reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Lilika mi się kończy umowa w styczniu i mam szansę na kolejną umowę na czas nieokreślony. Trochę się przestraszylam że jak powiem o ciąży to nie dadzą mi na czas nieokreślony. Ale popytalam w firmie i okazało się że jedna dziewczyna była w takiej sytuacji jak ja i dostała ta umowę na nieokreślony. Także jeśli w sobotę na wizycie wszystko będzie ok to w poniedziałek dzwonię do regionalnego i mówię o ciąży i dziewczyna na sklepie:)

reklama
Ja mam zamiar zapewnić jeszcze regio że zależy mi na pracy i po wychowawczym bardzo chce wrócić ale myślę że i tak i tak mi przedłuży bo firmie zależy na dobrych pracownikach. A jeśli Tobie chcieli przedłużyc i jeszcze dać podwyżkę to myślę że powinno im zależeć żebyś później Wrocila do pracy i dadza Ci ta umowę zresztą jeśli by tego nie zrobili to by było mega nie fair. U nas w firmie pracuja praktycznie same kobiety więc ciąża to nic nadzwyczajnego zresztą to bardzo dużą firmą także szanują swoich pracowników:)

@gie_er też chce Franciszka tylko mojemu chłopakowi średnio się podoba ale za to co do dziewczynki mamy zgodność Antonina :) chociaż zastanawiam się jeszcze nad Adą

Ja mam zamiar zapewnić jeszcze regio że zależy mi na pracy i po wychowawczym bardzo chce wrócić ale myślę że i tak i tak mi przedłuży bo firmie zależy na dobrych pracownikach. A jeśli Tobie chcieli przedłużyc i jeszcze dać podwyżkę to myślę że powinno im zależeć żebyś później Wrocila do pracy i dadza Ci ta umowę zresztą jeśli by tego nie zrobili to by było mega nie fair. U nas w firmie pracuja praktycznie same kobiety więc ciąża to nic nadzwyczajnego zresztą to bardzo dużą firmą także szanują swoich pracowników:)
Olka u mnie w firmie też pracują same kobiety, a szacunku 0 jak się dowiedzieli o ciąży. W każdej pracy możesz trafić na buraka który się zachowa jak cham bo tak mu się podoba nie ważne że ma "pod sobą" tyle kobiet, że na logikę któraś w końcu zajdzie w ciążę, oraz, ze sam jest kobietą...

Sądzę że dadzą Ci ta umowę . A jeśli powiesz im po tym jak dadzą Ci umowę ze jesteś w 4miesiacu ciąży to może pozostać taki niesmak że strony kierownictwa, ale to tylko moje zdanie:) a powiedz jeszcze długo tam pracujesz ?

reklama
Ja pracuję z samymi kobietami...wystarczy,że na chwilę się odwrocisz to wybijają nóż w plecy,a chwilę temu rozmawiały z Tobą :( w życiu kieruję się dużą empatia,lecz gdy przychodzi odpowiednia pora to walczę o swoje :)

Do góry