reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

reklama
20180718_145910.jpg
Po Waszych doniesieniach schowalam dume do kieszeni, ze ja nosze tylko S lub male M i kupilam sobie Belli XL. Brzuchy to i dwa wejda, ale musi byc miejsce na podpase i chyba jest ok. Tak wygladaja. Na razie mam dwie pary i nie mam zamiaru ich prac. Albo kupie wiecej, albo od razu pojde w bawelniane gacie ze stanem do pepka. Musze tylko takie znalezc, bo w domu mam same biodroweczki, a wg poloznej ze szk.rodz. takie beda draznoc blizne po cc.

Załączniki

• 20180718_145910.jpg
    20180718_145910.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 248
Hmm... zalezy jak wyjdzie ;) ja troche wstydziocha jestem :)
A z tym praniem to ja nadal nie mam komody i rzeczy trzymam w pojemnikach z oznaczeniem rozmiaru ;).
Przelozylam sesje i bylam zadowolona, ze polezakuje, a tu mezu z pracy pisze zebym w necie komody obejrzala i jedziemy wieczorem kupowac... o matko. On jak ma cos na liscie to nie ma przebacz- musimy kupic, niewazne jaka. Ja mam inny system: ogladam, wybieram, czesto to troche trwa, ale zwykle jestem bardzo zadowolona z wyboru. Czesto kupuje to co wpadnie mi w oko za pierwszym razem, ale nie lubie jak ktos mnie pogania.

Właśnie tego się boję, że w d... byłam g... widziałam i czegoś mi zabraknie... Bo że nic nie wiem na temat porodów i opieki nad noworodkiem to tego jestem świadoma... czuję, że jak mała przyjdzie na świat to ten świat przewróci mi się do góry nogami i zapomnę jak się nazywam.

Nie kupiłam jeszcze ani jednej zabawki... Wyrodna matka... Chociaż jakąś szeleszcząco-podzwaniającą kostkę sensoryczną wypadałoby mieć..

Dobrze, że się nie poparzyłaś...
Moja przyjaciólka w ciąży podłączyła do ładowania ząbek czosnku. A telefon padł.

Na szkole rodzenia w moich legginsach i luźnej bluzce czułabym się jak totalny menel, gdyby nie to, że jedna z dziewczyn przychodzi w dresie i rozciągniętym t-shircie... reszta grupy wciąż ma siłę na upiększanie, pełny makijaż, sztuczne rzęsy, paznokietki, ubrania na każdych zajęciach inne...
Czy tylko mnie wszystkie ciuchy uwierają, we wszystkim mi niewygodnie, za ciasno i mam wrażenie że nie mogę się swobodnie ruszać? :(

Ten kombinezon jest taki mięciusi, milusi, no cudo po prostu. I nasz znak rozpoznawczy, o tak :]

Mi najwygodniej w sukienkach. Kupiłam w weekend 2 w h&m za 4o zł i szaleje.. leginsy, spodnie i reszta mnie uwiera i ściska.
W sumie nam już teraz tylko 4 sukienki, plus ta z Lidla, ale albo ja rosne, albo robi się krótsza

U nas tez ciężkow
A to po rozwodzie
A to stado chrześniaków i głupio
A to za starzy....
A to nie ma kontaktu i znowu głupio....
U mnie też masakra że chrzestnymi. Z braćmi zero kontaktu a siostra moja jak i partnera to postrzelona totalnie. Najlepiej wzięlibyśmy znajomych ale cała rodzinka oczywiście swoje 3 grosze pewnie dołoży.
Myślimy wgl nad przeprowadzka gdzieś dalej od nich, żyć swoim życiem a z nimi widywać się od święta.
Choć czy to wypali . Też duża zmiana z miasta na wieś :happy:

reklama
Chloe zaraz będę miała ochotę na żeberka i kalafior :) nie wiem czy dam radę wszystko wysunąć jak na wszystko mam ochotę co Wy jecie :)

My już po wizycie, przepływy i łożysko ok, położenie główkowe, Mała waży 2047, co odpowiada 31.08. Zobaczymy kiedy postanowi do nas wyjść :)
Dobre wieści u lekarza tak trzymać

Wstałam zaraz będzie ekspres idę kroić lasagne chyba też zrobię fotkę hihi kochana a ty od jutra będziesz się objadac wszystkim

Do góry