reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
Paulaq sok malinowy można. Nie można naparu z liści malin.

Pyzunia sama nie wiem co myśleć, oby było dobrze. Pewnie na tą wredną blondynę trafiłaś?

Ja za 5 min kończę pracę, potem po córę do żłobka, szybki obiad i o 17 jadę do endokrynologa... Nie cierpię takiej gonitwy

reklama
Właśnie wróciłam od lekarza bo chciałam cytologię zrobić i czystość od razu, no i resztę badań z krwi. Oprócz tego że lux med wkurzył mnie nieziemsko bo okazuje się że nie honoruja warszawskiej grupy lux med i może abonament nic dla nich nie znaczył. I chcieli mnie wpisać prywatnie. Na szczęście udało mi się do internisty w ramach abonamentu po wykluceniu się. No i bardzo mądra pani mnie przyjęła wypisał zwolnienie od smogu:) no i parę ciekawych rzeczy powiedziała żeby nie robić żadnych USG i cytologii i czystości do 12 tygodnia tylko po. No i tak też zrobie. A myślałam że to USG takie super bezpieczne i można sobie na żądanie tobic, na w sumie w lux medzie mogę ale o konsekwencjach to już nikt nie mowi

Zaraz tu dostane kota w tej kolejce, jeszcze sześć kobiet przede mna a mialam na 14.10 [emoji36][emoji36][emoji36]

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

Beta hcg podwaja się ale tylko w pierwszych czterech tym ciąży a potem przyrost zwalnia. W którym tyg jesteś?? Wynik nie wygląda źle.

Paulaq sok malinowy można. Nie można naparu z liści malin.

Pyzunia sama nie wiem co myśleć, oby było dobrze. Pewnie na tą wredną blondynę trafiłaś?

Ja za 5 min kończę pracę, potem po córę do żłobka, szybki obiad i o 17 jadę do endokrynologa... Nie cierpię takiej gonitwy
Jagus tak wredna blondynka owszem tylko ze ja jestem w zabrzu w szpitalu

@naticzek ja na szczęście z wagą stoję w miejscu. Muszę sprawdzić gdzieś, czy mam moją porażkę wagową w poprzednich ciążach zapisaną. Bardzo bym chciała do końca 1 trymestru utrzymać tą samą wagę, bo im poźniej tym gorzej. Strasznie nabieram wody i chodzę jak balon wodny. Puchnę od stóp do głów cała. Ble... Nie znoszę swojej tuszy i bez ciąży, a w ciąży to już w ogóle... :/
A Twój suwaczek owszem widzę :)

@Jurys ja sobie policzyłam w jakimś kalkulatorze podstawową przemianę materii i zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Na razie póki nie tyję jadę intuicyjnie, ale jak zacznę niekontrolowanie tyć, to mam zamiar się wziąć za porządne planowanie zbilansowanej diety. A tak poza tym świetny avatarek :D

@anna2101 tak jak już któraś dziewczyna napisała beta rośnie na początku szybciej, a potem zwalnia. więc nie martw się na zapas (wiem, że to łatwo gadać, ale postaraj się :) )

@Hanuta na basen bardzo chętnie bym poszła, ale najbliższy ma jakąś paskudną bakterię, więc nie będę ryzykować, póki się tego dziadostwa nie pozbędą.

@Paulaq23 sok malinowy można, nie można wywaru z liści malin, który pije się potem w późniejszej ciąży (oczywiście nie zagrożonej, z zamkniętą szyjką) na rozmiękczenie szyjki, aczkolwiek żadnych badań na ten temat potwierdzających zmiękczanie szyjki nie było ;)

Wróciłam do domu. Jak mi tylko po obchodzie rano powiedzieli, że mogę iść do domu, to tak szybko się spakowałam, że w locie mi leki dawali ;)
A teraz czas się wziąć za ogarnianie syfu, bo trzy dni mnie nie było, a zapewne wyobrażacie sobie co przez ten czas potrafi zrobić dwoje dzieci i chłop :D

reklama
Do góry