@naticzek ja na szczęście z wagą stoję w miejscu. Muszę sprawdzić gdzieś, czy mam moją porażkę wagową w poprzednich ciążach zapisaną. Bardzo bym chciała do końca 1 trymestru utrzymać tą samą wagę, bo im poźniej tym gorzej. Strasznie nabieram wody i chodzę jak balon wodny. Puchnę od stóp do głów cała. Ble... Nie znoszę swojej tuszy i bez ciąży, a w ciąży to już w ogóle... :/
A Twój suwaczek owszem widzę
@Jurys ja sobie policzyłam w jakimś kalkulatorze podstawową przemianę materii i zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Na razie póki nie tyję jadę intuicyjnie, ale jak zacznę niekontrolowanie tyć, to mam zamiar się wziąć za porządne planowanie zbilansowanej diety. A tak poza tym świetny avatarek
@anna2101 tak jak już któraś dziewczyna napisała beta rośnie na początku szybciej, a potem zwalnia. więc nie martw się na zapas (wiem, że to łatwo gadać, ale postaraj się
)
@Hanuta na basen bardzo chętnie bym poszła, ale najbliższy ma jakąś paskudną bakterię, więc nie będę ryzykować, póki się tego dziadostwa nie pozbędą.
@Paulaq23 sok malinowy można, nie można wywaru z liści malin, który pije się potem w późniejszej ciąży (oczywiście nie zagrożonej, z zamkniętą szyjką) na rozmiękczenie szyjki, aczkolwiek żadnych badań na ten temat potwierdzających zmiękczanie szyjki nie było
Wróciłam do domu. Jak mi tylko po obchodzie rano powiedzieli, że mogę iść do domu, to tak szybko się spakowałam, że w locie mi leki dawali
A teraz czas się wziąć za ogarnianie syfu, bo trzy dni mnie nie było, a zapewne wyobrażacie sobie co przez ten czas potrafi zrobić dwoje dzieci i chłop