reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Hej, myślałyście juz powoli o testach prenatalnych między 11-13tc? Jest ten test PAPPA który ma 85-90% dokładności, ale ja się jeszcze zastanawiam na testem NIFTY, jest droższy ale można juz robić od 10 tc i dokładność 99%. Oba nie są refundowane niestety, PAPPA jest refundowany jeśli masz <35 lat.
Ja mam skończone 28 lat i będę robić usg genetycznie i test PAPPA. Miałam robić tylko usg, ale lekarka u której chciałam sie zapisać prywatnie ( chyba Ci wcześniej o niej pisałam, jeśli dobrze pamietam) wciągnęła mnie na program z NFZ ze względu na to, że urodziło się w naszej rodzinie dziecko z zespołem downa. Jakby coś wyszło nie tak to wtedy zrobię NIFTY, ale jestem dobrej myśli i na razie nie biorę pod uwagę, że mogłoby być coś nie tak.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ja robilam badania na tarczyce jak zaczęliśmy planować dziecko. Moje Tsh wynosiło 5,89 i ginekolog kazała mi isc do Endokrynologa uregulować tarczyce przed staraniem o dzidziutka. Wiec musialam odoczekac 3 miesiace. Podobno za wysokie tsh utrudnia zajscie w ciazy i jest nie bezpieczne dla dziecka. Teraz jak jestem w ciazy musze brać dalej leki i to wieksza dawke bo dla maluszka.

Ja robilam badania na tarczyce jak zaczęliśmy planować dziecko. Moje Tsh wynosiło 5,89 i ginekolog kazała mi isc do Endokrynologa uregulować tarczyce przed staraniem o dzidziutka. Wiec musialam odoczekac 3 miesiace. Podobno za wysokie tsh utrudnia zajscie w ciazy i jest nie bezpieczne dla dziecka. Teraz jak jestem w ciazy musze brać dalej leki i to wieksza dawke bo dla maluszka.
Tak, to prawda, problemy z tarczyca nie sprzyjają ciąży i mogą doprowadzić do poronień i dużych wad płodu, dlatego trzeba się pilnować. Ja na lekach do grobu, już przywykłam.

Widze, ze poruszacie temat tarczycowy ;) ja jestem niedoczynna hashimotka od 6ciu lat [emoji25] uciazliwa ta choroba strasznie w moim przypadku [emoji51]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej, myślałyście juz powoli o testach prenatalnych między 11-13tc? Jest ten test PAPPA który ma 85-90% dokładności, ale ja się jeszcze zastanawiam na testem NIFTY, jest droższy ale można juz robić od 10 tc i dokładność 99%. Oba nie są refundowane niestety, PAPPA jest refundowany jeśli masz <35 lat.
No nią idę do lekarza 23.02 no dokładne pomiary maluszka i ma dać mi skierowanie na prenatalne, a ten PAPPA też jest za darmo po 35r.ź?

reklama
Do góry