reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Wydaje mi sie, ze w taka pogode jak jest teraz i zimniej, to bym sie umeczyla. Mi jest ciagle goraco i jakbym zalozyla kurtke i jeszcze dziecko by do mnie przylegalo, to bym chodzila wiecznie spocona. Ja nawet jak karmie na rekach, to mam mokra cala reke, a mlody glowe. No, a na wiosne i blizej lata, to chyba nie bedzie juz zainteresowany. I tez goraco :) hehe
A od jakiego wieku nosilas starszego?

reklama
Tak samo jak @seremida pierwsze co pomyślałam o wózku . Na spacerze nie śpi ? A masujesz i gimnastykujesz ją troszeczkę przed snem ? :) Może to by pomogło :)
Tak masuje, ogrzewam suszarką, dajemy delicol i espumisan, rureczki windi tez poszly w ruch. Po wczorajszej akcji lekarka dała nam debridat. Ona cale dnie jest rozdrażniona, nie chce spac, pręży się i płacze.

W wozku tez nie zaśnie. Jedynie na rękach na 20 góra 30 minut. I myślę, ze ten brak snu też robi swoje.

Witajcie u mnie się wkoncu okazało ze to gazy i wzdęcia wywołane kolka temu tak mało śpi w dzień nawet wieczorem mu się coś wydłuża i idzie po 20 spać probojemy go z mężem przetrzymać w nocy by nie jadl 3 a 2 razy po tym infacolu zauważyłam że jest lepiej wydaje mi się ze to nie trwa długo pierwsze dziecko miało do końca 3 mc chyba... jak jest u was?

Tez właśnie przerabiamy. Czekam jak na zbawienie kiedy sie to skończy.

Też klocek jak u mnie hihi czyli się nie martwię u mnie 6300i też zaraz dwa miesiące

Jaka ładna waga :) My kończymy dwa miesiace zaraz i wazymy 4700 :) ale u nas przez kolki problem z jedzeniem.

Wątek umiera , bo pewnie dużo zajęć w domu. Ja też się rzadko już udzielam. Agatę pamiętam.

Dziewczyny jakie macie sposoby na ciemieniuche ?:)
My też po szczepieniach . Pneumokoki przełożyli nam na za 3 tygodnie ,żeby jej nie męczyć. :) Mała dobrze je zniosła.
Ja mam pneumokoki tydzień po głównym szczepieniu.

reklama
Moja Zosia ma straszne fałdy na szyji, aż ciężko się tam dostać. Muszę jej bardzo główkę odchylać i zauważyłam że zaczyna jej się tam odparzac. Jak myślicie czym to smarować ? Tym samym co tyłek?
Moja corka tez ma faldki na szyjce nawet umyc nie ma za bardzo jak, spina sie tak ze ciezko reka umyc a smaruje jej bephantenem i schodzi ladnie

Do góry