ciąży, bo tylko jeden test zrobiłam. Po tylu latach prób nie wierzę, że mogło nam się udać i nie szaleje w żadną stronę. A w UK do 12 tygodnia nic nie robią z podtrzymywaniem ciąży, jak przetrwa to dobrze. Tak samo miałam w pierwszej ciąży w Szwecji, do 12 tygodnia nawet nie widziałam lekarza tam. Co kraj to obyczaj.
Miłej nocki życzę i jutro spróbuję nadrobić po pracy. Albo we wtorek... [emoji6]
U mnie będzie różnica 8 lat i prawie 10 miesięcy, córka ma urodziny początkiem grudnia. Jeszcze jej nie powiedzieliśmy o ciąży i bardzo się zastanawiamy kiedy to zrobić. W sumie wiemy tylko my, dwie lekarki, które mi przepisywały antybiotyk na zatoki i moja mama, bo chciałam ją podtrzymać na duchu po kolejnej chemii. Tesciom może powiemy w weekend, jak pojedziemy na dluzszy weekend do Polski, ale nie jestem pewna.
Z badań nie wiem co zrobimy, pewnie wszystko na co nam pozwolą. Mając prawie 40 na karku i masę dziwnych chorób, wolę nie ryzykować zdrowia dziecka i sprawdzić czy w razie potrzeby możemy pomóc jeszcze zanim się urodzi.
Fajnie macie, że robicie USG i betę i inne takie. Ja najbliższą wizytę u położnej (pierwsza) mam 12.2, a USG dopiero 6.3. nawet nie wiem czy na pewno jestem w ciąży, bo tylko jeden test zrobiłam. Po tylu latach prób nie wierzę, że mogło nam się udać i nie szaleje w żadną stronę. A w UK do 12 tygodnia nic nie robią z podtrzymywaniem ciąży, jak przetrwa to dobrze. Tak samo miałam w pierwszej ciąży w Szwecji, do 12 tygodnia nawet nie widziałam lekarza tam. Co kraj to obyczaj.
Miłej nocki życzę i jutro spróbuję nadrobić po pracy. Albo we wtorek... [emoji6]
Sandi
Hej dziewczyny [emoji5] nie bylo mnie pare dni..piesek mi sie rozchorowal-stracil czucie w tylnich lapkach ..ciagle wet lub tel i noszenie ,placz itp. na szczescie jest juz lepiej [emoji4]
Witam nowe mamuski[emoji5]
Pozdrawiam!
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Witam nowe mamuski[emoji5]
Pozdrawiam!
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
K
Kkk88
Gość
Idź do jakiegoś polskiego lekarza żeby określił wiek ciąży pierwszy scan musi być zrobiony do 13w6d ciąży tak tak.. uk dziwny kraj ale da się żyć, ja póki co nie narzekamHej. Nie nadążam za Wami. Nawet nie wiem w co się "wtrącać", tyle piszecie.
Aleczka
Dzieńdobry
Mój syn mnie wyszarpuje z łożka a ja tak bym jeszcze pospała. W nocy Staś dał mi takiego kopa w brzuch że gwiazdy zobaczyłam. Przestrszyłam się, bo trafił w dolną cześć. Nie ma krwawienia, ale syn musim jak najszybciej wyprowadzić się naszego łóżka.
Mój syn mnie wyszarpuje z łożka a ja tak bym jeszcze pospała. W nocy Staś dał mi takiego kopa w brzuch że gwiazdy zobaczyłam. Przestrszyłam się, bo trafił w dolną cześć. Nie ma krwawienia, ale syn musim jak najszybciej wyprowadzić się naszego łóżka.
reklama