reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hejo ! Ja padłam wczoraj chyba o 21 przez te burze . W nocy ciągle grzmiało . Miałam wrażenie ,że mała w ogóle nie śpi w nocy. W ogóle śniło mi się ,że mam rozwarcie 6cm , ale nikt nie kazał mi się tym przejmować [emoji16]

Męczę męża filmikami ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję ,że nie będzie miał mnie dość [emoji16]

Po za tym ja też zamawiałam deszcze i chłodne powietrze.

Utwierdziłyscie mnie ,żeby nie kupować niczego na brodawki [emoji6]. Będziemy się smarować mlekiem. Na odparzenia ja dostałam coś od koleżanki położnej . Maść specjalnie dla szpitala robiona.
Ale zobaczymy czy będzie trzeba używać ;))))
Też wczoraj padłam i nawet nie wstawałam w nocy na siusiu :) czy Ty to sobie wyobrażasz jak my będziemy tęsknić za takim spaniem kiedy dzieciaki będą już po tej stronie brzucha? :D

W czym dostałaś tą maść od położnej? Tak pytam, bo nam jak dawali probki kremu Zaspa na bazie takiego właśnie szpitalnego to był on w małych słoiczkach i datę ważności mial tylko do października (to było na początku czerwca). Taki pełnowymiarowy zamknięty w buteleczce z pompką ma już dłuższą datę.

Ta Twoja maść też jest taka że kiedy jest bardzo ciepło to rozpuszcza się i robi się bezbarwna?

Dziwnie zamawialyscie tą pogodę. Miały być deszcze i chłodne powietrze a są deszcze, gorąc i brak powietrza ;)

A w ogóle to porównałam sobie składy tego kremu z Zaspy i Bepanthenu baby którego tubkę 30 g dostaliśmy wczoraj za darmo na zajęciach.

ZASPA krem pieluszkowy
Składniki/Ingredients: Lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Aqua

i BEPANTHEN BABY maść ochronna
Skład: Aqua, lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Cera alba, Cetyl alcohol, Stearyl alcohol, Ozokerite, Glyceryl oleate, lanolin alcohol.

Jest różnica :D

Ostatnia edycja:
reklama
Też wczoraj padłam i nawet nie wstawałam w nocy na siusiu :) czy Ty to sobie wyobrażasz jak my będziemy tęsknić za takim spaniem kiedy dzieciaki będą już po tej stronie brzucha? :D

W czym dostałaś tą maść od położnej? Tak pytam, bo nam jak dawali probki kremu Zaspa na bazie takiego właśnie szpitalnego to był on w małych słoiczkach i datę ważności mial tylko do października (to było na początku czerwca). Taki pełnowymiarowy zamknięty w buteleczce z pompką ma już dłuższą datę.

Ta Twoja maść też jest taka że kiedy jest bardzo ciepło to rozpuszcza się i robi się bezbarwna?

Dziwnie zamawialyscie tą pogodę. Miały być deszcze i chłodne powietrze a są deszcze, gorąc i brak powietrza ;)

A w ogóle to porównałam sobie składy tego kremu z Zaspy i Bepanthenu baby którego tubkę 30 g dostaliśmy wczoraj za darmo na zajęciach.

ZASPA krem pieluszkowy
Składniki/Ingredients: Lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Aqua

i BEPANTHEN BABY maść ochronna
Skład: Aqua, lanolin, Paraffinum Liquidum, Petrolatum, Panthenol, Prunus Amygdalus Dulcis oil, Cera alba, Cetyl alcohol, Stearyl alcohol, Ozokerite, Glyceryl oleate, lanolin alcohol.

Jest różnica :D
Nie Ala powiedziała ,że może leżeć , żebym się nie martwiła. Jest w pojemniczkach , takich jak na mocz :D

A już wolę ,żeby nie padało , bo zalewa nam mieszkanie...

Hej :) ja dzis zaczynam 33 tydzień :)

Kurcze zmobilizowalyscie mnie do ogarnięcia tej torby szpitalnej. Wczoraj zamówiłam w aptece internetowej rzeczy. Wy już spakowane... A ja ze skrócona szyjka w lesie... Brawo Ja....

Cześć dziewczyny.
Widzę że nie ma co poczytać z rana :p opuszczacie się;)

Mi z D pediatra dawała recepty na takie maści robione w aptece z 3 składników. Genialne były. Może teraz też da jak będzie potrzeba:)

Mam już spakowana ta torbę, a ciągle coś mi sie przypomina i dodaje na karteczkę obok.. hihi to dobrze.. ladowarka do tel ( na ostatnia chwile) bo ciagle korzystam, szczotkę do włosów, ubranie dla siebie na wyjście.. laktator z butelką ( jeszcze nie wyparzony).. Dla córeczki na wyjście spakowałam dresiki;) już się nie mogę doczekać aż ja w nie ubiorę. Jak będzie chłodniej to m przywiezie kombibezon:)

Ale fajna pogoda rankiem.. taki chłodek:)

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :):)

Na zakończenie dnia pochwale się zdjęciem w którym się zakochałam. Takie piękne jezioro i cały wieczór żadnego człowieka :)

Zobacz załącznik 878980
Pięknie tam wiesz mi się marza wakacje nad Mazury, ale tylko ja i moja mama nikt więcej bez dzieci i bez naszych mężów tak sobie myślę, że nie pamiętam kiedy spędziłam tak tydzień że swoją mamą i chciałem bym ten plan zrealizować zanim ona umrze a ja się zestarzeje ehhhh

Hej :) ja dzis zaczynam 33 tydzień :)

Kurcze zmobilizowalyscie mnie do ogarnięcia tej torby szpitalnej. Wczoraj zamówiłam w aptece internetowej rzeczy. Wy już spakowane... A ja ze skrócona szyjka w lesie... Brawo Ja....

Spokojnie.. passar jest? To czekasz do 40tyg:) ale forum rzeczywiście mobilizujące i dużo info daje:) dzięki dziewczyny że tu jesteście.
Zaraz muszę kończyć bo na 8.30 jestem umówiona z D na partyjkę szachów.. znając jego, to kilka godzin się zejdzie z tym graniem

reklama
Do góry