reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2018

Uuuuu ja podliczyłam to 500 zł około pójdzie na dodatki takie w stylu smoczki, butelka, pieluchy tetrowe, jakieś tam gadżety okołodziecięce typu nożyczki czy szczotka do włosów itp itd..... oraz podkłady, waciki etc...
plus ze dwie stówki za zamównienie na gemini czyli kosmetyki.
A jeszcze nie liczyłam pampersów na tony które trzeba kupić, ubranek które się nawiną hahaha. No i wyposażenia na zimę do wózka

reklama
Uuuuu ja podliczyłam to 500 zł około pójdzie na dodatki takie w stylu smoczki, butelka, pieluchy tetrowe, jakieś tam gadżety okołodziecięce typu nożyczki czy szczotka do włosów itp itd..... oraz podkłady, waciki etc...
A jeszcze nie liczyłam pampersów na tony które trzeba kupić, ubranek które się nawiną hahaha. No i wyposażenia na zimę do wózka

Dlatego ja sobie to wszystko rozkładałam na miesiące, nie jakoś szczególnie ale patrzyłam co mi się podoba i to kupowałam a potem szukałam dalej ale by wszystko było spójne. Kilka stron z wyprawkami w koszyki podrzucane i porównywania czy to pasuje czy nie:)
Jak kupiłam pierwsze zakupy, 12.04 pamietam dokładnie bo to dzień był szpitala - kupiłam szczoteczkę do włosów i 2x smoczek i zapłaciłam 100zl to wiedziałam, że pójdzie na to dziecko w ciul hajsu. Ale w sumie pierwsze, i kupuje co chwile coś to nawet nie odczuwam w budżecie jak miałabym jednorazowo napaść na sklep :)

Miałam taki plan ratalny ale ponieważ nie sprawia mi to żadnej przyjemności to wyszło jak wyszło...

Nas kluska puści z torbami :laugh2: szczególnie jeśli chodzi o ciuchy
Hahahaha.
Mój chłop mówił tak (jak.Jeszcze nie widzieliśmy jaka płeć)
"Taka mała to pewnie tak jak ty, co? Kiecki, rajty, szaliki i buty do każdej kiecki inne.
To faktycznie chyba lepiej żeby chłopak był." :laugh2:

Hahahaha.
A teraz jak np ja chce coś kupić za swoją kasę małej to nie, mam sobie odłożyć na stół czy co tam chce innego a on zapłaci.
Córunia myślę w przyszłości tylko palcem kiwnie A tatuś będzie leciał.
Chłopców rozpieszcza jak jest raz na jakiś czas ale teraz to przewiduje normalnie armagedon :tak:

Nas kluska puści z torbami :laugh2: szczególnie jeśli chodzi o ciuchy
Hahahaha.
Mój chłop mówił tak (jak.Jeszcze nie widzieliśmy jaka płeć)
"Taka mała to pewnie tak jak ty, co? Kiecki, rajty, szaliki i buty do każdej kiecki inne.
To faktycznie chyba lepiej żeby chłopak był." :laugh2:

Hahahaha.
A teraz jak np ja chce coś kupić za swoją kasę małej to nie, mam sobie odłożyć na stół czy co tam chce innego a on zapłaci.
Córunia myślę w przyszłości tylko palcem kiwnie A tatuś będzie leciał.
Chłopców rozpieszcza jak jest raz na jakiś czas ale teraz to przewiduje normalnie armagedon :tak:
Mój jak dzisiaj wpadł do sklepu to musiałam go hamować bo chciał kupować sukienkę jak dla księżniczki z czapeczką bolerkiem itp a mieliśmy tylko kupić łóżeczko i wanienke, skończyło się na milionie rzeczy, ja już widzę co to będzie , na początku jak nie wiedzieliśmy kto mieszka to jak go pytałam to mówił że wolał by chłopaka a teraz... Szał [emoji4]

Ja to obserwuje w swojej rodzinie- niby wszyscy faceci chca syna, a potem jak maja corke to glupieja: moj brat, moj szwagier. Male tylko palcem kiwna, a ojciec z blogoscia na twarzy wykonuje "prosby". Moj tez chcial syna, no i bedzie syn ;). A ja jestem pewna, ze jakby mial core to by chodzil jak ona zagra.

Ja to obserwuje w swojej rodzinie- niby wszyscy faceci chca syna, a potem jak maja corke to glupieja: moj brat, moj szwagier. Male tylko palcem kiwna, a ojciec z blogoscia na twarzy wykonuje "prosby". Moj tez chcial syna, no i bedzie syn ;). A ja jestem pewna, ze jakby mial core to by chodzil jak ona zagra.
Mój tak samo syna chciał ale pewnie gdyby była córka to by oszalał na jej punkcie :)

Hej ;)
Byłam dziś na dniach otwartych szpitala, w którym będę rodzic. Jestem zachwycona [emoji7] normalnie już bym się tam położyła [emoji39]

reklama
Do góry