A w temacie metforminy robię jeszcze ankietę Po pozytywnym teście lekarz kazał dalej brać czy odstawić? Mnie endokrynolog powiedziała, żeby nie brać, a ginekolog, żeby brać normalnie i na 12 TC lekarz zleca badania, żeby zdecydować co dalej. Wierzę bardziej pani ginekolog, bo wspominała o aktualnych zaleceniach Towarzystwa Ginekologicznego, a endo o ulotce.
reklama
klaudia95
Aktywna w BB
Hej, ogólnie o badaniu szyjki też się nie dowiedziałam od lekarza, a na naukach przedmałżeńskich w sensie na spotkaniu z kobietką z katolickiej poradni małżeńskiej od naturalnego planowania rodziny . Teoretycznie dużo rzeczy się tam dowiedziałam. O temperaturach, o szyjce, jak robić wykres (nie mierzę temperatury) itp ciekawostek.
Dzisiaj pokusiłam się o zrobienie testu ciążowego. Jakiś bladzioch-cień cienia cienia niby jest. Nie z pierwszego moczu. Poczekam do 15.09 chyba że mnie skręci do jutra to pójdę rano na betę i rozwieje moje przeczucia odnośnie ciąży. Dostałam przy piersiach dziwnych krostek dziaiaj i ogolnie mnie swędzą na sutkach. Nie wiem o co chodzi ale wkurza mnie to !
Pracuję w firmie gdzie dziewczyny chodzą na ciążowe l4 na zmianę ptaktycznie i nie ma z tym problemu (firma jest duża zatrudnia wielu ludzi) ja mam umowę na czas nieokreślony już od jakiegoś czasu i niektórzy się podśmiechują że zaraz X wraca i czy się w kolejkę nie ustawiam bo "w sumie w twoim wieku by ci się przydało" glupie to trochę,bo zawsze z tyłu głowy chciałam jeszcze jedno maleństwo, ale nie zastanawiałam się nigdy jak bym miała przekazać to w pracy i komu w pierwszej kolejności.
Pozdrawiam was ciepło i ściskam
Dzisiaj pokusiłam się o zrobienie testu ciążowego. Jakiś bladzioch-cień cienia cienia niby jest. Nie z pierwszego moczu. Poczekam do 15.09 chyba że mnie skręci do jutra to pójdę rano na betę i rozwieje moje przeczucia odnośnie ciąży. Dostałam przy piersiach dziwnych krostek dziaiaj i ogolnie mnie swędzą na sutkach. Nie wiem o co chodzi ale wkurza mnie to !
Pracuję w firmie gdzie dziewczyny chodzą na ciążowe l4 na zmianę ptaktycznie i nie ma z tym problemu (firma jest duża zatrudnia wielu ludzi) ja mam umowę na czas nieokreślony już od jakiegoś czasu i niektórzy się podśmiechują że zaraz X wraca i czy się w kolejkę nie ustawiam bo "w sumie w twoim wieku by ci się przydało" glupie to trochę,bo zawsze z tyłu głowy chciałam jeszcze jedno maleństwo, ale nie zastanawiałam się nigdy jak bym miała przekazać to w pracy i komu w pierwszej kolejności.
Kosinka94
Moderator
A zdjęcie gdzie?Hej, ogólnie o badaniu szyjki też się nie dowiedziałam od lekarza, a na naukach przedmałżeńskich w sensie na spotkaniu z kobietką z katolickiej poradni małżeńskiej od naturalnego planowania rodziny . Teoretycznie dużo rzeczy się tam dowiedziałam. O temperaturach, o szyjce, jak robić wykres (nie mierzę temperatury) itp ciekawostek.
Magdalena09
Fanka BB :)
mój ginekolog jest zdania że jak test pokaże dwie kreski to odstawiamy. Tak zrobiłam w pierwszej ciąży i teraz też mam taki zamiar. On twierdzi że w ciąży nie ma potrzeby brania metmorfine i że to stara szkoła że do 12tc jeszcze się bierze. Ale wiadomo że ci lekarz to teoriaA w temacie metforminy robię jeszcze ankietę Po pozytywnym teście lekarz kazał dalej brać czy odstawić? Mnie endokrynolog powiedziała, żeby nie brać, a ginekolog, żeby brać normalnie i na 12 TC lekarz zleca badania, żeby zdecydować co dalej. Wierzę bardziej pani ginekolog, bo wspominała o aktualnych zaleceniach Towarzystwa Ginekologicznego, a endo o ulotce.
nieznośne_poplątanie
No właśnie. To pierwsze prawo staraczek. Wszelkie wątpliwe testy poddajemy ocenie komisji cieni.A zdjęcie gdzie?
Dong
Było kiedyś tak, że w ciazy nie brało się metforminy. Później, że tylko w I trymestrze. Teraz już wiadomo, że można całą ciążęA w temacie metforminy robię jeszcze ankietę Po pozytywnym teście lekarz kazał dalej brać czy odstawić? Mnie endokrynolog powiedziała, żeby nie brać, a ginekolog, żeby brać normalnie i na 12 TC lekarz zleca badania, żeby zdecydować co dalej. Wierzę bardziej pani ginekolog, bo wspominała o aktualnych zaleceniach Towarzystwa Ginekologicznego, a endo o ulotce.
Faktycznie jest też tak, że w ciąży z metą trzeba jakoś szczególniej badać cukry, ale do tego momentu jeszcze nigdy nie dotarłam, więc nie znam szczegółów
AnnMar88
Moderator
Ja taką dawkę mam od stycznia. Wcześniej brałam 2x750 ale po ciąży nie działało... w sumie to wybiorę się pod koniec roku na kontrolę co i jakA jak to właściwie wygląda później? Jest w ogóle jakaś kontrola czy po prostu tak się je ciągle bierze i bierze?
AnnMar88
Moderator
Ja odstawiłam przy 1 ciąży. W 6 tyg chyba, jak pęcherzyk był widoczny, jeszcze bez serduszka.A w temacie metforminy robię jeszcze ankietę Po pozytywnym teście lekarz kazał dalej brać czy odstawić? Mnie endokrynolog powiedziała, żeby nie brać, a ginekolog, żeby brać normalnie i na 12 TC lekarz zleca badania, żeby zdecydować co dalej. Wierzę bardziej pani ginekolog, bo wspominała o aktualnych zaleceniach Towarzystwa Ginekologicznego, a endo o ulotce.
anyżowa
To już zależy od lekarza, 2 ginów mówiło mi , że po pozytywnym teście odstawić, endokrynolog mówił, że do końca 1 trymestru można brać , to chyba zależy od lekarza, i od wyników badań jakie też są w danym przypadku.A w temacie metforminy robię jeszcze ankietę Po pozytywnym teście lekarz kazał dalej brać czy odstawić? Mnie endokrynolog powiedziała, żeby nie brać, a ginekolog, żeby brać normalnie i na 12 TC lekarz zleca badania, żeby zdecydować co dalej. Wierzę bardziej pani ginekolog, bo wspominała o aktualnych zaleceniach Towarzystwa Ginekologicznego, a endo o ulotce.
Niestety nigdy nie byłam w ciąży, sama nie wiem co bym ewentualnie zrobiła.
reklama
klaudia95
Aktywna w BB
Myslę, że ten cień cienia nie będzie widoczny na zdjęciu ze względu na szkiełko na teście w miejscu wyniku. Test robiłam też w zasadzie po nocnej zmianie w pracy więc dużo piłam herbaty w nocy(swoją drogą lubię herbatę w nocy między kontrolami) i nie były to pierwsze siuśki po powrocie. Mam jeszcze jeden w zapasie z tym że ten był strumieniowy, a ten ktory mi został jest płytkowy. Zrobię go jutro rano, już ograniczylam spożycie płynów na wieczór więc jezeli cos wyjdzie wrzucę zdjęcie i polecę na betę . Jakoś nie mam cierpliwości do czekania na@ z przeczuciem że jestem w ciąży i ilością i jakością zbliżeń które były w ostatnim miesiącu tak bardzo beztroskie jak nigdy :]No właśnie. To pierwsze prawo staraczek. Wszelkie wątpliwe testy poddajemy ocenie komisji cieni.