reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
Gratulacje dla Wszystkich nowych Mam :)
Goj, trzymaj się i nie daj sobie nic wmówić, najlepiej znasz swoje dziecko, życzę abyście nie musieli zostawać w szpitalu.
My dzisiaj po wizycie u lekarza i powiem Wam ze tak mnie zdołowała....ze mala za mało przybiera, wypisana w srode 12-ego z wagą 2640 a dzisiaj waga 2800 i źle i że moze mam zly pokarm i dac sobie spokoj i przejsc na mm :hmm:
Że bardzo żółta a położna mowila ze lekko zażółcona a byla u nas wczoraj.
Że jak mała je co 3 h to skandal bo za rzadko, powinna co 2h.
Ja jej odciągam mleko laktatorem i potrafi zjesc 90 ml...nie wiem czy to malo czy duzo...juz zgłupialam...StarAnia pomocy! :sad:
Poza tym kupilam nakladki i przystawiam tez i widze ze ladnie mleczko leci.. ehhh czuje sie jak totalnie.zła matka :no::hmm: położna mowila ze wazne ze przybiera, zreszta starsza córa tez nie przybierala jakos strasznie i yeraz ma 6 lat i niczym nie odbiega od rówieśników...zgłupiałam juz.
Za to moja kolezanka.ma.synka 3,5 m-ca nie całe i waga 8400 :o urodzony z wagą 2600 w 36 tc...chodzi do tej.samej.lekarki i na mm, non stop kazala dokarmiac bo za malo przybieral a teraz sttaszy szpitalem bo otyły....chyba zmienie lekarke.

Goj, trzymaj się i nie daj sobie nic wmówić, najlepiej znasz swoje dziecko, życzę abyście nie musieli zostawać w szpitalu.
My dzisiaj po wizycie u lekarza i powiem Wam ze tak mnie zdołowała....ze mala za mało przybiera, wypisana w srode 12-ego z wagą 2640 a dzisiaj waga 2800 i źle i że moze mam zly pokarm i dac sobie spokoj i przejsc na mm :hmm:
Ja jej odciągam mleko laktatorem i potrafi zjesc 90 ml...nie wiem czy to malo czy duzo...juz zgłupialam...StarAnia pomocy! :sad:
Poza tym kupilam nakladki i przystawiam tez i widze ze ladnie mleczko leci.. ehhh czuje sie jak totalnie.zła matka :no::hmm: położna mowila ze wazne ze przybiera, zreszta starsza córa tez nie przybierala jakos strasznie i yeraz ma 6 lat i niczym nie odbiega od rówieśników...zgłupiałam juz.
Za to moja kolezanka.ma.synka 3,5 m-ca nie całe i waga 8400 :o urodzony z wagą 2600 w 36 tc...chodzi do tej.samej.lekarki i na mm, non stop kazala dokarmiac bo za malo przybieral a teraz sttaszy szpitalem bo otyły....chyba zmienie lekarke.
Ona ma zły mózg. Położna znacznie sensowniejsza i ma rację. Ważne, że przybiera, tym bardziej, że dzieci kp przybierają skokowo. Napiszę więcej rano, bo mały dał się właśnie odłożyć i muszę korzystać - idę spać!

Goj jeśli Cię pocieszę to wróciliśmy do domu wczoraj a tu wszyscy przeziebieni, wstałam do wc teraz i gardło mnie boli.... no i ciekawe kiedy mały podlapie coś.... :( a najbardziej się boję że córka ospę przyniesie czy inne dziadostwo :( dziewczyny co macie dzieci przedszkolne puszczacie je do przedszkola? Mama7 też o tych kajetanach słyszałam, weź powiedz czy polecasz tam? I czy wogole warto wycinać te migdały i jak syn to zniósł?

Zmień lekarkę [emoji23]

Dzień dobry mamusie i brzuchatki. Moją tradycją jest się obudzić 3-4 nad ranem i nie móc zasnąć wrrrr.... Ja nadal w dwupaku. Młoda niedawno breakdanca odtańczyła teraz śpi. Mnie chwytają skurcze ale nie są jakieś bolesne... Po prostu brzuch tylko twardnieje trzyma chwilę. Kurcze chciałabym wyjść już z maleńką ale czuję że wyślą mnie do domu przed weekendem jak nic się nie zacznie...

Berek.
Nie powiem żebym się wyspała choć Mikołaj klasyczne pobudki co około 3h. I generalnie z Nim jak zawsze.

Wystraszyli mnie Ci medycy...

Dziś czeka mnie ciężki dzień bo logistycznie skomplikowany.
Rano młode do szkoły. Urząd pracy sąd odebrać młodych i zastanawiam się gdzie wcisnąć się z Mikim do szpitala. Czy po odwiezieniu dzieci z nadzieją że o 12 najpóźniej bedę mogła jechać na Wolę do UP i na 14 wyrobie się do sądu ( obie te sprawy są na konkretny czas i nie wiem ile potrwa to wszystko) potem muszę ew. obu przed 17:00 odebrać z placówek oświatowych. Lub po odebraniu ten szpital w razie gdyby wszystko długo trwało. Póki co jestem nieprzytomna a głowę mam jak napompowaną...

Idiotka. W pierwszych dniach dziecko może mniej przybierać najważniejsze że nie stoi w miejscu i nie traci wagi. Nadrobi jeszcze. 2/3 h to dobry odstęp między karmieniami. Szczególnie dłuższe przerwy są gdy dziecko dłużej je. Debilka.

reklama
Goj jeśli Cię pocieszę to wróciliśmy do domu wczoraj a tu wszyscy przeziebieni, wstałam do wc teraz i gardło mnie boli.... no i ciekawe kiedy mały podlapie coś.... :( a najbardziej się boję że córka ospę przyniesie czy inne dziadostwo :( dziewczyny co macie dzieci przedszkolne puszczacie je do przedszkola? Mama7 też o tych kajetanach słyszałam, weź powiedz czy polecasz tam? I czy wogole warto wycinać te migdały i jak syn to zniósł?
Jak ty coś złapiesz to dla dziecka dobrze.
Moi chodzą do szkół ba! odbieram ich z Mikim na rękach. Nie martw się a Ospa to rzadko przynajmniej w Warszawie. Wszyscy moi synowie są z wyżów demograficznych i ani razu nie natknęliśmy się na choroby zakaźne w placówkach.

Do góry