reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Sorry że tak dopytuje ale jakiej firmy kupujecie płyn do kąpieli i kupujecie jakiś balsam do ciała? Macie coś sprawdzonego? Moją starszą córkę wszystko uczulało A później doszło atopowe zapalenie skóry. Mam nadzieję że tym razem będzie inaczej .
Ja poszperałam na blogu "Soroka o" i chyba z Hipp będę brała jakieś kosmetyki.

Jak duże torby macie? Bo ja mam dwie malutkie i nie wiem, czy pakować się na dwie, czy kupić jedną dużą [emoji14]

reklama

Jak duże torby macie? Bo ja mam dwie malutkie i nie wiem, czy pakować się na dwie, czy kupić jedną dużą [emoji14]
Dwie malutkie ;) w jednej moje ciuchy, kosmetyki i rzeczy przydatne na sali porodowej, w drugiej ciuszki Miłosza, pieluszki, wkładki laktacyjne, waciki kosmetyczne, zapas podpasek i takie tam :)

Ja spakowałam w 1 dużą. Uznałam że lepiej będzie mężowi z 1 biegać niż z 2. A jak będę nieprzytomna to nie będę się motać tylko będę wiedziała że wszystko w 1.

Ja spakowałam w 1 dużą. Uznałam że lepiej będzie mężowi z 1 biegać niż z 2. A jak będę nieprzytomna to nie będę się motać tylko będę wiedziała że wszystko w 1.
Ja nie wiem, czy mój P nie będzie na dyżurze w pracy to sama sobie tę torby zaniosę [emoji23] a on wyjdzie mi naprzeciwko :) bo karetki do bloku 300m od szpitala chyba nie będę wołać, jeśli dam radę [emoji23]

Ja u Bartka nie używałam nic po tym jak mu odparzyłam skórę pieprzonym alantanem... to właśnie teściowa i matka wspomniała o LINOMAGU i pewnie kupię gdyby pojawiły się zaczerwienienia.

Bo ja mam ten Linomag z różowa zakrętka seria i tam są i kremy, i do kąpieli, oliwki, do włosów, zasypki to co chce a każdy produkt mniej niż 10 zł

Dziękuje dziewczyny za miłe słowa :):)

Na zakończenie dnia pochwale się zdjęciem w którym się zakochałam. Takie piękne jezioro i cały wieczór żadnego człowieka :)

IMG_3204.jpg

Załączniki

• IMG_3204.jpg
    IMG_3204.jpg
    137,2 KB · Wyświetleń: 367
Ja pakuje siebie do walizki (kabinowki) i musi mi starczyc. A malego do mojej torby na fitness (tez ja cyba wypiore choc na oko czysciutka ;)). Moze jak mi miejsca zostanie to doloze tam zapas podpasek i jedzenie jakies ;).
Ja lubie walizki, bo wszystko jest jak na dloni. Ciekawe tylko kto to mi poda, jesli akurat mojego lubego nie bedzie w poblizu?
A swoja droga podziwiam to zorganizowanie i zapobiegliwosc wielu dziewczyn tutaj. Ja nie umiem i nie lubie sie pakowac. Wrecz nie znosze. Zwykle biore dwa razy za duzo rzeczy, chociaz ostatnimi czasy sie wycwanilam i nie chce mi sie taszczyc duzego bagazu ;). Jeszcze przed ciaza (oczywiscie, bo w ciazy nigdzie nie bylam) kilka razy udalo mi sie wyjechac z malym bagazem. Generalnie coraz bardziej wyznaje zasade lepiej miec mniej a z sensem i (dobrej jakosci).

Ja pakuje siebie do walizki (kabinowki) i musi mi starczyc. A malego do mojej torby na fitness (tez ja cyba wypiore choc na oko czysciutka ;)). Moze jak mi miejsca zostanie to doloze tam zapas podpasek i jedzenie jakies ;).
Ja lubie walizki, bo wszystko jest jak na dloni. Ciekawe tylko kto to mi poda, jesli akurat mojego lubego nie bedzie w poblizu?
A swoja droga podziwiam to zorganizowanie i zapobiegliwosc wielu dziewczyn tutaj. Ja nie umiem i nie lubie sie pakowac. Wrecz nie znosze. Zwykle biore dwa razy za duzo rzeczy, chociaz ostatnimi czasy sie wycwanilam i nie chce mi sie taszczyc duzego bagazu ;). Jeszcze przed ciaza (oczywiscie, bo w ciazy nigdzie nie bylam) kilka razy udalo mi sie wyjechac z malym bagazem. Generalnie coraz bardziej wyznaje zasade lepiej miec mniej a z sensem i (dobrej jakosci).
Ja też nienawidzę pakowania a rozpakowywania jeszcze bardziej.

reklama
Hejo ! Ja padłam wczoraj chyba o 21 przez te burze . W nocy ciągle grzmiało . Miałam wrażenie ,że mała w ogóle nie śpi w nocy. W ogóle śniło mi się ,że mam rozwarcie 6cm , ale nikt nie kazał mi się tym przejmować [emoji16]

Męczę męża filmikami ze szkoły rodzenia. Mam nadzieję ,że nie będzie miał mnie dość [emoji16]

Po za tym ja też zamawiałam deszcze i chłodne powietrze.

Utwierdziłyscie mnie ,żeby nie kupować niczego na brodawki [emoji6]. Będziemy się smarować mlekiem. Na odparzenia ja dostałam coś od koleżanki położnej . Maść specjalnie dla szpitala robiona.
Ale zobaczymy czy będzie trzeba używać ;))))

Do góry