reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Hej gwiazdy , jak wasze samopoczucie ? :)
Ja zakupiłam poduszkę do spania w biedronce i już jestem zachwycona.

Załączniki

• IMG_20180518_094122_569.jpg
    IMG_20180518_094122_569.jpg
    121 KB · Wyświetleń: 57
reklama
Też jestem zachwycona. Bałam się że nie będzie żadnego zamka i nie bedzie można prać samej poszewki ale jest. I poducha jest mega wygodna, już ją lubię. A w sklepie szok, weszłam jakoś po 9, patrzę jest jedna poducha no to zagarnęłam. Od razu podchodzi do mnie jakaś pani i pyta skąd ja ją wzięłam i czy to ostatnia była. Wyszło na to że chyba ostatnia. Jeszcze potem pracownica sklepu mnie zaczepiła czy tam skąd ja brałam nie było więcej poduszek. Chyba miałam fart.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ostatnio zauważyłem u siebie stany takie podobne do depresji!!!! Tzn nigdy nie chorowalam na te wstrętna chorobę ale są dni kiedy mnie nic nie cieszy, płacze itp nigdy tak nie miałam nigdy!!! Często nudzę się i nie potrafię zabrać za coś co mi zajmie czas, jakoś nie mam ochoty na jedzenie (gdzie ja zawsze gruba i głodna ciągle byłam) martwię się żebym nie miała depresji po porodzie, sprzątam w domu, gotuje zajmuje się dziećmi ale mam chwilę jakiegoś załamania czy to normalne??? Żeby hormony aż tak daly w kość??? A może to przez ten euthyrox??? Nigdy go nie brałam a tutaj muszę mam dawkę 1,5tabletki, przecież mam wszystko mieszkanie, zdrowe dzieci, rachunki zapłacone a czesto smutek mnie ogarnia okropny i te myśli że nie radzę sobie jejku zaczynam się bać bo nie chce być chora
Ja akurat miałam depresję i dwa nawroty. Myślę że to co czujesz to tylko wahania nastroju przez ciążę.

Kupiłam taka samą..
Fajna.. A ten suwak zauważyłam dopiero po jakimś czasie i tak mnie uszczęśliwił.. generalnie szukałam to po całości, a on malutki.
Kupiłam też pościel i przescieradelka do łóżeczka. I sukieneczke na 80..

Też jestem zachwycona. Bałam się że nie będzie żadnego zamka i nie bedzie można prać samej poszewki ale jest. I poducha jest mega wygodna, już ją lubię. A w sklepie szok, weszłam jakoś po 9, patrzę jest jedna poducha no to zagarnęłam. Od razu podchodzi do mnie jakaś pani i pyta skąd ja ją wzięłam i czy to ostatnia była. Wyszło na to że chyba ostatnia. Jeszcze potem pracownica sklepu mnie zaczepiła czy tam skąd ja brałam nie było więcej poduszek. Chyba miałam fart.

U mnie w biedrze leży kilka. Za to nie ma chusteczek kosmetyków dziecięcych z gazetki ani nic :/

Chyba w wieku 5..
Żartuje przecież. Po prostu rozśmieszyło mnie "lekkie" przedłużenie okresu karmienia słoiczkami :) co do ich wartości odżywczych to wydaje mi się, że nie będą gorsze niż to co przygotowałabym w pierwszych miesiącach sama. Nie stać mnie na codzienne zakupy w eko gospodarstwie, a tylko wtedy miałabym taką pewność. Jasne że z czasem zastąpimy słoiczki i gotowce dla dzieci daniami domowymi, ale to z czasem i stopniowo, na razie czytam, że dziecko tego nie może, tamtego też nie, to mu szkodzi, tego unikać, więc naprawdę wolę nie eksperymentowac :)

Co do huśtawek nastroju w ciąży to jedne popadają w marazm, a ja mam doskonały nastrój, lepszy niż zwykle. Naprawdę nie pamiętam już kiedy ostatnio śmiałam się bez opamiętania, a teraz zdarza mi się to coraz częściej. Myślałam, że będę z tych płaczących.

reklama
Dziewczyny ostatnio zauważyłem u siebie stany takie podobne do depresji!!!! Tzn nigdy nie chorowalam na te wstrętna chorobę ale są dni kiedy mnie nic nie cieszy, płacze itp nigdy tak nie miałam nigdy!!! Często nudzę się i nie potrafię zabrać za coś co mi zajmie czas, jakoś nie mam ochoty na jedzenie (gdzie ja zawsze gruba i głodna ciągle byłam) martwię się żebym nie miała depresji po porodzie, sprzątam w domu, gotuje zajmuje się dziećmi ale mam chwilę jakiegoś załamania czy to normalne??? Żeby hormony aż tak daly w kość??? A może to przez ten euthyrox??? Nigdy go nie brałam a tutaj muszę mam dawkę 1,5tabletki, przecież mam wszystko mieszkanie, zdrowe dzieci, rachunki zapłacone a czesto smutek mnie ogarnia okropny i te myśli że nie radzę sobie jejku zaczynam się bać bo nie chce być chora

Hormony tez mogą dać znać ... ja tak miałam w drugiej ciąży ale miałam masę problemów . A chwilowe załamania chyba każdej się zdarzają. Jak będziesz dalej obserwować takie stany to umów się do psychologa. Pare rozmów i pomoże Ci poznać co się z Tobą dzieje.

Do góry