Chloe.Chloe
Fanka BB :)
Zmien lekarke - Twoja historia to moja historia. Dziecko za malo przybiera to dac mm i zalatwione. Ja sie nie dalam, karmilam regularnie co 3h lub czesciej jesli maly chcial. U nas budzenie co 2 h nie zdalo egzaminu, bo mlody sie nie wybudzal i slabo jadl przysypiajac. Kiedy widzialam, ze jest nienajedzony dawalam albo odciagniety pokarm albo mm (1, 2 x dz). Bardzo zalezy mi na kp, dlatego postawa lekarza: prosze karmic co 3h mm, byla nie do przyjecia. Jak zapytalam o kp to odpowiedziala, ze moge karmic w miedzyczasie na zadanie. Od razu jej powiedzialam, ze jak dziecko zje butelke mm co 3h to o kp moge zapomniec i nie chce tak karmic. To sie laskawie zgodzila na kp, a potem dokarmianie. Robilam tak jak opisalam wyzej.Gratulacje dla Wszystkich nowych Mam
Goj, trzymaj się i nie daj sobie nic wmówić, najlepiej znasz swoje dziecko, życzę abyście nie musieli zostawać w szpitalu.
My dzisiaj po wizycie u lekarza i powiem Wam ze tak mnie zdołowała....ze mala za mało przybiera, wypisana w srode 12-ego z wagą 2640 a dzisiaj waga 2800 i źle i że moze mam zly pokarm i dac sobie spokoj i przejsc na mm
Że bardzo żółta a położna mowila ze lekko zażółcona a byla u nas wczoraj.
Że jak mała je co 3 h to skandal bo za rzadko, powinna co 2h.
Ja jej odciągam mleko laktatorem i potrafi zjesc 90 ml...nie wiem czy to malo czy duzo...juz zgłupialam...StarAnia pomocy!
Poza tym kupilam nakladki i przystawiam tez i widze ze ladnie mleczko leci.. ehhh czuje sie jak totalnie.zła matkapołożna mowila ze wazne ze przybiera, zreszta starsza córa tez nie przybierala jakos strasznie i yeraz ma 6 lat i niczym nie odbiega od rówieśników...zgłupiałam juz.
Za to moja kolezanka.ma.synka 3,5 m-ca nie całe i waga 8400urodzony z wagą 2600 w 36 tc...chodzi do tej.samej.lekarki i na mm, non stop kazala dokarmiac bo za malo przybieral a teraz sttaszy szpitalem bo otyły....chyba zmienie lekarke.
Na szczescie to byla przypadkowa lekarka, ktora na cito z wlasnej inicjatywy zalatwila polozna srodowiskowa jak jej powiedzialam, ze maly malo przybiera. Lekarka, ktora wybralam, okazala sie mila i spokojna, a jak wyszlo, ze jednak maly dobrze zaczal przybierac to kazala kontynuowac karmienie i ew.sprawdzic.przyrost wagi.
Ja nie ulegalabym tej lekarce. Moze dziecko potrzebuje nieco wiecej czasu, zeby zaczac przyrastac? Poza tym jesli ladnie je, spi, kupka i sika, ma dobry nastroj to wszystko powinno byc ok.
Ostatnia edycja: