reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
No ja wiem... :( Ale jakoś trzeba się doturlać do końca.. Coraz mniej przyjemne jest to czekanie kiedy tak wszystkie dziewczyny wokół rodzą ;)

No to, że tak powiem: przegłosowane :) Też zamówię Velvet. Ładniejsze i praktyczniejsze. Niech tylko najpierw Blancia się urodzi, bo już nie chce mi się z kolejnym kurierem ryzykować, że przyjedzie zaraz po tym jak ja pojadę na porodówkę.

O! To może Ty też nas przegonisz? :)

@dareczka1994 w następne ciąże zachodzimy tak, żeby termin nie wypadał na koniec miesiąca, dobra? To nie na moją cierpliwość haha
No jakoś trzeba...a łatwiej nie jest :D hahah o tym samym wczoraj pomyślałam, ale co ja poradzę, że mi tak miesiączka wypadła :D i ja to chyba jeszcze planuję tak rodzic w maju/czerwcu następnym razem :))

Goj nie martw się, tak jak StarAnia pisała żółtaczka może utrzymywać się do 12 tyg jest to żółtaczka z pokarmu kobiecego (przedłużająca się) mogą ci zalecić naświetlanie jeśli jest powyżej 12 lub 15 ewentualnie odstawienie na 12-24 godz piersi na rzecz mm żeby wątroba ruszyła. Zamiast mm ja bym poleciła odciągnąć swoje i zagotować i dopiero podać- nie będzie problemów brzuszkowych a i chętniej będzie pił, a działanie będzie podobne. Część lekarzy odchodzi od odstawiania bo ma to zły wpływ na laktacje.

Ja po wizycie i USG które jak to usg tylko maleństwo zbadało [emoji5] A czy 2 różne maszyny usg gdy podają tę samą wagę dziecka 3000 gram może się mylić w tej wadze ?
Boli mnie brzuch jak na @, do tego są tam jakieś skurcze ale tak nic poza tym, jak coś obudzę cały oddział jak się rozkręci [emoji48] [emoji48] [emoji48]

Goj nie martw się, tak jak StarAnia pisała żółtaczka może utrzymywać się do 12 tyg jest to żółtaczka z pokarmu kobiecego (przedłużająca się) mogą ci zalecić naświetlanie jeśli jest powyżej 12 lub 15 ewentualnie odstawienie na 12-24 godz piersi na rzecz mm żeby wątroba ruszyła. Zamiast mm ja bym poleciła odciągnąć swoje i zagotować i dopiero podać- nie będzie problemów brzuszkowych a i chętniej będzie pił, a działanie będzie podobne. Część lekarzy odchodzi od odstawiania bo ma to zły wpływ na laktacje.
Ja się boję że mi w tym szpitalu zaczną pierniczyć farmazony i zgłupieje

Wcześniej któraś z dziewczyn pytała o ulewanie. Spowodowane jest to często niedojrzałością układu pokarmowego, może być to w postać małej stróżki ale też chlustania dużej ilości. Jeśli nie czuć kwaśnego zapachu z ust, dzieciaczek ładnie przybiera i dobrze się czuje to nie ma za bardzo się czym przejmować po pół roku powinno trochę się uspokoić a do roku zniknąć. Konsystencja też może być różna albo świeże mleko (za dużo wypije i brzuszek oddaje nadmiar) albo twarożek. Jedynie śluzowa konsystencja jest podejrzana. Oczywiście warto skonsultować się z pediatrą czy to nie wymioty ewentualnie poprosić o skierowanie na usg pod kątem układu pokarmowego. To z doświadczenia przy starszej córce (ulewała intensywnie do 8 m-ca) i powtórki z rozrywki przy młodszej ale w mniejszym stopniu. Gratuluje kolejnym świeżo upieczonym mamusiom.

reklama
Nie zgłupiejesz, wysłuchaj co mają do powiedzenia, mądra kobieta z Ciebie to i zdecydujesz co dla Twojego dziecka najlepsze w końcu Ty go znasz najlepiej. Po napinaniu się i po płaczu skóra może być bardziej zażółcona.

Do góry