reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2017

Czy jesteś za tym by zamknąć wątek wrześniówek ?

• Tak

Głosów: 22 50,0%
  • Nie

Głosów: 15 34,1%
  • Nie mam zdania.

Głosów: 7 15,9%

• Wszystkich głosujących
    44
  • Ankieta zamknięta .
A nosidła wcale nie są takie złe... trzeba tylko dobrze wybrać, jakieś konkretne ergonomiczne, poblogosławione przez lekarzy ;)
Dla mnie były bardzo wygodne na szybkie wyjścia, na dłuższe spacery nigdy tak nie chodziliśmy.

reklama
Ja dwójkę początkowo nosiłam w chuście, później przerzucałam się na tulę. Nosidło jest spoko tylko ergonomik,a nie wisiadło:) Chustę chcę kupić bambusową:)

Dziewczyny ja włączyłam pozytywne myślenie i wierzę, że będzie dobrze. Fora niestety czasami zamiast pomóc to robią nam mały miszmasz w głowie:p
Też mamy tulę :)

Zosiu a jaką miałaś chustę ? Ja kupiłam plecioną i ona taka sztywna była, ze użyłam może raz i leży, zastanawiam się czy to ja taka nieogarnięta, że wiązania się nie nauczyłam czy lepsza będzie elastyczna?

f2w3rjjgpsehityp.png
Nowa chusta tkana podobno jest sztywna i trzeba ją trochę sprać i wygnieść. Ja kupiłam używana więc już była fajna i miękka. Ja mam lennylamb. Generalnie jak porównuję elastyczną i tkaną to jedyny plus elastycznej to to że łatwiej się ją wiąże jak ktoś się dopiero uczy bo można najpierw związać a potem dziecko włożyć. A tkana jest lżejsza, bardziej przewiewna, więcej możliwości daje wiązania, nadaje się dla cięższych nieco dzieci również ale trudniej się wiąże.

Nowa chusta tkana podobno jest sztywna i trzeba ją trochę sprać i wygnieść. Ja kupiłam używana więc już była fajna i miękka. Ja mam lennylamb. Generalnie jak porównuję elastyczną i tkaną to jedyny plus elastycznej to to że łatwiej się ją wiąże jak ktoś się dopiero uczy bo można najpierw związać a potem dziecko włożyć. A tkana jest lżejsza, bardziej przewiewna, więcej możliwości daje wiązania, nadaje się dla cięższych nieco dzieci również ale trudniej się wiąże.

Ja swoją prałam, jednak nie wiele pomogło i sie zniechęciłam [emoji12]
Może tym razem ogarne

f2w3rjjgpsehityp.png

Ja chustowałam syna w chuście tkanej ...ale była za długa i mało poręczna. Szybko zrezygnowałam.
Teraz dwójki nie wyobrażam sobie na sobie ..

Kochana ja właśnie odbieram swoje mieszkanie w Sopocie. Jestem tak zadowolona, że wreszcie z mężem i synkiem będziemy mieli własny kąt. pozdrawiam i życzę wytrwałości

Własne mieszkanie eh marzenie tyle lat na karku a maz nigdy nie mial umowy na czas nieokreślony, nikt nam też nic nie dal I nie da od lat wynajmujemy mieszkanie, moze za 3-5 lat uda się kupić mieszkanie ale na pewno nie nowe i na pewno nie duże

Napisane na LG-H320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry